May 7, 20223 yr Popular Post Hvala svima. Bile smo u Kovid ambulanti u Knez Danilovoj, sve pohvale za njih. Za sad smo nas dve +, muž - ali ubila ga je drhtavica popodne, sad je počeo i da kašlje. Veliki žabac je sa mojima, nema nekih promena, mada je verovatno pitanje vremena pošto smo sve dane provodili zajedno osim spavanja. Javljam se kasnije.
May 8, 20223 yr Popular Post Sta su vam te muve? Zabicu i medu hajde da shvatim. Spoiler Beba i ja smo dakle zvanicno pozitivne (radili su samo antigenski test a ne i PCR, i dobile smo i stampanu potvrdu). Ako jos nekom zatreba: u Knez Danilovoj kovid amublatna radi svakog dana do 17h. Decije odeljenje generalno radi do 20h radnim danima, vikendom do 18h. Bilo je generalno prazno juce, i jako su ljubazni svi. Plasila sam se kako ce to izgledati posto nemamo domace osiguranje, ali sve je proslo okej, cak su i za muza rekli da nije problem sto je potpuni stranac (nema ni JMGB) i da moze i on da dodje za koji dan da ga testiraju. Odmah me je pregledala i doktorka i uradila krvnu sliku, osetih se kao nobles! (pisala sam vec da nema sanse da bih u Nemackoj dobila takvu VIP uslugu, mozda bi mi doktor posle nedelju dana pogledao samo CRP), kaze da imam nesto na jednoj strani pluca ali da ne deluje sveze i ne slaze se sa trenutnim kasljanjem - mozda mi je to ostatak od opake upale pluca koju sam imala kada je harao svinjski grip pre desetak godina i od koje sam se oporavljala jedno dva meseca. Rentgenolog tada je prokomentarisao nesto u fazonu da ce mi te "linije" ostati jako dugo. Ja sam danas bolje - kasljem bas retko (ali izbacim posteno iz sebe), ali posle par sati na nogama vidim da mi se ne ustaje sa kauca i da mi je glava teska. Jos ono sta je jako cudno, je da ni juce ni danas nisam imala potrebu da jedem cim ustanem, iako nisam izgubila ni culo mirisa ni ukusa. Danas je proslo preko dva sata da sam sela da doruckujem i apetit mi je definitivno manji. CRP 12, leukociti ispod granice a to je po dr cesto kod ovog virusa, pa posle krene na gore. Dogovor je da za sad ne idem na rentgen niti da uzmem antibiotike, ali da ako krenem da se osecam losije dodjem odmah. Da odmaram, sto i sama vidim jer sam malaksala. Da praznim nos itd. Onda mi je preporucila da dovedem i bebu iako je beba imala "samo" 37.8C i kasnije 38,3C a mene je najvise brinulo to sto je mirna kao lutka i samo knjava nesto, inace je hiperaktivna- kako i ne bi bila uz onakvog brata. I nju je poslusala doktorka, sve je okej, nosic pun, tu vec znam sve - nema tri nedelje a da joj ne izvlacim slince. Ipak joj je uzela krv iz prstica da proveri sve, ima povisene limfocite. Beba je bolje, sto kazu i ostali, izgleda da bebe to nekako dobro preguraju. Mucila se nesto do pola noci i onda je konacno zaspala i vidim da je sad zivahnija nego juce i nije vise furuna, bice to valjda dobro. Najveca stvar mi je bila kako da objasnimo zapcu da ne moze da se igra sa sestrom, sve u nadi da i on ne zaradi (za njega mi od pocetka najveca frka jer je jedini potpuno nezasticen), medjutim ovo sr*nje je tako brzo: muz je od "malo me golica grlo" preko jeze i drhvatice do umirem muski i temperature od 39C dosao za tipa osam sati. Sinoc je becarska trojka (aka zabac i moji roditelji) bila jos uvek dobro, ali evo, tata jutros nije mogao da se digne iz kreveta i isto se zalio malo na grlo, a mama i ovaj mali su poceli da kaslju. Pretpostavljam da je to - to. Dve i kusur godine cuvanja i svega po PSu, zasticeni kao bubreg u loju u Nemackoj sa dobrim merama i licnom preventivom i - cap. Mozda je aerodrom (mada su moji dolazili toliko kod nas i odolevali) a ja tipujem pre na igraliste sa velikom gustinom dece. Ocekivala sam to i zato sam odlagala dolazak u domovinu i na kraju popustila pred mojima. Sa druge strane, nasim dolaskom smo sprecili kompletnu poplavu stana, pa hajde da racunam to u veliki plus!
May 8, 20223 yr Ustaljena poruka podrške. Muve su korona, a mede forumaši&co. Jasno je ko će biti jači...
May 9, 20222 yr Ajd malo je oftopik ali je potreban info: Preporuka za lekara opste prakse u DZ Vracar? Stara lekarka izgleda otisla u mirovinu.
May 11, 20222 yr Imam neku gusobolju od juce blago, danas jace, malo sam i slomljena. Jel se ide i dalje samo u kovid? Treba mi i bolovanje
May 11, 20222 yr Popular Post Samo da se upišem. Posle 2 god odolevanja, posle 3 doze vakcine, padoh i ja. Pasmater
May 11, 20222 yr 19 minutes ago, John Coltrane said: Samo da se upišem. Posle 2 god odolevanja, posle 3 doze vakcine, padoh i ja. Pasmater Koje simptome imas?
May 11, 20222 yr 4 minutes ago, John Coltrane said: Temp, kašalj, grlo, zglobovi. Odmaraj i nalivaj se
May 11, 20222 yr 3 hours ago, Sandradjer said: Imam neku gusobolju od juce blago, danas jace, malo sam i slomljena. Jel se ide i dalje samo u kovid? Treba mi i bolovanje ide se u kovid, meni su tamo otvorili bolovanje iako nije bila korona, a kod izabranog lekara se bolovanje zatvara. bar tako je ovde kod mene. @John Coltrane drzi se... ako je nesto utesno, a to i sama sebi stalno govorim, to je da je bolje zakaciti kad nije talas i guzva, ako se vec mora.