Indy Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Dok je god Gizzarda, neće faliti dobrog gitarskog rocka... (Znači, par albuma godišnje, lol)
napadaj Posted December 30, 2020 Posted December 30, 2020 Meni Uncle Acid bolji od GizzardaEdit: uh ovo je 2020. tema, a Esidi nisu izbacili ništa tokom nje. Pardoniram.
Bojan Posted January 1, 2021 Posted January 1, 2021 1. Laura Marling – A Song For Our Daughter 2. Porridge Radio – Every Bad 3. Laura Veirs – My Echo 4. Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters 5. Bill Callahan – Gold Record 6. Nubya Garcia – Source 7. Fontaines D.C. – A Hero`s Death 8. Woods – Strange to Explain 9. Bob Dylan – Rough And Rowdy Ways 10. Other Lives – For Their Love 11. Blake Mills – Mutable Set 12. Jehnny Beth – To Love is to Live 13. The Dears – Lovers Rock 14. Wire – Mind Hive 15. Matt Elliot – Farewell To All We Know 16. Nation of Language – Introduction, Presence 17. Jayhawks – XOXO 18. Coriky – Coriky 19. Dua Lipa – Future Nostalgia 20. Skylar Gudasz - Cinema
Ras Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 (edited) Da prafraziram Žikicu Simića, koga sam sa zadovoljstvom slušao u podcastu kod Magdalene i Milana, da sam u izboru pop/rock muzike koju sam slušao prethodne godine - tradicionalista. Za Žikiciu, najbolje albume u prethodnoj godini imali su Bob Dylan i Lucinda Williams. Lucindin album zaista volim, ali Dylanov, iako me je obradovao kada se pojavio, me ostavlja poprilično ravnodušnim, da ne kažem baš da se pola albuma dosađujem. Drugo, od Dylanove distanciranosti i analitičnosti mnogo radije biram Springsteenovu poetiku (ne kažem da se baš mora birati između ova dva), koja je toplija, neposrednija, sapatnička i koja nudi utehu. Angel Bet Dowd - LIVE - stavio sam i na vrh džez liste albuma, jer i jeste džez u najboljem smislu, ali neka ga i ovde - spektakl od albuma! Bettye LaVette - Blackbirds Bruce Springsteen - Letter to You Lucinda Williams - Good Souls Better Angels + A Night of Bob Dylan Songs (live) + A Night of 60's Country Classics William Basinski - Lamentations Alva Noto - Xerox Vol 4 - vrhunski ambijent! Baba Zula - Hayvan Gibi - perfektan live u stidiju koji je rezan direktno na disk i nudi najpribližniju sliku onoga što bend radi uživo Brian Eno - Film Music 1976 - 2020 - iako kompilacija sa već poznatim temama, funkcioniše kao izvanredan album Calexico - Seasonal Shift Cowboy Junkies - Ghosts The Dream Syndicate - The Universe Inside The Jayhawks - XOXO Khruangbin & Leon Bridges - Texas Sun - redovan Khruangbin album mi se gotovo ič ne dopada, ali je zato ovaj EP biser. Naslovna se izdvojila kao hit, ali kvalitet svih pesama je izjednačen, odnosno čak bih kao najbolju izdvojio onu koja zatvara ovaj EP - Conversation King Khan - The Infinite Ones Paul Weller - On Sunset Sparks - A Steady Drip Drip Drip Wire - 10:20 - album kao iskočio iz '78. - brisanje o pod sa svim otužnim savremenim pokušajima grebanja o poetiku tog sjajnog vremena Angela Munoz - Adrian Young Presents Angela Munoz Introspection Kronos Quartet - Long Time Passing (Kronos Quartet and Friends Celebrates Pete Seger) Marc Ribot - What I Did on My Long Vacation Makaya McCraven - We're New Again (objavljen je i album Universal Beings E&F Sides koji baš i zvuči kao album sa restlovima) Public Enemy -What You Gonna Do When the Grid Goes Down? Radio Moscow - Live at Rockplast (Bon 2015) - podsećanje na grmljavinu koju ovaj izvanredni hard rok/bluz bend ume da proizvede Rebel Star - Demoni - Srebro jedna od pesama godine Roger Eno, Brian Eno - Mixing Colours Roedelius - Selbsportrait Whare Liebe Sam Amidon - s/t Sharon Jones and The Dap Kings - Just Droped In.... Za kraj, odjek Portisheada u One More Song Bettye LaVette: Edited January 21, 2021 by Ras
autsajder Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Maestro je za kraj prošle ružne godine priredio šareni šou u skladu sa okolnostima i predstavio svoje djelo u novom ruhu i dinamičnom tempu. Muzika je poznata odavno, ali je osvježena i nanizana u kompaktni tok koji lepršavo vozi i ima smisla. Zanimljivo je što su se neke teme vratile u punom krugu kao njegove prerade remiksovanih originala koje su uradili drugi umjetnici, pa je zahvat ogroman - generacijski, tehnološki, kolegijalni.. Najbolji je numero 11, Oxygene 4 u remiksu Astral Projection, koji je ovdje iskusno editovan i doproduciran u mikroeksploziju simboličke obnove (katedrale) i optimizma da ćemo ponovo prodisati u ovoj godini. Za aliene sa hedsetima 2021. je počela ovako, ali se sasvim fino sluša i bez lasera umozgu. 1
I*m with the pilots Posted January 26, 2021 Posted January 26, 2021 Nego kakve su vam to liste bez Borena? Cast napadacu
palfoot Posted January 27, 2021 Posted January 27, 2021 @I*m with the pilots svideo mi se više od prethodnika Piano Nights, snolikiji je i manje noir, mada ne dovoljno da upadne u prvih 10 kad smo već kod previda, evo najboljeg naknadnog otkrića, prekrasna Diana Combo aka Síria na drugom albumu Boa-Lingua, takođe orijentisanom oko glasa i mantrajuće-ezoterične atmofere brrr Boa-Lingua
beyoncé Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 sada mi pada na pamet samo ovaj biser koji me je razgalio na kraju godine i novi mezimci među arty klincima raspoloženim da rastaču granice muzike - still house plants Spoiler 1
I*m with the pilots Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 (edited) 2 hours ago, beyoncé said: sada mi pada na pamet samo ovaj biser koji me je razgalio na kraju godine Ja ih otkrila i slusala uzivo u februaru, kada smo jos mislili da ce sve biti u redu Veoma simpa klinci, pogotovo ostatak benda deluje kao da su srednjoskolci, a valjda su svi prijatelji sa fakulteta. Trazih im disk, posle nekoliko zbunjenih domundjavanja shvatise da nemaju nista kod sebe. Edited March 21, 2021 by I*m with the pilots 1
I*m with the pilots Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 13 minutes ago, beyoncé said: da, sećam se da si ih kačila ovde uopste se ne secam toga
Malkmus Posted April 8, 2021 Posted April 8, 2021 1. Throwing Muses - Sun Racket 2. Porridge Radio - Every Bad 3. The Dream Syndicate - The Universal Inside 4. Yves Tumor - Heaven to a Tortured Mind 5. U.S. Girls - Heavy Light 6. Caribou - Suddenly 7. Coriky - Coriky 8. Four Tet - Sixteen Oceans 9. Muzz - Muzz 10. The Flaming Lips - American Head 11. Cabaret Voltaire - Shadow of a Fear 12. Protomartyr - Ultimate Success Today 13. Soccer Mommy - Color Theory 14. Deerhoof - Future Teenage Cave Artists 15. Hellicon - This Could Only Lead to Chaos 1
Recommended Posts