Hamlet Strašni Posted November 6, 2020 Posted November 6, 2020 A da. Ovo je prvo platni nalog, to sam prevideo
Moća Posted November 6, 2020 Posted November 6, 2020 1 hour ago, Uskebasi said: Rade po celoj Srbiji. Podnose tuzbu sa predlogom za izdavanje platnog naloga gde kao glavni dug traze 1000 din doplatne karte i 3000 za opomenu. I sud im usvaja... U Jagodini im sud odbija.
copkillah Posted November 6, 2020 Posted November 6, 2020 18 minutes ago, Moća said: U Jagodini im sud odbija. ko bi rekao da u Jagodini ima neki pošten čovek...
Tihajeza Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 Jel može kratki zaključak ove teme? Jel forumaš koji je postavio pitanje treba ili ne treba da plati troškove sastavljanja opomene?(Meni prirodno da ne mora, ali ste se raspisali po pravnički, ko će to da čita)Послато са SM-G960U помоћу Тапатока
Ayatollah Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 1 hour ago, Tihajeza said: Jel može kratki zaključak ove teme? Jel forumaš koji je postavio pitanje treba ili ne treba da plati troškove sastavljanja opomene? (Meni prirodno da ne mora, ali ste se raspisali po pravnički, ko će to da čita) Послато са SM-G960U помоћу Тапатока Ne treba. 1
Uskebasi Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 2 hours ago, Tihajeza said: Jel može kratki zaključak ove teme? Jel forumaš koji je postavio pitanje treba ili ne treba da plati troškove sastavljanja opomene? (Meni prirodno da ne mora, ali ste se raspisali po pravnički, ko će to da čita) Послато са SM-G960U помоћу Тапатока Naravno da ne treba.
Frank Pembleton Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 I dodatno pitanje:Treba li ovima da obrazloži zašto je uplatio cifru koju je uplatio?Ili tek kad ga i ako ga opomenu? .... Shiit has hit the fan!
Uskebasi Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 Nema razloga da obrazlaže. Samo kao svrhu uplate navede doplatna karta
Andreja Posted November 10, 2020 Author Posted November 10, 2020 Na nalogu za uplatu sam napisala svrhu uplate broj doplatne karte i kamata. Advokatu sam poslala odgovor u kome ga obavestavam da smatram da njemu nista ne dugujem.
čekmeže Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Evo izašlo i u Službenom glasniku na kestenu 3
Popular Post Ayatollah Posted November 16, 2020 Popular Post Posted November 16, 2020 Lepo je videti da se i u Rumi čita PPP, treći, četvrti i peti pasus su c/p mojih postova sa ove teme... 12 1
mlatko Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Bravo, to treba širitiInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Andreja Posted July 4, 2022 Author Posted July 4, 2022 Nisam platila nista osim 1000 din + kamata. Stiglo mi je rešenje o izvrsenju na osnovu verodostojne isprave, na iznos od 1000 dinara + razni troskovi (ukupno oko 15000din) Sad sam na sudu sa njima, posto je Osnovni sud usvojio moj prigovor na resene o izvrsenju. Moj prigovor se svodio na cinjenicu da sam iznos koji je predmet izvrsnog postupka (1000,00 din+ kamata) platila, te da ne moze da mi bude ponovo naplaćeno u izvrsnom postupku nesto sto sam platila, a navela sam i cinjenicu da Zakon o zastiti potrosaca ne dozvoljava naplatu troskova opomene. Oni se brane cinjenicom da su oni preuzeli dug (to se zove cesija), a da preuzimanjem duga nisu preuzeli i delatnost prvog poverioca pa se na njih ne odnosi Zakon o zastiti potrosaca, clan 12. U ZOO sam pronasla odredbu da mogu svaki prigovor koji bih uputila Parking servisu uputiti i njima kao preuzimacima duga. Inace, na sudu se pojavila neka advokatica, mene je bilo sramota koliko je bila nespremna. Tvrdila je da ja uopste nisam uplatila 1000,00 dinara iako sam taj iznos uplatila, uplatnicu prosledila advokatu, a on mi u svojoj poslednjoj pretnji pred pokretanje postupka izvrsenja komentarisao uplatu kao nepotpunu jer on ne potrazuje vise 1000 din nego 1000+ njegovi troskovi. Nije pripremila troskovnik, nije cak imala ni papir na kojem bi ga ispisala nego je treazila od sudije.... Uglavnom prica jos uvek traje, javicu vam kad dobijem presudu. 1
pbg12345 Posted July 4, 2022 Posted July 4, 2022 meni stiglo da platim dnevnu kartu, ispostavilo se da sam omasio zonu i platio za trecu, umesto drugu sad ce me tih 7 dinara kostati 1000 jos sam tad isao po pasos da podgnem na savskom vencu, prvi dan odustao jer me pandur oterao sa mesta gde sam stao, a stao sam bukvalno do parking znaka, ali sa pogresne strane, na parking mesto, ali ocigledno predvidjeno samo za radnike mupa. u tom trenutku oko mene desetine nepropisno parkiranih automobila, na ulici, zelenim povrsinama drugi dan, opet guzva, izvrteo dva kruga nisam nasao mesto i odem i dodjem treci dan i valjda u euforiji sto sam nasao mesto, omasim zonu to sam shvatio sutradan kad sam placao novi parking, a dobio sms obavestenje da "imam dnevnu kartu" od juce
Recommended Posts