Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

3 minutes ago, Orle Zmajević said:

Hocu da znam u poredjenju sa kinezom koliko brzo se razvijaju antitela posle AZ. Ocekivao bih da to bude znatno brze kod AZ.

Dakle, samo me zanimaju podaci.

Mislim da je vememah kačio (na ovom ili srodnim topicima) grafik koji pokazuje razvoj imuniteta kod pelcovanih AZ, i ako me sećanje ne vara, najviši nivo je negde oko 10 - 12 nedelje nakon pelcovanje 1.dozom, a respktabilan nivo je nakon nekih 3-5 nedelja nakon pelcovanje jednom dozom. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

nama forumskim zekama će sad treća nedelja, ko je dragovoljac da meri?
Ja neću. Plašim se igle. [emoji15][emoji15][emoji15]

.... Shiit has hit the fan!

4 minutes ago, Filozof manijak said:

Mislim da je vememah kačio (na ovom ili srodnim topicima) grafik koji pokazuje razvoj imuniteta kod pelcovanih AZ, i ako me sećanje ne vara, najviši nivo je negde oko 10 - 12 nedelje nakon pelcovanje 1.dozom, a respktabilan nivo je nakon nekih 3-5 nedelja nakon pelcovanje jednom dozom. 

tako je

@valk imala sam i antitela sa aliekspresa :D remember, da mi nisu koleateralno merili jer sam ulazila u 1 sistem, ne bih znala ni jedno ni drugo [emoji38]ol:

sent from bubamoto

svaki Cigo svoga Zeku hvali :covid19:

p.s. team Zeka :)

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se za vakcinaciju preko portala eUprava do sada prijavilo 1,36 miliona građana.

Obradović, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, ocenila je za RTS da to nije dovoljno i da je neophodno da se više građana prijavi tim putem za vakcinaciju.

„Prijavom preko eUprave stvara se između ostalog, bolja evidencija koju vrstu vakcina poslati u određene gradove“, rekla je Obradović.

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/23161/Obradović-Za-vakcinaciju-protiv-koronavirusa-136-miliona-prijavljenih-to-nije-dovoljno.htm

Edited by vememah

fali nam jos najmanje toliko, i to brzo.

16 minutes ago, Filozof manijak said:

i kad dobiješ rezultat (dobar ili ne), šta onda?

Em ta antitela ne pokazuju tačno i precizno da li imaš imuni odgovor na vakcinu, em možeš sebi nabiti psihozu ako je rezultat nizak

ja sam zbog ovog u dilemi da li da radim test ili ne. prekosutra će mi biti 4 nedelje od druge doze kineza. moja ćerka je trinaest dana posle druge doze kineza imala zavidan broj antritela. merila je antitela kada je bila ona prva  tviter histerija o sumnjivom učinku kineske vakcine. više od pola njene firme se vakcinisalo kinezom, ali je ona primila vakcinu bar dve nedelje pre ostalih, preko reda, na sajmu, kada su prvi put puštali sve koji su hteli. šef joj je platio test i svi su odahnuli kada su videli njen rezultat. ali od tada su bila bar dva opšta napada panike i straha da nam nisu uvalili vuhansku vakcinu, kao i puno priča o vakcinisanim ljudima koji su se zarazili.

možda bih nekako i prežalila pare za loš rezultat, ali bih verovatno sišla sa uma birajući i čekajući narednu vakcinu.

nemam ja nameru da se raspištoljim jer sam vakcinisana i time i bezbednija. spramam se da spakujem mamu u kola i odemo na letnju adresu u kuću sa baštom.

šanse da pokupim negde koronu svodim na minimum.

3 minutes ago, mammy two shoes said:

nemam ja nameru da se raspištoljim jer sam vakcinisana i time i bezbednija. spramam se da spakujem mamu u kola i odemo na letnju adresu u kuću sa baštom.

ovo je, po meni, jedino ispravno.

Rezon m je, i kad bih saznao nivo antitela, to je prosto informacija/činjenica na koju nikako ne mogu uticati (osim, jel'te, da se špricam opet ali drugom vakcinom).
Ovako, ponašam se isto kao i do sada, ali psihički rasterećen i bez tenzije da me virus čeka u zasedi iza sledećeg ćoška.

Još kad bih i  matorce ubedio da se vakcinišu, gde bi mi kraj bio... :sad:

Edited by Filozof manijak
slovo

2 minutes ago, mammy two shoes said:

ja sam zbog ovog u dilemi da li da radim test ili ne. prekosutra će mi biti 4 nedelje od druge doze kineza. moja ćerka je trinaest dana posle druge doze kineza imala zavidan broj antritela. merila je antitela kada je bila ona prva  tviter histerija o sumnjivom učinku kineske vakcine. više od pola njene firme se vakcinisalo kinezom, ali je ona primila vakcinu bar dve nedelje pre ostalih, preko reda, na sajmu, kada su prvi put puštali sve koji su hteli. šef joj je platio test i svi su odahnuli kada su videli njen rezultat. ali od tada su bila bar dva opšta napada panike i straha da nam nisu uvalili vuhansku vakcinu, kao i puno priča o vakcinisanim ljudima koji su se zarazili.

možda bih nekako i prežalila pare za loš rezultat, ali bih verovatno sišla sa uma birajući i čekajući narednu vakcinu.

ja bih rekla da mi o nekoj normalizaciji i relaksiranju ne moramo razmisljati jos neko vreme, nazalost, tako da je to sasvim ok pristup - narocito za ljude koji mogu svoje kontakte da svedu na minimum.

11 minutes ago, Aleksija said:

fali nam jos najmanje toliko, i to brzo.

Nešto 250.000 se prijavilo za 20 dana, što znači da se prijavljuje oko 12,5 hiljada dnevno.

23.2.

Do sada je putem Portala eUprava 1.105.699 građana iskazalo interesovanje za vakcinaciju protiv kovida 19.

https://nova.rs/vesti/drustvo/nova-rs-otkriva-koliko-je-ljudi-zaista-vakcinisano-u-srbiji/

Edited by vememah

7 minutes ago, mammy two shoes said:

kod kineske, bar iz mog iskustva, tj. ono što znam ljudi koji su merili antitela, kod mlađih vakcina dobro radi, koda starijih (>60) izgleda nešto lošije

zato je i meni frka da radim, nemam pojma, još nisam odlučila

Pa ako si već u frci i ako te toliko kopka, uradi. Samo možeš biti mirnija nakon rezultata.

Just now, mraki said:

Pa ako si već u frci i ako te toliko kopka, uradi. Samo možeš biti mirnija nakon rezultata.

pa sad nisam u frci, ali mi je frka da radim, tj. tek posle bih mogla biti u frci :D

zato mi se ne narušava trenutna nirvana :violin:

Background Picker
Customize Layout