Jump to content

Školska godina i obrazovanje pod koronom

Деца у школу од 1.9 105 members have voted

1. 1. Деца у школу од 1.9

• Имам школско дете и не бих га послао у школу
      19
    • Имам школско дете и послао бих га у школу
      38
    • Немам школско дете, да имам послао бих га у школу
      25
    • Немам школско дете, да имам не бих га послао у школу
      23

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Kragujevac prešao u žuto. Od ponedeljka kombinovana nastava

• Replies 2.4k
  • Views 144.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nemam pojma, evo šta je o tome juče rekla Aleksandra iz petog četri.  

• Jesu, dolazila su, da se ne lazemo svasta se radi na svim nivoima, povodom bolesnog kretanja kroz masu, potpuno neverovatno ponasanje tokom leta al svih, evo sad se krste, nije moglo bez svadbi, matur

Posted Images

Detaljnije:

Od ponedeljka, 6. septembra, u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i Velikog Gradišta preći će se na drugi model nastave, odnosno nastava će se odvijati kombinovano – neposredno i na daljinu, dok će odeljenja biti podeljena u grupe.
To je odluka Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koji je formirao Krizni štab, a saopštilo je Ministarstvo prosvete.
U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica lokalne samouprave za koje je odluka doneta prošle nedelje, javlja Tanjug.
Takođe, na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin, i osnovnim i srednjim školama na Kosovu i Metohiji.
U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama.

https://www.politika.rs/sr/clanak/486951/Od-ponedeljka-kombinovana-nastava-u-srednjim-skolama-u-Kragujevcu-i-Velikom-Gradistu

Edited by vememah

U maniru teoretičarke zavere, sada sam već ubeđena da je na delu nekakav zli plan da se deca brže bolje prokuže (a posledično i ostatak stanovništva s njima). Jutros me probudila poruka u roditeljskoj vajber grupi (pinovana od strane odeljenskog starešine!) u kojoj se (uz "svako vam dobro od gospoda") obaveštavamo da će se u hramu Svetog Save sutra održati liturgija povodom početka nove školske godine, pa onda ide nekoliko redova o tome da se uz božiji blagoslov u zdravlju i veselju otpočne i ova školska godina. Na kraju poziva "deca koja su krštena mogu se i pričestiti" je i prigodan savet "priprema za sveto pričešće između ostalog podrazumeva da deca pre dolaska u hram ne doručkuju". Srebrne kašičice ponovo jašu da se brže bolje dogura do barem pet hiljada. Šteta što vajber nema neke prigodne govnjiva motka emotikone, jedva sam se suzdržala. Jeste, živeće ovaj narod, al na nebu.

Nemam objašenjenje za ovo nerazumno ponašanje u vezi školske godine, jedino da stvarno pokušavaju da namerno prokuže što više stanovništva, jer jebiga izbori su 3. aprila i valja imati što više ljudi sa imunitetom kako bi kampanja mogla  mirno da teče.

Duboko verujem da su planirali masovno zaražavanje budući da im kampanja vakcinacije nije uspela.

Genocid.

1 hour ago, Tale said:

Duboko verujem da su planirali masovno zaražavanje budući da im kampanja vakcinacije nije uspela.

Ma kakvi planirali, jednostavno ih boli dupe. Nabavkom vakcina oni su sa ovim završili. Ceca ili deca, videli smo šta je prioritet. Bake i deke arhivirane, "k'o boga vas molim..." nema više, upadljivo se ne oglašava.

Jednostavno ih zabole k., kao i samo stanovništvo kome je svega dosta, i jebe mu se da li će nagrabusiti, odnosno ne vidi opasnost, potcenjuje ga. Niko se nije osvrnuo na onoj novembarsko-decembarski pomor, neće se ni sada uzbuditi. Opet će se postavljati jedna te ista idiotska pitanja, da li je virus veštački ili prirodni, da li je jači od gripa, da li je potrebno nositi maske, da li su vakcine delotvorne ili zašto nisu delotvornije, da li ćemo pomreti od istih, zašto bilo šta zatvaraju kada je ovo samo grip, zašto držati distancu u redu i slično, usput glasna grupa ludaka koja opovrgava virus. Nihilizam mi je na maksimumu, stvarno želim sve najgore ljudskoj vrsti. Pala je ovaj ispit lagano.

Jedina briga koja njih mori je ta da se ništa od negativnih stvari ne može "zalepiti" njima.
Sve ostalo ih ne zanima, pre neki dan sam čuo da postoje "resursi" za ekipu, ako neko zaglavi.
Testiraju se svaki čas.
Oni su se potpuno odvojili od ostatka naroda, i voze samo tako.
Njima ovakvi "talasi" i odgovaraju kao izgovor pred izbore, sada kad je usvojeno da "ekonomija ne sme da trpi", ne brine ih ni da će morati da ograničavaju "motaonice kablova" (to nisu ni u većim talasima radili).

Mi ostali možemo samo da čekamo, da se nadamo, ako imamo neke preglede, da neće ceo sistem da ode u kovid, i tako...

... Shiit has hit the fan

Od juce su skole u obavezi da svaki dan prijavljuju zarazene. Ne znam kako je do sada bilo, valjda jednom nedeljno 

On 4.9.2021. at 13:01, Sandradjer said:

Od juce su skole u obavezi da svaki dan prijavljuju zarazene. Ne znam kako je do sada bilo, valjda jednom nedeljno 

Čim ih ima dva "verifikovano" pozitivna (da je stigao potvrđen test), odma' to odeljenje ide 10 dana na onlajn, verovatno zato moraju stalno da javljaju; ne znam da l' po automatizmu idu na onlajn, ili treba dozvola (direktori jave, a neko iznad kaže OK, onlajn).

Inače, anegdotalno, nakon suspenzije grčkog medicinskog osoblja koje se nije vakcinisalo, u jednoj bolnici je procenat vakcinisanih sa 35% naglo skočio na 87%.

1 hour ago, stray cat said:

Čim ih ima dva "verifikovano" pozitivna (da je stigao potvrđen test), odma' to odeljenje ide 10 dana na onlajn, verovatno zato moraju stalno da javljaju; ne znam da l' po automatizmu idu na onlajn, ili treba dozvola (direktori jave, a neko iznad kaže OK, onlajn).

E to ne znam, ali cujem da su neka odeljenja presla na online posle 3 dana skole. Info iz IV gimnazije 

dve nove zarazene profesorke, obe vakcinisane, kinez i rus. za casove srpskog vec sad ne moze da se nadje zamena. 

u vise odeljenja po jedan potvrdjen pozitivan ucenik, cekamo sta ce dalje biti.

bar kod nas sve deluje kao bliski raspad sistema.

edit: brojevi na nivou grada su vec gori nego decembru, kada su bili najgori (do sada).

Edited by Aleksija

jedno pozitivno u odejenju, jedno sa visokom temperaturom netestirano, bar troje slinavih doshlo danas na nastavu nakon temperature od juche. masku jedva neko, ovi balavi naravno ne nikako, nastavnici ni rech ne progovaraju. ja isto necu nishta da kazem.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

ne znam, mislim da bismo se (bar neki od nas) skoro bolje osecali kad bi neko rekao da su maske i testiranje zabranjeni - bar bi postojao ikakav sistem. ovako je ogavno.

Background Picker
Customize Layout