Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

1 minute ago, čekmeže said:

To je simptom starenja.

Dobro :D ali odjednom, ne mogu da požurim u hodanju, a anemija nije, provereno danas

• Replies 8k
  • Views 766k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

moja žena bila u petak sa drugaricama na večeri. jedna od njih javlja sad da je pozitivna ali sa slabim simptomima. vakcinisana. kao i mi. kad možemo smatrati da smo van opasnosti! žena radila kucni test koji je negativan. ćerka i ja ćemo sad kad se vratimo. 

Just now, Ros said:

moja žena bila u petak sa drugaricama na večeri. jedna od njih javlja sad da je pozitivna ali sa slabim simptomima. vakcinisana. kao i mi. kad možemo smatrati da smo van opasnosti! žena radila kucni test koji je negativan. ćerka i ja ćemo sad kad se vratimo. 

4-5 dana rekao bih.

posto smo i žena i ja vakcinisani, ne moramo u karantin. radićemo test svaki dan pa ćemo videti. ja ću svakako sutra skoknuti do posla da uzmem laptop pa u home office

5 hours ago, Zli Gli said:

Onda jesam, jbg. Elem, ne odgovaram nikoga od vakcinacije (keva se nateze duze nego Vucic onomad, bira godinu dana, ne mogu da je nateram), ne mislim da su vakcine 5g wifi gprs cipovi i slicno... Tri su glavna razloga. Mi ovde u Mitrovici smo generalno manje najebali od vas u vecim mestima, bar mislim tako pa ne dozivljavamo tako tragicno kao ovde na forumu. Poredjenja radi, jako mnogo ima smrti mladih ljudi od raka, jedna rodjaka sa 40 od raka butne kosti za koji niko od nas nije znao ni da postoji dok nije dobila. Drugo, imam 39 godina i celog zivota sam dobrog zdravlja, u kondiciji, da kucnem u drvo bez ikakvih problema osim dva puta kad sam zavrsio na hitnoj zbog prejedanja i prepijanja na slavljima ali to je jer sam bio stoka. Mada, ovo sto su mi nasli tu bronhijalnu saru od bronhitisa pre 25 godina govori da ipak mozda nije sve tako sjajno ali gotovo sad. I trece, najgluplji i najvazniji razlog - u prve dve nedelje juna sam prokockao 15 hiljada evra u kladionici, sa proslom godinom je cifra izmedju 22 i 25 hiljada, i to me dotuklo psihicki, nista me vise ne radi. Nije da mi se ne zivi, daleko bilo, ali rokao sam na svoju ruku zoloft 2 3 meseca, kao malo se smirio ali tanko je to, posle opet neka depresija ili nezainteresovanost ili sta je vec. Jako jako losa prica, mozda gore nego droga.

Eto tako nekako, jebem li ga. Nadam se da cemo svi da preguramo sto lakse, na ovaj ili onaj nacin.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Zli je brt i zna da ne mislim ništa loše, tj naravno da ne želim ovo što ću napisati, ali kada bi malo zapucao u bolnicu na kiseonik, možda bi skontao da 25k soma eura nije vredno da se totalno mentalno raspadneš, ili barem ne na toliki period. Svakako da razumem emociju i glupost i prezir koji osetiš prema sebi što si se isro na neki svoj rad i što si prosuo nešto što si teško sticao (verovatno smo svi to osetili nekad u životu), ali iskoristi to da konačno izvučeš pouke, jer ovo je x-ti put da pišeš kako si se prosuo u kladži. Ako bi nastavio posle takvog gubitka, bojim se da bi otišao na put bez povratka u smislu te opsednutosti kockom. 

Za covid neću ništa da ti pišem jer sam siguran da ćeš biti all good, samo se tretiraj kako treba i slušaj šta kažu čike u belom.

Aj pa budi pametan, podvuci crtu pa polako, nije ti kasno ni za šta, niti si napravio neku nenadokadivu štetu. A želim da verujem da nisi baš toliko glup (iskreno, mislm da je kocka baš za gluperde, jer matematički si u startu u ogromnom deficitu, iskreno, nikad to neću razumeti) - da bi prešao liniju bez povratka. 

Tako da, sredi vajrus, pa onda polako nastavi sa bussiness-om, i sve će bit' ok. 

57 minutes ago, ObiW said:

Pomozi mi, nešto ne vidim da tu piše da su bupropion i sertralin isto.

ZYBAN® (bupropion hydrochloride) 

https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2011/020711s026lbl.pdf

ZOLOFT (sertraline hydrochloride)

https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2016/019839S74S86S87_20990S35S44S45lbl.pdf

Pritom, kao što u PDF-ovima piše, uopšte nisu u pitanju lekovi istih firmi: Zyban je GSK-ov brend, a Zoloft Fajzerov.

Edited by vememah

7 minutes ago, vememah said:

Pomozi mi, nešto ne vidim da tu piše da su bupropion i sertralin isto.

https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2011/020711s026lbl.pdf

https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2016/019839S74S86S87_20990S35S44S45lbl.pdf

Pritom, kao što u PDF-ovima piše, uopšte nisu u pitanju lekovi istih firmi: Zyban je GSK-ov brend, a Zoloft Fajzerov.

https://www.forhims.com/blog/wellbutrin-vs-zoloft
dva razlicita leka.Zoloft imam iskustva pozitivna i licna i sto sam video u praksi.Zyban manje.

1 hour ago, Svemir Zeka said:

Dobro :D ali odjednom, ne mogu da požurim u hodanju, a anemija nije, provereno danas

Za ovo što ti reko se kaže Dobro™ a ne Dobro. 

Ja sam se danas testirala privatno, deca me kontaminirala nekim svojim buđavim slinama i meni odmah krenulo da svira u plućima i da iskašljavam. Dabome, odmah kreće paranoja i fleš-bekovi tako da sam morala da isključim koronu iako mi od starta ne liči na ono sranje od proletos.

Pet dana od prvog simptoma je relevantno za hvatanje virusa brzim testom. Ja sam negativna, što i vama želimo :heart:

7 hours ago, aram said:

@Zli Gli

znači svašta bih ti reko sad, pa bolje da ćutim

Takođe. "Nešto mi se nije htelo" mi je gluplji izgovor od "Za 5 godina mozak se pretvara u kašu".

1 hour ago, Ros said:

posto smo i žena i ja vakcinisani, ne moramo u karantin. radićemo test svaki dan pa ćemo videti. ja ću svakako sutra skoknuti do posla da uzmem laptop pa u home office

za max pet dana ako ne bude ništa, i neće biti ništa

nemam kovid sto sam saznala skupljim putem, tako sto sam otisla u Vizim. Tamo urade test, krv, snime i pluca za svaki slucaj. 

radicu od kuce, ne da mi se da idem kroz kovid ambulantu da bih dobila bolovanje, a i dobro se osecam - bice da je bila prehlada. Tj sad mi vise nije nista osim sto sam jedno tri puta danas kasljucnula. 

stvarno bi bio bizarijum da sam pored bustera i maske s kojom sam se morfovala dobila kovid ali malo paranoje nikad nije na odmet pa jos paranoje od koje sam mogla da kupim cizme na primer. 

Da ne ispadne da reklamiram. Isla sam u Vizim kao pratnja, bas zbog kovida. Meni je ta cifra bila bas fer ako se odbije da samo brzi test po labovima naplacuju preko 2000 hiljade 

@angelada

Bas je bzv situacija, da li covek da ide u kovid i izlozi se riziku ili neka ovakva varijanta. I jos oko bolovanja mora u kovid. Bas je nezgodno 

Mnogo glupo, a kovid moja firma placa 100%, a ovu moju prehladu 65%, trenutno sam bas u finansijskoj nezgodaciji pa mi se vise isplati da radim od kuce.

Ne znam sta je resenje osim starog dobrog dajte privatnicima da mogu da otvore bolovanje.

@Sandradjer povoljniji su nego ostali, rekli mi ovi moji kovidasi s posla

Edited by angelada

Background Picker
Customize Layout