November 9, 20231 yr 20 hours ago, Svemir Zeka said: Da, ali ne mnogo. Zapravo i retko. Kako su ti sinusi pravili problem, glavoboljom? Mene je u par navrata tako bolela glava, da sam se od toga uplašila (mada nisam htela nikome da pričam) glavobolju, da a i potrosila sam rekordan broj maramica Edited November 9, 20231 yr by morgana
November 9, 20231 yr 21 hours ago, Svemir Zeka said: E ljudi. Jel imao neko izmenjen ukus od kovida ili bilo čega. Znam za nedostatak, ali ja osećam izmenjeno od juče, ili prekjuče. Sad jedem nešto s mnogo svega i osećam samo slano Nos mi je otpušen. da, junior. nisu uopshte loshe cufte, ali shto si stavila cimet, ne kazem da ne stavljash, samo mi neobichno
November 9, 20231 yr Meni evo još, juče sam osećala minimum mirisa, sad doslovno ništa. Ukus ne mogu ni da se setim...
November 9, 20231 yr Ja sam tokom one prve korone (kraj 2020. godine) potpuno na nedelju-dve izgubila miris i ukus i onda se sve lepo uredno vratilo. 6 meseci kasnije krenulo je neki metalni ukus u ustima posle svega što pojedem, naročito vode, trajalo nekih mesec dana pa prestalo i onda je krenuo haos, parosmija se zove, godinu i po dana sledećih sam imala potpuno poremećen i ukus i miris. Ukus većeg broja namirnica je bio toliko nepodnošljiv da nisam mogla da progutam, meso, naročito crveno je imalo neki ukus truleži, nisam mogla da progutam luk, krastavce, koka-kolu, čokoladu ... samo neko blaže povrće koje nema baš ukusa i inače, mlečni proizvodi su bili ok, so i to je to ostale začine nisam osećala, mogla sam posle određenog vremena belo meso i ribu. Tako više od godinu dana, menjalo se tu i tamo po malo, polako sam uvodila neke namirnice kad osetim da više nije tako strašno i nije mi više muka od njih. Miris mi je svega bio isti ... i dan danas mi je miris svih dezodoransa, sapuna manje više isti, baš kad je jek, onako muški to osetim malo drugačije. Ukus se manje više sad već skoro godinu dana vratio skroz. Ali je bila agonija. A znam gomilu ljudi kojima je to bilo kratkotrajno dok je trajala korona. Navodno bitno je da ne ode na receptore. Treba piti one K2 D3 vitamine, cink, nije jeftino ali nije loše kad se izgubi ukus i miris kupiti to pa piti dok traje korona.
November 9, 20231 yr On 8. 11. 2023. at 14:35, Svemir Zeka said: Jel imao neko izmenjen ukus od kovida Moja žena počela da sluša seksi Bebana, ne znam da li se to računa
November 10, 20231 yr vec sam dosadila sa pominjanjem ovoga kad je to bilo aktuelno, imala problem sa ukusom u dva navrata, posle (jakog) gripa. mozda 2014. i 2015. trajalo po mesec i po - dva oba puta, sve mi je bilo gorko, a narocito slatkisi. jedino sto mi je donekle bilo podnosljivo za jelo su bila neka slana jela, krekeri, stapici i slicno - mada je i to bilo samo manje odvratno, nikako ukusno. proslo je u oba slucaja postupno, ali je proslo.
November 10, 20231 yr Hvala svima na odgovorima. Nekad kad je počeo kovid, moram da priznam, malo sam se i sprdala s time, kao nebitna stvar. Sad vidim koliko je ružno. Ja recimo sve kuvano osećam kao presoljeno. Pojedem par kašika i ostavim. Pomalo osetim sladak ukus (ovo mu dođe kao neka kosmička ravnoteža jer nisam neki fan slatkiša al se gušim u slanišima....tako da ću sad da odmorim).
November 12, 20231 yr Popular Post zakucala korona i na moja vrata. od jutros pozitivna na kućnom testu. zapušen nos i malaksalost ali bez kašlja.
November 12, 20231 yr Popular Post Evo da se i ja, pa jebiga, ispišem na temi, kad sam se već onim pitanjem onomad upisao.. Keva je i dalje u bolnaji ali mislim da smo se konačno uhvatili za zelenu granu - jutros sam je iscimao da popunjavamo enigmatiku, mozak joj radi odlično, imala je video call sa sestrom od dobrih 40min (zabolela me ruka držeći mob i kadrirajući), posle čega je i ustala i šetala malo po sobi. U četvrtak je urađen kontrolni RTG i upala je definitivno u povlačenju, samo što je toliko bila masivna da je i sada za nastavak bolničkog lečenja. CRP pao sa 128 na 15, d-dimer sa 1200 na 355, njoj saturacija jutros 95% peti dan bez kiseonika. Pritisak stabilizovan, aritmije stale. Jedini zajeb je što je fasovala klostridiju ali je to bilo za očekivati posle toliko duge antibiotske terapije, mada se i tu popravlja situacija (da ne detaljišem ) Hvala svima na podršci, koju uzvraćam za sve vas koji ste pokupili virus u ovom krugu. Ne shvatajte ovo sranje olako, možda je izgubilo potencijal za nas, mlađe, ali i dalje može ozbiljno da naškodi matorcima..
November 12, 20231 yr 2 hours ago, Vasilij Zajcev said: Jedini zajeb je što je fasovala klostridiju Moj cale 2019 nekad, kao mator covjek, operisao koljeno i posle, kuci, na oporavku, unistila ga neka temperatura i kojesta (korona pre korone, rekao bi neko) zaglavi bolnicu 30-ak dana, doktori zbunjeni, upala pluca, teska frka ali prebrodi i oporavi se dovoljno da ga puste kuci. Kuci ga obilazio par dana, pa se onda culi tel neko vrijeme, do vikenda. Frajer je dobio taj proliv najstrasniji pa genije izbjegavao da pije vodu 4-5 dana, "kako bi se to smirilo". Kad sam dosao i ugledao ga, covjek pred smrt, blijeda krpa, providi se kroiz njega on gleda kroz mene. Rehidratacija lijekovima, domace supe i dr. . nekako ozivi. Gadna stvar. Kasnije smo se zajebavali kako proliv izvalic ono najgore iz covjeka
November 12, 20231 yr Mene sad sramota posle ovakvih stvari da pišem ove svoje gluposti....elem, vratilo mi se 70% čulo mirisa i 50% ukus.
November 13, 20231 yr 15 hours ago, beta said: zakucala korona i na moja vrata. od jutros pozitivna na kućnom testu. zapušen nos i malaksalost ali bez kašlja.
November 13, 20231 yr Popular Post bravo za mamu zajcev i za betu i ostale da brzo ozdrave. nemam sta mudro da napisem osim vakcinisite se. ovaj novi lagani soj mi je opet izazvao perikarditis i evo ponovo sam na bolovanju. cekala sam da odem na redovnu kontrolu i pitam dr smijem li da se vakcinisem i dvije nedelje prije toga dobila koronu, simptomi nisi bili jaki, sinusi, grlo, ali je srcana maramica opet odreagovala. plus moram na neke pretrage ali o tome mi se ni ne pise. Edited November 13, 20231 yr by morgana