Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

ima li gde @Sokrat ?

kako je supruga ? u petak si pisao da je bolje ? da li je izašla ili će možda uskoro ?

• Replies 8k
  • Views 766k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

• Popular Post

Još malo iskustava:

Posle kovida imao sam visok D-Dimer. Internista mi je propisao Pradaxu 150mg 2x1. Po preporuci lekara nisam išao na posao dok se nije spustio. Radio sam nešto od kuće, preko računara.

Danas sam prvi put otišao na posao i dva sata pre kraja radnog vremena počeo sam da osećam malaksalost. Poslednji sat mi je bilo baš loše. Jedva sam se dovukao kući. 

Izgleda da će oporavak da potraje...

Edited by klimt

Nadam se da će brzo ići nabolje.

Jbt ja se tako osjecam vec 15 godina, cak i kad sam par mjeseci u nekom treningu kao (redovno hodanje i bicikl uz planinu)  Nakon kovida i sad nakon tromboze se blago pojacao taj besmisleni umor i lupanje srca kad popijem jednu vise (i inace ali tad se zapitam da nesto nije ok). Pritisak mi varira vec godinu 120/80 - 160/110. Plan mi je bio da posle revakcinacije odem da uradim taj ultrazvuk srca ali sad mi bas jeza neka. Zaista je potrebna ta postcovid tema :unsure:

• Popular Post

Znate kako sam prepadnut bio nakon kovida, pisao sam ovde o tome.
Bukvalno sam po 5-6x mesecno isao da radim UZ srca ili EKG.. i svaki put bi mi rekli da dzabe dolazim i da je sve ok
U jednom momentu su mi doktori rekli da potrazim doktora za glavu, da vise ne dolazim kod njih :) jer oni taj problem ne lece :D

Neki nasi forumasi su mi isto pomogli privatnim porukama, nekim tekstovima, knjigama i slicno (hvala opet!)

Sve kontam kroz sta prolazite

Meni je to lupanje srca odjednom prestalo.. kovid sam imao krajem oktobra/pocetkom novembra.. a s tim umaranjem, povecanim pulsom i slicno, kraj je dosao oko kraja marta/pocetkom aprila meseca.. i to odjednom, kao da je neko presekao nozem. Mozda je sve bilo u glavi, jbm li ga.

Svo to umaranje i ubrzan puls je normalna pojava nakon kovida, kako su mi rekli doktori i savetovali su mi da ispauziram s treninzima 3 meseca, pa da postepeno povecavam pesacenje sto sam i radio.. prvo 5km, pa 7, pa 10, pa dodjes do 20.. i nisi nesto preterano umoran samo ti treba puno vremena da ti se cuka smiri i vrati otkucaje u normalu.

Tako da, drz' te se, sve ce se vratiti kako treba sto se tela tice i fizikalija, a glavu cuvajte jer covek lako skrene od svega ovoga. Tu ostanite zdravi!

E ajde neka neko iskopa ili savetuje nešto u vezi koje preglede treba raditi u ytoj post-covid fazi...

... Shiit has hit the fan

I dal ima neki hack da se brze vrate ukus/miris?

Podvarak

:Jova:

Edited by Caligula

10 minutes ago, Frank Pembleton said:

E ajde neka neko iskopa ili savetuje nešto u vezi koje preglede treba raditi u ytoj post-covid fazi...

Koliko sam ispratio, kardiovaskularne, D dimer i uglavnom to je to.

Gomila (doduse starijih) ljudi koje sam poznavao ode od tromba u poslednjih godinu dana. Bukvalno nešto što pilula resava.

Edited by Caligula

22 minutes ago, Tsai said:

ovo je generalno veliki problem

zna trajati i po d40 dana

... Shiit has hit the fan

Krvna slika, ddimer(zgrusavanje krvi) , CR(upale), ALT i AST(jetra), ako ima problem sa srcem, bubrezima, stitnom zlezdom...onda te parametre. da proverava.

Posle mesec-dva kod kardiologa na full pregled, ako je potrebno.

Krvnu sliku radim na mesec-mesec I po dana jer imam paket zdravlja kod Medigrupa, nije neophodno.

Ako je imao parametre koji nisu bili u granicama to proveravati I leciti uz savet lekara (mene jebe ferritin, a bilirubini su oko granice ili malo poviseni).
1 hour ago, Tsai said:

Ja sam koristio ovo

image.png.3930531275266268d8299ee4f78e3963.png

Takodje, znam da sasavo zvuci, ali, pokusao sam da treniram njuh 2-3x dnevno.
Sipam sirce ili kupku ili tako nesto u casu, i nekih 5 min udisem na nos.. ujutru, popodne, uvece.

Culo mirisa mi se vratilo nakon 7 dana.. kontam da je sve to individualno, ali ovo su moja iskustva s lekom i tim "vezbama", ne znam da li je pomoglo ili ne, ali valjda ne moze da skodi.

3 hours ago, Have_Fun said:

Meni je to lupanje srca odjednom prestalo.. kovid sam imao krajem oktobra/pocetkom novembra.. a s tim umaranjem, povecanim pulsom i slicno, kraj je dosao oko kraja marta/pocetkom aprila meseca.. i to odjednom, kao da je neko presekao nozem. Mozda je sve bilo u glavi, jbm li ga.

Velika verovatnoća je da si "samo" imao napade panike i ankcioznosti.

47 minutes ago, Milosh76 said:

Krvna slika, ddimer(zgrusavanje krvi) , CR(upale), ALT i AST(jetra), ako ima problem sa srcem, bubrezima, stitnom zlezdom...onda te parametre. da proverava.

Posle mesec-dva kod kardiologa na full pregled, ako je potrebno.

Krvnu sliku radim na mesec-mesec I po dana jer imam paket zdravlja kod Medigrupa, nije neophodno.

Ako je imao parametre koji nisu bili u granicama to proveravati I leciti uz savet lekara (mene jebe ferritin, a bilirubini su oko granice ili malo poviseni).

Kad čitam Miloševe postove na ovu temu, steknem utisak da me baš zabole da li ću sutra umreti, a znam da nije tako. :D

Background Picker
Customize Layout