July 23, 20222 yr Popular Post Just now, Have_Fun said: Pregled i rezultati oke doke? Sve super. Hvala
July 23, 20222 yr U Zemunu u cara Dusana blizu vise konjicke je vrhunska kovid ambulanta. Mislim, starudija od zgrade, ali doktorka koja radi je super temeljna, meni su odmah radili i skener pluca koji je u sobi pored ( sto mi nisu radili u medicini rada ). i nije bilo guzve
July 23, 20222 yr U Zemunu u cara Dusana blizu vise konjicke je vrhunska kovid ambulanta. Mislim, starudija od zgrade, ali doktorka koja radi je super temeljna, meni su odmah radili i skener pluca koji je u sobi pored ( sto mi nisu radili u medicini rada ). i nije bilo guzve potvrdjujem za zemun. sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
July 23, 20222 yr Popular Post Da se prijavim, da sam pri kraju treceg prelezavanja od starta epidemije. Losa strana je sto su i cale i keva pokupili, no cini se da ce sve izaci na dobro. Meni i kevi je 8. jula, po dolasku iz sela bilo lose. Kod mene slabost, kod majke neodredjeni nesnosni bolovi. Dva dana nakon toga ja dobijam temperaturu, sto mi je uz malaksalost, bilo jasan simptom o cemu se radi. Majka bez temperature, ali sa problemima sa stolicom. U ponedeljak (11. jul), temperatura i kod caleta, pri cemu je vodu unosio minimalno, kao i hranu. Utorak, malo bolja situacija kod njega (posto sam se kod njega najvise plasio, zbog prethodnog sloga i tromboze). Testiran je kod kuce, od strane privatne laboratorije istog dana i ocekivano bio pozitivan. Kucna nega nije htela da izadje na teren, vec su trazili celu proceduru sa sanitetom. Zovem hitnu, oni otprilike nisu imali vozila na raspolaganju u tom trenutku i ostaje status quo. Ja sam u startu svima munuo po pancef na dan, odnosno paracetamol u slucaju temperature; cink komplex, b komplex, d. Sledeceg dana je vec pocela da me hvata nervoza, te ugovaramo kucnu posetu lekara. Protisak mu je bio dobar, saturacija 93, uz sekret koji je trebao da se iskaslje. Pored pancefa, dobija i leflogal, te propomucil za iskasljavanje, uz probiotik kako bi se odrzala crevna flora zbog antibiotika. Pozicionirali smo ga u sedeci polozaj, odnosno lezeci na boku, kako bi minimalizovali kasalj. Danas smo imali kontrolu lekara kod kuce; pritisak 120/80, saturacija 97. Jos ima sekreta, ali situacija deluje stabilno. Ja i majka kasljemo povremeno i to je to. Ove vrucincine ne pomazu previse, ali se cini da sve biti ok.
July 23, 20222 yr Keva došla iz banje juče, danas bolesna. U kovid ambulanti druga priča, gužva, svađa, anarhija. Pozitivna na brzom testu i uvalili joj papir, kaže, ponedeljak u 11:20, penzioner dijabetičar, da pije tečnost, tušira se mlakom vodom i obara temperaturu. Lepo...
July 23, 20222 yr 1 hour ago, dùda said: Držite se @Miljenko pa kako to @Vapad, gde je to ? Pančevo. Ali stvarno druga priča od onomad kad smo devojka i ja pazarili. Pričam sa ljudima tamo, neki dolaze drugi dan već, deset zdravuljavih čeka kontrolu a kod iste doktorke idu i novozaraženi, samo jedna ordinacija radi. U hodniku puno, klima radi ali puno ljudi i počinju nervoze, svađe. Mi smo bili oko pet, jedna žena sedi, nije joj dobro, ima papir koji kaže 15:15, druga gospođa viče na nju, pa jeste bili u 15 i 15, šta sad radite tu, mora da se zna red, mi smo sledeći, treća viče oćeš ja da ti dođem tamo... i tako... a keva paničar i ovako, odmah krene da se drži za grudi... Uglavnom, sestra iz DE okrenula par telefona pa sam išao u vanrednu nabavku, ima sve što treba i što ne treba od lekova, temp na 37.7, pratićemo. Ali što ne prate kapacitetima to ne razumem, oni tamo u ambulanti su na ivici.
July 23, 20222 yr Držite se svi...samo da potvrdim da i kovid ambulanti "Medicina rada" radi ista ekipa kao u prethodnom talasu.Dakle trebalo ba da nastave dobru praksu.....shiit has hit the fan.
July 24, 20222 yr Na Starom gradu ogromna gužva ovog jutra. Supruga i ja predali knjižice u 9, na pregled nećemo biti primljeni pre 15h.
July 24, 20222 yr 23 hours ago, dùda said: ed. i da, antivirusni lek se može dobiti samo u državnom sistemu moze i privatno, samo je skup-9k rsd bio onomad kad sam ja imao.
July 24, 20222 yr 31 minutes ago, Grunf said: moze i privatno, samo je skup-9k rsd bio onomad kad sam ja imao. nisam to znala a koji lek, ovaj merkov ili neki drugi ?
July 24, 20222 yr 1 minute ago, dùda said: nisam to znala a koji lek, ovaj merkov ili neki drugi ? turski, favipiravir.