Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Da, pravljena je i za omikron, ali koliko vidim za prvu njegovu generaciju, ne ove koja sada kruže.

Ima na Kurirovom sajtu (jbg) relevantnih objašnjenja:

kurir.rs/vesti/drustvo/4038554/agencija-za-lekove-sutra-odlucuje-o-novim-bivalentnim-vakcinamprof-radan-stojanovic-za-kurir-evo-koje-su-prednosti-a-koje-mane

Da, pravljena je i za omikron, ali koliko vidim za prvu njegovu generaciju, ne ove koja sada kruže.

Ima na Kurirovom sajtu (jbg) relevantnih objašnjenja:
kurir.rs/vesti/drustvo/4038554/agencija-za-lekove-sutra-odlucuje-o-novim-bivalentnim-vakcinamprof-radan-stojanovic-za-kurir-evo-koje-su-prednosti-a-koje-mane
pa kad predano radimo na kruzenju, ko bi to stigao [emoji38]ol:

hvala partenonu.

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/441494/slavica-plavsic-koronavirus-kovid-vakcine.html

U daljem postupku je potrebno da Nacionalno telo za imunizaciju Srbije izda preporuku, Institut Batut SMU (stručno metodološko uputstvo) o načinu primene, a Nacionalna kontrolna laboratorija treba da analizira kvalitet prve serije. Sva ova procedura obično ide vrlo brzo i može se očekivati da će već za nekoliko dana nova vakcina biti dostupna na vakcinalnim punktovima u Srbiji.

17 minutes ago, garmonbozia said:

kad bih glumio cinika, rekao bih da su ljudi u Srbiji dodatno zasticeni, jer Srbija dodatno provjerava cjepiva koja su EU regulatorna tijela (ECDC, EMA, CHMP, PRAC, COVID-ETF, OMCL, EU Komisija) vec odobrila. pa se to onda otegne do besmisla. medjutim nije lijepo biti cinik na tudju muku.

https://www.halmed.hr/COVID-19/Odgovori-na-najcesca-pitanja/Sto-je-sve-potrebno-da-cjepivo-postane-dostupno/

• 3 weeks later...
  • Author

Primio 4.dozu u ZG upravo, omikron buster

samo da me zivcirash :lolol:

posle tri doze i preležane delte, mislim da je, što se tiče imunizacije, od mene dosta...

...

Edited by vememah

On 12.12.2022. at 12:56, gospa buba said:

samo da me zivcirash :lolol:

izdajnik, najblaze receno. shiroke je dushe majka Slavonija, ali ovo mu nece nikada zaboraviti. oprostiti da, zaboraviti ne.

...

nego, vezano za neke druge vakcinacije, ne pise se o tome u medijima (cak ni na sluzbenim stranicama zdravstvenih institucija), ali ove godine u RH nema cjepiva protiv gripe u slobodnoj prodaji (apoteke), tako da ne vrijedi uzimati tzv. pisani recept od lijecnika obiteljske medicine, jer s njim mozes samo dupe obrisati, a ne kupiti cjepivo u ljekarni. no pronadjeno je rjesenje, svi koji zele mogu se od proslog tjedna (za 40kn) cijepiti protiv gripe u Zavodima za javno zdravstvo, oni su skupili dovoljne zalihe. kriticne grupe (stariji, kronicni, trudnice) idu standardno, kao i svake godine, kod lijecnika obiteljske medicine. zdravstveni radnici isto standardno, u svojim bolnicama / domovima zdravlja. mada je tu odaziv, standardno, porazavajuc (za samu medicinsku struku).

kako je u Srbiji?

ima koliko znam i daje se u dz nornalno (baba primila). ne znam za placanje.

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

moj muž uredno primio u DZ 

nekakva četvorovalentna, francuska 

ed

nije ništa platio 

Edited by dùda

daju li se vakcine protiv gripa i nerizičnim građanima?
(daleko mi dom zdravlja, da ne idem uzalud do izabranog lekara ako je odgovor ne)

mislim da ne 

samo ne znam koja je starosna granica , jer idu rizični i matori 

ipak je najsigurnije nazvati i pitati