dragance Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 22 minutes ago, Budja said: Nisam, ali ne znaci da necemo videti, ovo su novi fenomeni. Ponavljam, glasanje postom nije tajno glasanje i podlozno je zloupotrebi. Da li nje ima li nema, to je druga stvar. Glasanje poštom *jeste* tajno glasanje. Jedino ako otvoriš kovertu unutar koverte, a to je isto kao kad bi na glasačkom mestu gledao ko kako glasa - protivzakonito. Neka ti ObiW kaže koliko je drop ballot mesta bilo u kauntiju gde je Houston, i gde ima preko milion birača. Ja sam na svojim izborima glasao online. Nikakve frke, niko ne dovodi u pitanje. Samo je u Americi sve “komplikovano”. 1
ObiW Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Just now, Budja said: Cekaj, republikanci su dozvolili DVA MESECA glasanje ali nisu dodatna biracka mesta? Nesto tu logicki ne stima. Valjda ne bi dozvolili i jedno i drugo. Dozvolili su glasanje DVA MESECA jer korona pogadja sve. Naravno, nije DVA MESECA bilo svugde, kod mene je bilo TRI NEDELJE, ali svejedno nova glasačka mesta nisu otvorili. Zašto ne? Jer se gužvaju siromašni u gradovima, koji ionako uglavnom glasaju za demokrate. E sad, kod mene se republikanci nikada do kraja nisu pomirili sa tim konceptom zvanim TRI NEDELJE glasanja, pa su uredno, za vreme glasanja, podnosili tužbe protiv glasanja poštom, drive-through glasanja i bilo čega što može da olakša ljudima da glasaju. To je sud uredno odbijao, ali je namera svima bila jasna - republikancima ne odgovara kad mnogo ljudi glasa. Razumeš? 2
theanswer Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 6 minutes ago, ObiW said: Dva meseca unapred i glasanje poštom je i razlog zašto je toliko mnogo ljudi glasalo u krajevima gde se inače čeka satima za glasanje. I zato su i oboreni svi rekordi. Da nije bilo toga glasalo bi daleko manje glasača. Kojih? Pa onih koji neće da satima čekaju u redu. Ko su ti glasači? Oni koji velikom većinom glasaju za demokrate. Zašto se tu ne otvore dodatna mesta? Nedaju republikanci. Kako se to zove? Voter supression. The end. Polaziš od totalno netačnih pretpotavki. U krajevima gde su republikanci u većini se takođe čeka, negde i satima sistem je takav kakav je, loš je, da li ima supresije birača, ima? Da li onda određuje pobednika izbora, ne. Što demokrate npr neće da čekaju u redu, da neće možda i blowjob da dobiju dok čekaju? Gde su podaci o izborima, brojanje glasova i slično bili najbolji u recimo poslednja 2 predsednička ciklusa? Pa recimo na Floridi i NC. Ko je tamo glavni za izbore? Ko kontroliše tamo guvernera i state leg? Republikanci ili demokrate? Ko je sjebao Al Gora 2000. na Floridi? Palm beach county i njihov butterfly glasački listić? Gde su još sjebali? Miami dade recimo. Ko rukovodi izborima recimo u Detroitu, ko drži poluge vlasti u Atlanti recimo, ko drži te okruge? Zašto tamo nisu u stanju da prebroje glasove na vreme? Možemo ovako do prekosutra. Na kraju krajeva šaraš od teme do teme, polazimo od tvog početnog posta koji je u 2 reda imao 3 netačne i polutačne tvrdnje. Republikanci htele da supress the vote u Pensilvaniji a njihov state leg doneo odluku da može prvi put u istoriji da glasaš poštom bez izgovora.
3opge Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 31 minutes ago, Budja said: Nisam, ali ne znaci da necemo videti, ovo su novi fenomeni. Ponavljam, glasanje postom nije tajno glasanje i podlozno je zloupotrebi. Da li nje ima li nema, to je druga stvar. mislis da ce average Dzo iz neke pripizdine u North Dakoti da potegne da vozi svoj F150 jedno 3 sata do najblizeg glasackog mesta samo zato sto postoji (do duse mala) mogucnost da neko pritisne zenu (ili ona njega) da glasa za trumpa?
dragance Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 2 minutes ago, theanswer said: Što demokrate npr neće da čekaju u redu, da neće možda i blowjob da dobiju dok čekaju? Mozda zato što nisu hteli da fasuju kovid. A cela politizacija nošenja maski, tj nenošenja je bila upravo da se umanji uzasan odgovor administracije na Covid, jer mu je rušilo narativ (koje jedino budale gutaju) da je “sposoban” predsednik, a i oko izbora se išlo svesno na to da budu što veće gužve, a da se - ako ikako može - unapred zajebe glasanje poštom. Jer zašto? Ko ne veruje u kovid ili maske, taj će srećno čekati u redu. Ko veruje, taj neće rizikovati zdravlje. Sasvim jednostavno. 3 2
Budja Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 4 minutes ago, dragance said: Glasanje poštom *jeste* tajno glasanje. Jedino ako otvoriš kovertu unutar koverte, a to je isto kao kad bi na glasačkom mestu gledao ko kako glasa - protivzakonito. Neka ti ObiW kaže koliko je drop ballot mesta bilo u kauntiju gde je Houston, i gde ima preko milion birača. Ja sam na svojim izborima glasao online. Nikakve frke, niko ne dovodi u pitanje. Samo je u Americi sve “komplikovano”. Smanjite malo bias zbog narandžastog ljubimca. Nije rec o tome da ce neko da zna kako si glasao NAKON sto zatovris kovertu, vec upravo kad otvoris koverte i zaokruzujes u privatnosti svog stana sa zenom, detetom... i ko zna sa kime jos. Ponavjam, zloupotreba je sasvim moguca, da li je bilo, izgleda da ne, jer nije mngoo account-a u tom smislu procurelo. No, zasto je potrebno imati prostor za crv sumnje?
theanswer Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 (edited) 4 minutes ago, dragance said: Mozda zato što nisu hteli da fasuju kovid. A cela politizacija nošenja maski, tj nenošenja je bila upravo da se umanji uzasan odgovor administracije na Covid, jer mu je rušilo narativ (koje jedino budale gutaju) da je “sposoban” predsednik, a i oko izbora se išlo svesno na to da budu što veće gužve, a da se - ako ikako može - unapred zajebe glasanje poštom. Jer zašto? Ko ne veruje u kovid ili maske, taj će srećno čekati u redu. Ko veruje, taj neće rizikovati zdravlje. Sasvim jednostavno. Onda su glasači demokrata još gluplji od ovih glasača republikanaca ako misle da će ih čekanje u redu na socijalnoj distanci i povlačenje jedne poluge zaraziti kovidom a neće bilo koja druga aktivnost u tih nekoliko meseci. Pritom kovida nije bilo pre 4 godine, pre 8 godina itd. I tada demokrate glasaju ranije, republikanci glasaju na dan izbora. I ako neko ima problem sa gužvom to su republikanci iz pomenutog razloga. A drop ballot je samo dodatni ustupak koji realno ne mora da se ostvari. To je samo dodatna pogodnost koja dodatno olakšava postupak. Nije drop ballot i drive through glavni način glasanja pobogu. Zašto bi republikanci dodatno pomagali demokratskim glasačima, to samo u nekoj utopiji. Edited January 10, 2021 by theanswer
Budja Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 8 minutes ago, dragance said: Glasanje poštom *jeste* tajno glasanje. Jedino ako otvoriš kovertu unutar koverte, a to je isto kao kad bi na glasačkom mestu gledao ko kako glasa - protivzakonito. Neka ti ObiW kaže koliko je drop ballot mesta bilo u kauntiju gde je Houston, i gde ima preko milion birača. Ja sam na svojim izborima glasao online. Nikakve frke, niko ne dovodi u pitanje. Samo je u Americi sve “komplikovano”. Smanjite malo bias zbog narandžastog ljubimca. Gde? Ja ne smem ni da zamislim prostor za manipulaciju online izbora u Srbiji ili Ekvadoru. Tajnost nikakav, klijentelizam, nemoj da glasas dok te ne poseti Djuka Bizon i sl...
dragance Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 (edited) da, baš se videlo socijalno distanciranje u redovima, i baš je ista situacija kao pre 4 i 8 godina. Saberi se. edit: @theanswer Edited January 10, 2021 by dragance
ObiW Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 8 minutes ago, Budja said: Ponavljam, glasanje postom nije tajno glasanje i podlozno je zloupotrebi. Da li nje ima li nema, to je druga stvar. Eh, pa od “podložno je zloupotrebi” bez uvida u toga da li je to moguće kako ti to zamišljaš (i u kojoj meri), veoma lako dodjemo do 8 hiljada zatvorenika i 14 hiljada maloletnika koji glasaju u Džordžiji i sličnih Qanon priča. Mislim, Tramp je i došao na vlast pričom da milioni imigranata koji su bespravno u Americi glasa za Hilari, pa je i oformio komisiju da mu nadje te milione glasova. Ja se ne sećam tačno koliko su ih našli, ali mislim da je broj bio jednocifren. Dakle da, ilegalni imigranti glasaju u Americi. Njih desetak, od 150 miliona glasova.
dragance Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 1 minute ago, Budja said: Gde? Ja ne smem ni da zamislim prostor za manipulaciju online izbora u Srbiji ili Ekvadoru. Tajnost nikakav, klijentelizam, nemoj da glasas dok te ne poseti Djuka Bizon i sl... Imam pravo glasa na NZ i UK. NZ online glasanje (zbog kovida), u UK poštom. I sve barem dva meseca ranije za NZ, u UK nešto manje.
Budja Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 I to glasanje on-line je smrt za demokratiju. Ono, civic duty, ritual, simbolicki cin glassanja, javnost procesa, tajnost glasanja, svi se mi pitamo... Glasanje je ritual kao odlazak u crkvu i za koherentnos zajednice najbolje je da tako i ostane.
radisa Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 2 minutes ago, Budja said: Gde? Ja ne smem ni da zamislim prostor za manipulaciju online izbora u Srbiji ili Ekvadoru. Tajnost nikakav, klijentelizam, nemoj da glasas dok te ne poseti Djuka Bizon i sl... U Srbiji ni sa glasanjam na glasačkom mestu nemaš tajno s glasanja... To je pitanje da li državni organi žele da glasanja bude tajno ili ne, i ništa drugo... Svaki proces se može zloupotrebiti...
dragance Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 1 minute ago, Budja said: I to glasanje on-line je smrt za demokratiju. Ono, civic duty, ritual, simbolicki cin glassanja, javnost procesa, tajnost glasanja, svi se mi pitamo... Glasanje je ritual kao odlazak u crkvu i za koherentnos zajednice najbolje je da tako i ostane. Moguce, ali pandemija - jebi ga. Ja takodje volim da se cimam do glasačkog mesta, ali teško je u ovim sadasnjim okolnostima.
theanswer Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 2 minutes ago, dragance said: da, baš se videlo socijalno distanciranje u redovima, i baš je ista situacija kao pre 4 i 8 godina. Saberi se. edit: @theanswer Pa videlo se. Daj neki primer gde nije umesto što nastavljaš da komuniciraš svaki put na ovaj način. Kad god nemaš odgovora ideš na ovako neki glup fazon. Ko je rekao da je ista situacija? Kazem da je i pre 4 godine i pre 8 godina vazilo da rep glasaju na dan izbora a demokrate ranije. Sad se samo ta razlika povećala. Pričamo o jebenoj politici o ljudima bez skurpula sa obe strane, samo vi to zamišljate ko ne znam ti kakvu utopiju gde će republikanci da potrče da demokratama umesto 3 nedelje glasanja daju 6. Jeste, ludi su.
Recommended Posts