Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vakcinacija

Vakcinacija 329 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      67%
      221
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      17%
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      4%
      16
    • Ne, nikako
      6%
      20
    • Ne znam
      4%
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      44%
      145
    • Moderna
      4%
      14
    • Sputnik V
      7%
      25
    • AstraZeneca
      6%
      21
    • Sinopharm China
      3%
      10
    • Svejedno mi je
      34%
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Kretanje slučajeva u Izraelu po starosnim grupama od 30 godina naviše u apsolutnim brojevima - crveno su nevakcinisani, zeleno su vakcinisani, kod vakcinisanih je pik prošao u grupama starijim od 50 godina, a ostale zaravnjuju ili usporavaju rast, dok kod nevakcinisanih to nije slučaj. Reklo bi se da se već vidi efekat treće doze i da će stvari nadalje ići nabolje kako vakcinacija njom bude odmicala.

E-DZZepXsAIMyWx?format=jpg&name=large

Kretanje slučajeva u Izraelu po starosnim grupama na 100.000 nevakcinisanih odnosno vakcinisanih pripadnika te starosne gurpe - crveno su nevakcinisani, zeleno su vakcinisani:

E-DZ2QzXIAgirPM?format=jpg&name=large

Izvor: https://twitter.com/feldman_gil/status/1432384378982780928

Ako nekom ovi grafikoni izgledaju čudno u smislu normalizovane incidence (donji graifkon) u odnosu na apsolutni broj slučajeva (gornji grafikon), treba da ima u vidu da je Izrael vrlo mlada zemlja, medijana starosti je 30,5 godina.

Edited by vememah

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

• Author

Radi booster! :thumbsup:

Evo i ovako, za celu populaciju: eksponencijalni rast usporava, trebalo je 10 dana za dupliranje sa 250 na 500 slučajeva na milion stanovnika, a sada 20 za rast sa 500 na 1000.

Primio bi Modernu,nema kod nas.Fuck.

Čini mi se da sam čuo letos u vestima kako je 577 najavio da će na jesen stići i vakcine Moderne.

E sad, znajući kako ovaj sipa istine brzinom munje, treba ovo uzeti s rezervom.

Videh ovu veliku studiju u USA odradjenu,Moderna se pokazala dosta bolje od Fajzera.Dvostruko vise antitela pravi i ima zastitu preko godinu dana,Fajzer 6-8 meseci.

Edited by Bogotac

ne mora bas svako smece da se prenese postavi ovde.

3 hours ago, Bogotac said:

Primio bi Modernu,nema kod nas.Fuck.

Evo:

Vakcine Moderna u Srbiji

I sta je na kraju najbolje uzeti kao trecu dozu, Sinofarm (kao prve 2) ili fajzer?

Meni 2 doze Sinofarma dale dobra antitela, ali sada mi dr preporucuje fajzer kao trecu dozu. 

Ja planiram Fajzer posle kineza, mada bi najradije Modernu ako bude. Taman mi u oktobru istice 6 meseci.

Ne znam jel bas moze da se bira ili ko sa prvom, sta imaju na lageru tog dana. Ne znam ni da li i dalje sljakaju sajam ili belexpo, ili sad to samo po domovima zdravlja..   

Bolje ti je dom zdravlja, nisu neke guzve.

^

Moderna posle ovoga?

Hrabro.

Edited by vememah

51 minutes ago, Uskebasi said:

I sta je na kraju najbolje uzeti kao trecu dozu, Sinofarm (kao prve 2) ili fajzer?

On 26.8.2021. at 11:03, Spooky said:

Sinofarm daje vidljivu zaštitu i od infekcije, i od hospitalizacije, i od smrti - mada je ta zaštita slabija kod starijih ljudi (kao što već znamo).
U poređenju sa nevakcinisanima, ljudi koji su primili Sinofarm (svih godišta) se otprilike duplo ređe razboljevaju. Kod starijih od 50, čak i sa Delta podacima uključenim, nivo smrti se smanjuje na četvrtinu (OR 3.8).
ALI. U studiji su i podaci o Pfizer, Covishield (indijska verzija AstraZeneca vakcine), i Sputnik V. Sve tri su se pokazale značajno boljim u zaštiti od zaraze, i daleko boljim u zaštiti od teške bolesti i smrti.

E9t-BKzVkAU2YuG?format=png&name=900x900

https://assets.researchsquare.com/files/rs-828021/v1_covered.pdf?c=1629920029

Edited by vememah

3 minutes ago, vememah said:

^

Moderna posle ovoga?

Hrabro.

Ja sam mid 40s, tako da sam siguran.. :D

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.