Radoye Posted July 26, 2021 Posted July 26, 2021 Da, dosta tih likova je prebeglo iz SAD kad su mejnstrim Mormoni prestali da im pruzaju zastitu i poceli da sprovode zakone koji zabranjuju poligamiju, prisilu na brak, maloletnicke brakove i ostalu pedofiliju. Oni su polutajno (zapravo, pruzena im je prilika da pobegnu) kupili farme u izolovanim krajevima u BC i napravili mini-naselja gde su se doselili sa svojim "porodicama" i guraju i dalje sve po starom. A tesko im je stati na rep jer nema svedoka, zene najcesce negiraju celu situaciju pa se svako procesuiranje oduzi i zakomplikuje. Mi imamo slicnu situaciju u Ontariju sa Menonitima / renegade Amisima koji doduse nisu ovako ekstremni sto se tice njihovih porodicnih odnosa ali su se na isti nacin naselili na farme u zabitima oko kojih su nikla citava naselja i gde su sami sebi zakon, ne j... zivu silu i niko im nista ne moze. I kod njih ima puno prisile na brak maloletnih devojcica s matorim konjima od po 50 godina, doduse ne bas da budu jedna od 16 zena ali opet prilicno moralno diskutabilno i vrlo protivustavno i protivzakonito.
nera Posted July 27, 2021 Author Posted July 27, 2021 @Radoye anegdota vezana za temu… imala sam menadzerku kojoj je majka od Menonita a otac od Amisa. Roditelji nisu ostali zajedno, bili su ‘buntovnici’. Majka je zbog losih odnosa sa familijom odlucila da menadzerku krsti u katolickoj crkvi i odgajala je u katolickoj tradiciji da nervira familiju. Menadzerska je odrasla u ateistu
nera Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 1 minute ago, ToniAdams said: od cega to brt? Stigao dim od pozara u unutrasnjosti Britanske Kolumbije. Trenutno aktivno 272 pozara, oko 1500 od pocetka sezone. Visoke temperature za ovaj region, manje kise nego uobicajeno, plus neka japanska buba koja ubija drvece i siri se kao luda, a ovde sume koliko hoces
ToniAdams Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 dada, pomislio sam da je od zagadjenja, al kao kod vas toga nema. jezivo. cela planeta gori.
Radoye Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Bilo to "krvavo sunce" i kod nas u Torontu pre koju nedelju, cak tu je stigao dim.
mei Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Bio je neki požar u severozapadnom Ontariju pre par nedelja, simultano sa požarima u BC. Jedno veče se baš osećao miris dima i paljevine u Otavi. Ja nisam znala za požar u Ontariju prvo, i dok sam se šetala sve sam mislila hmm obično kad komšiluk roštilja ne miriše baš ovoliko paljevina. Nisam ukapirala odmah da je ta magla / smog kombinacija efekta udaljenih požara i vlage, pošto je ovde leti često velika vlaga i nebo sivo preko dana od vlage. Tek kada sam pogledala vesti po povratku kući, saznala sam da smo imali upozorenje o niskom kvalitetu vazduha zbog svih tih požara (BC + Ontario).
nera Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 Vankuver je jos i dobar ove godine sa dimom, prethodnih leta smo imali gusci dim nedeljama, kad se razduva ka jugu nosi do Portlanda.
Jimmy Kowalski Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Salje mi bro iz Kanade pogled na downtown Kalgarija u junu i danas..
I*m with the pilots Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 On 14.8.2021. at 9:06, ToniAdams said: dada, pomislio sam da je od zagadjenja, al kao kod vas toga nema. jezivo. cela planeta gori. Drugarica u Saskatunu pre ~mesec dana rece da su dva dana morali ostati u kuci, jer je gorela suma i dim je zavio ceo grad.
iDemo Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Izvor svakolikih neporazuma na relaciji Q: odakle ste? A: iz 'Kanade'
Radoye Posted August 24, 2021 Posted August 24, 2021 On 17.8.2021. at 2:41, iDemo said: Izvor svakolikih neporazuma na relaciji Q: odakle ste? A: iz 'Kanade' Bilo je slucajeva gde su se pojedinci namerili kupiti avio-karte za Sydney, New South Wales, Australia pa zavrsili u Sydney, Nova Scotia, Canada 1
Recommended Posts