Jump to content
IGNORED

KK Partizan 2020/21

shimpu

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Milošica said:

Pa zato i pitam.

Na stranu što ja mislim da Vlado i Sašo nisu toliko loši treneri koliko je Trinkijeri bio dobar i izvlačio maksimum iz ove ekipe.

Vlado uopšte i nije trener. Sašo, onako. De facto Partizan od odlaska Trinchierija igra bez trenera. Ovaj što je danas izigravao trenera je blago rečeno smešan.

Posted

Ne znam sto pizdite koji moj ?

Sta bi uradili da smo pobedili sa >+4 ?

Ovo je raspad i sto se pre zavrsi bice bolje po sve nas koji smo nekada voleli ono sto se zove Partizan.

Pozitivna stvar - Naprednjacke (nase pokradene) pare ce uzeti neki momci koji se bave sportom.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ja stvarno ne znam kako uopste mozete da gledate KKP vise. Od odlaska Vujosevica svedeni smo na neku ispod prosecnu ekipu koja igra retko bezvezan i dosadan basket. Sa Trinkijem je to na momente zalicilo na nesto, ali sve zajedno ovaj sad klub i ova sada ekipa je pre neka Krka ili Radnicki Kg nego sto po bilo cemu podseca na Partizan iz prethodne tri decenije.

• +1 2
Posted
2 minutes ago, Azdaja said:

Možda zato što volimo?

Pa volim i ja Partizan, ali ovo lici na KKP samo po boji dresova. Znas sta hocu da kazem... Nije mi problem kad KKP gubi, nije mi problem kad odigraju bezveze neku utakmicu, ali ovaj ponor bezidejnosti i bezvoljnosti i neznanja postaje trejdmark. Ajde da su sezona ili dve u pitanju, ali jos malo pa ce decenija od poslednjeg izdanja KKP vrednog te ljubavi.

Ili sto bi Jesenska rekla Kafki, vas problem je sto ste zaljubljeni u svoju ljubav prema meni, a vasa ljubav prema meni vas uopste ne voli (parafraziram malo).

Posted

ovu sezonu nekako izbrisati iz memorije

nego, kad igramo sledeću ključnu utakmicu? šta kažu novinari?

Posted
17 minutes ago, J.R. Cash said:

Partizan je odigrao dobru utakmicu sa ovako sakatim timom. Ko to ne vidi, sta da mu radim.

Partizan je odigrao solidnu, možda čak i vrlo dobru defanzivnu utakmicu protiv prosečnog evrokup tima koji je usput ispogađao dosta. Šteta što se košarka ne igra na jedan koš nego u 2 pravca ipak. Imali smo tačno jednog raspoloženog igrača u napadu koji nas je faktički sam držao u igri. Šutirali smo koliko 60 posto slobodna bacanja, promašili brdo zicera, na ziceru ne može lopta da "iscuri" ko što kaže Srki, zicer se daje ili ga mašiš. Tako da ako je standard da se ekipa uopšte pojavi na terenu i da nešto blizu maksimuma onda jebiga odigrali smo dobru utakmicu, samo što to ne bi trebao da bude standard. 

Naših najboljih 25min košarke ove sezone je verovatno bilo prvo poluvreme u Badaloni. Sve ostalo je gomila ničega. Iskakanje sa 2 ili 3 utakmice u evrokupu protiv Rusa i tankih Žabara i to je to. Od cele sezone. Ekipa je posložena bez šuta, bez mogučnosti da unutrašnji igrači šire igru što bi sa limitiranim šutem bekova morao da bude broj 1 u modernoj košarci i očigledno je samo kombinacija vrhunskog trenera, energije sa tribina i generalno oko kluba sa par teških pobeda koje dižu samopouzdanje mogla ovaj tim da gurne na viši nivo. Kada je nestao trener, nestalo energije i počeo da se uvlači crv sumnje u igrače raspali smo se kao zvečka. Kao tri zvečke. Svaki nedostatak je isplivao, i ne da je isplivao nego kao da smo se trudili da ga pokažemo. Od samog stanja u klubu preko struke, do igrača. Stvorila se odvratna atmosfera i sezona je završena davno, večeras je samo dobila svoj epilog. Uniks bi nas otresao svakako, to je bar jasno svima. Košarkaški je ovo sigurno najgluplja ekipa Partizana koju sam ja imao prilike da pratim, bolesno limitirana nedostatkom vica i kreacije koji bi opet morao da postoji ako je već limitirana šutem. Modernu košarku vode bekovi, osim možda u NBA gde dominiraju jaka krila u baš najjačim timovima a od naših bekova se ne zna ko je bio gori ove sezone. Najbitniji posed u sezoni je sezona u malom. Iz tajmauta na 3min do kraja na plus 1 za nas gde nam koš daje šansu. Završen je šutem Pejdža za 3 poena sa 9 metara preko ruke i faulom Tomasa u skoku koji protivniku poklanja 2 slobodna bacanja. 

• +1 2
Posted
1 minute ago, theanswer said:

Partizan je odigrao solidnu, možda čak i vrlo dobru defanzivnu utakmicu protiv prosečnog evrokup tima koji je usput ispogađao dosta. Šteta što se košarka ne igra na jedan koš nego u 2 pravca ipak. Imali smo tačno jednog raspoloženog igrača u napadu koji nas je faktički sam držao u igri. Šutirali smo koliko 60 posto slobodna bacanja, promašili brdo zicera, na ziceru ne može lopta da "iscuri" ko što kaže Srki, zicer se daje ili ga mašiš. Tako da ako je standard da se ekipa uopšte pojavi na terenu i da nešto blizu maksimuma onda jebiga odigrali smo dobru utakmicu, samo što to ne bi trebao da bude standard. 

Pricamo o ekipi koja vise od dva meseca nema pobedu u ABA. Plus se pojavila bez tri igraca, sa samo tri unutrasnja od kojih je jedan invalid.

2 minutes ago, theanswer said:

Naših najboljih 25min košarke ove sezone je verovatno bilo prvo poluvreme u Badaloni.

S ovim se slazem. Pitanje je u kom bi smeru otisla sezona da Vlado nije ispustio tu utakmicu.

• +1 1
Posted

Skroz cudna utakmica. Partizan je prosto stao na +9, bukvalno kao da im je neko povukao rucnu. Da li je to posledica prevelikog broja poraza i nervoze ekipe ili je Tomas koji je vukao ovu utakmicu kao konj izgubio snagu pred kraj, sta god da je razlog mislim da je Partizan izgubio utakmicu koju je po igri trebalo da dobije. Metropoliten je uzasna ekipa, ovo sto su oni veceras igrali je antipropaganda kosarke. Bukvalno su dobili utakmicu na 50% suta za tri, u svim drugim segmentima su bili katastrofalni. Treba stvarno biti dete srece pa dobiti utakmicu u kojoj izgubis 22 lopte i to od njih protivnik ti ukrade 16. Nisam mnogo gledao Partizan ranije, vidim da vam lose ide, veceras do tih 7-8 minuta pred kraj samo je falio jos jedan unutrasnji igrac (Mozli?) da ekipa malo dobije unutrasnje igre pored sjajnog Tomasa. U ovakvom sastavu previse je zavisilo od suta spolja a to je jedini segment igre u kojoj su Francuzi bili bolji i to je na kraju odlucilo.

Novica je bio kriminalan, deluje mi cak da ima nekoliko kilograma viska. Je l' on ovako igra cele sezone?

Ne pamtim da sam gledao sezonu u kojoj su Partizan i Zvezda kumulativno pogubili ovoliko utakmica u poslednjoj cetvrtini tako sto se u jednom trenutku samo raspadnu na sastavne delove.

Posted
1 minute ago, J.R. Cash said:

Pricamo o ekipi koja vise od dva meseca nema pobedu u ABA. Plus se pojavila bez tri igraca, sa samo tri unutrasnja od kojih je jedan invalid.

Pa to ti kažem, nizak standard jebiga. 

A taj invalid uopšte ne treba da igra. To je sve deo dobrog izdanja jebiga. Osim ako nećemo da delimo igrače i struku. Mislim, neodbranjiva je Novicina minutaža danas recimo. Kad se već u prvo poluvremenu videlo da čovek ništa ne može da nam donese i kad smo krenuli polako ali sigurno da padamo posle prve četvrtine njegovim ulaskom. U tom momentu nemaš bog zna kakvih opcija ali eto možeš da jašeš Rašona dok ne crkne, da probaš sa niskom petorkom koja može da trči, da kombinuješ odbranu, mi smo imali nula posto šanse da dobijemo ovu utakmicu na način koji smo igrali, morali smo da menjamo ritam itd. 

Posted (edited)

Ja bih svakako pratio Partizan i da je mnogo niže od nivoa Krke na kome je trenutno. Mnogo veći problem od nivoa samih igrača predstavljaju ljudi koji su motaju oko kluba ali to je problem koji je širi od Partizana i o kome je toliko toga rečeno.

Nemam šta da zamjerim za ovu partiju jer su igrači odradili taman onoliko koliko su mogli. Razlika od prethodnih mečeva je svakako angažovanje, a čak bih rekao da smo ušli u utakmicu sa nekim planom, držali se njega dok smo imali snage i to je to. Roster je od početka imao ozbiljnih mana, posle je iskasapljen odlascima i povredama, neki igrači su evidentno i precjenjeni. Možda najbolja odluka ove sezone je da se ne bacaju pare na instant pojačanja jer se u suštini mnogo toga ne bi promjenilo. 

Edited by keitel
  • +1 1
Posted
1 hour ago, keitel said:

Možda najbolja odluka ove sezone je da se ne bacaju pare na instant pojačanja jer se u suštini mnogo toga ne bi promjenilo. 

Jes vala..ostace za letnji prelazni rok, na racunu kluba.

• Haha 3
Posted

Niti jedna odluka doneta ove sezone ne može da uđe u kategoriju najbolja.....osim ako cilj nije bio zatiranje kluba. U tom slučaju postoji sticaj "najboljih" odluka.

Posted
47 minutes ago, Ted said:

Niti jedna odluka doneta ove sezone ne može da uđe u kategoriju najbolja.....osim ako cilj nije bio zatiranje kluba. U tom slučaju postoji sticaj "najboljih" odluka.

Ja verujem da to jeste neki dugorocni cilj. Svodjenje sporta na amaterske lige i jedan srpski klub koji ce nas predstavljati na medjunarodnoj sceni. Ne mislim samo na kosarku, vec i na druge sportove. Iskreno, ako zanemarim svoju navijacku pripadnost, to i nije losa ideja. Zapravo bi bilo jos bolje da se ukine svaka drzavna pomoc bilo kom profesionalnom klubu i da se taj deo nase istorije jednostavno ugasi kao sto se ugasilo i toliko drugih aspekata neke slavnije proslosti.

Ni ja nemam problem da gledam KKP kad igra kao Krka, ali imam problem da navijam za KKP kad ima harizmu jedne Krke. Ono, jednostavno me to niti zanima, niti mi greje srce.

Posted

Zapravo ne bi bilo još bolje, jer bi tako zamro sport u Srbiji, a mislim da ti to nije ideja

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...