Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

21 minutes ago, jovanovic said:

Preostaje sezonsko kosenje trave jednom u 10 dana od sat vremena za manja dvorista i farbanje dvorisnih elemenata svakih x godina ako je osoba raspolozena.

ovo spada u uživanje a ne u obaveze, i jedno i drugo

bags pomenu sigurnost, to fakat stoji. ovaj ortak iz banovaca ima nekoliko ozbiljnih umjetnina kojima drži vrednost svog kapitala, jednog dzamonju u dvorištu, pa jednu olgu jevrić, u drugoj kući jednog baš dobrog mrđana , čiju sliku ima i na zidu, pa jednog lubardu koji tržišno vredi preko 100k itd itd, a taj dnevni boravak nema 1 spoljni zid od tvrdog materijala, samo staklo. kamere ni alarme nisam zamjetio mada verujem da ima neku zaštitu, sem regularnog osiguranja.

mada sa druge strane ovo prilično čuva samo sebe, na tržištu sumnjam da se može prodati za velike pare

a ovo ne može ni da se ponese

http://www.supervizuelna.com/sneakpeek-mrdjan-bajic/

6 hours ago, Time Crisis said:

Slobodno probaj da spustiš, za kuće se niko ne otima, za neke znam da se prodaju preko 10 godina (nije ta lokacija, ali čisto primer).

Kuce se tesko prodaju jer onaj ko je želi u pravilu se odlučuje da je gradi sam po svom ukusu.

Mozda i neka karlitonka na Kosi:

Halo Oglasi
No image preview

263m2 sa garažom - Miran kraj

Dobrodošli u jedan od najlepših i najmirnijih porodičnih krajeva u Beogradu. MIKROLOKACIJA: Nekretnina se nalazi u delu Bežanijske kose koji se odlikuje ve

1 hour ago, jovanovic said:

Kada se kuca sredi nema tu puno sta da se majstorise, saniran krov ce sluziti narednih 30-50 godina.

Preostaje sezonsko kosenje trave jednom u 10 dana od sat vremena za manja dvorista i farbanje dvorisnih elemenata svakih x godina ako je osoba raspolozena.

Za elementarne nepogode resenje je osiguranje. Drugaru je Generali isplatio 600 evra za srusenih desetak cigli dimnjaka, placa 15 evra mesecno premiju.

Ja veći dio života stanujem u kući i tvrdim da su te priče o nekim nenormalnim ulaganjima mit.

Dogodi se da vjetar skine koji crijep sa krova što limar napravi za smiješne pare, neki drugi kvarovi su tipični i za stanove.

U dvorištu se mogu parkirati 4 auta a pred zgrado neko 2 linije na komadu betona naplaćuje 20k.

U principu najbolje je imati i jedno i drugo

Te karingtonke su super i po mikrolokaciji i po ceni. Zamisli soliter sa stubom posred dnevne sobe za 5000e kvm i ovo za 1580e. Jedino što je kvadratura veća pa to u masi dođe ipak dosta.

Edited by Pixisis

ne znam za cenu, taman sam krenuo da pišem da to nema 260+ m2 /jer sam dosta vremena boravio u jednoj takvoj/ a onda sam video da su nakarikali preko 110m2 na podrum i tavan. ne znam jel to običaj danas, tek m2 u toj kući bude nešto ispod 3k, meni je i to OK. samo treba računati da je to nekad bilo strava a sada je prilično outdated i ne znam da li se baš može uspešno prevoriti u smart house ili čemu već težimo

56 minutes ago, Eleniko said:

ovo spada u uživanje a ne u obaveze, i jedno i drugo

bags pomenu sigurnost, to fakat stoji. ovaj ortak iz banovaca ima nekoliko ozbiljnih umjetnina kojima drži vrednost svog kapitala, jednog dzamonju u dvorištu, pa jednu olgu jevrić, u drugoj kući jednog baš dobrog mrđana , čiju sliku ima i na zidu, pa jednog lubardu koji tržišno vredi preko 100k itd itd, a taj dnevni boravak nema 1 spoljni zid od tvrdog materijala, samo staklo. kamere ni alarme nisam zamjetio mada verujem da ima neku zaštitu, sem regularnog osiguranja.

mada sa druge strane ovo prilično čuva samo sebe, na tržištu sumnjam da se može prodati za velike pare

a ovo ne može ni da se ponese

http://www.supervizuelna.com/sneakpeek-mrdjan-bajic/

Apropos sigurnosti nisi bas morao da mu radis popis umetnickog inventara na forumu u ova vremena. Mislim, kako zelis, tvoj je ortak...

Edited by Moonwalker

Na 150 km od Beograda :-)

0-02-05-791871d30e9f16394db69d2ebba3b05e0bc7a4519bd098ef794ae925981c95a4_3bedc5125799ee25.jpg

Ponude na pp

8 minutes ago, Eleniko said:

ne znam za cenu, taman sam krenuo da pišem da to nema 260+ m2 /jer sam dosta vremena boravio u jednoj takvoj/ a onda sam video da su nakarikali preko 110m2 na podrum i tavan. ne znam jel to običaj danas, tek m2 u toj kući bude nešto ispod 3k, meni je i to OK. samo treba računati da je to nekad bilo strava a sada je prilično outdated i ne znam da li se baš može uspešno prevoriti u smart house ili čemu već težimo

Najluđi mi je kineski princip, gde u kvadraturu stana ulazi i % od zajedničkih prostorija - ulaz, stepenište, lift, hodnici. Gledao sam nekretnine za izdavanje po Šangaju, piše 100m2 a po mojoj slobodnoj proceni ima 50-60...

Edited by Sammael

Taman podrum za home cinema.

Ili da skloniš dole sve nepotrebne stvari koje čuvaš ako-jednog-dana-zatrebaju.

U zavisnosti od prioriteta.

Ima njih više tipova (neke imaju uludo stučene kvadrate, fakat) i na više mesta.

Ali su sve na pristojnom do super mestu- dosta zelene ulice, visoko pa se i lepše diše, manje buke i saobraćaja. Neke su pored sportskih terena gde ima baš dosta zelenila, a nekima pogled sa visine puca na pola grada. Realno, vajb leafy suburbie uz gradsku poziciju. Nema toga često. Najčešće je izbor ili-ili.

2 hours ago, Sammael said:

Razlozi zašto hoću kuću a ne stan:

1. Ne želim komšije iznad, ispod, pored, ako mogu ikako da ih izbegnem.

2. Želim dvorište iz više razloga, između ostalog jer želim psa. Znam da ima ljudi koji doge drže u stanu, meni to nije ok.

3. Želim punu kontrolu nad time šta se dešava u mom životnom prostoru - ako nešto procuri, da ja mogu to da popravim a ne da se preganjam s nekim gde je tačno procurelo i ko je kriv.

4. Treba mi baš puno prostora (i operativnog i za storage) zbog hobija koje imam a koji to traže.

5. Hoću više slobode u organizaciji prostora nego što je to moguće u većini stanova.

Znam da je više posla, ali donekle mi i treba to, da se nateram da naučim neke stvari koje do sada nisam.

Isto imam želje za što manje komšija, ali još imam traume kada smo obilazili porodičnu kuću koju je ćale nasledio, bukvalno rupa bez dna.

Za sada sam našao kompromis, poslednji stan ispod ploče, jedan zid je noseći tako da se stvarno ništa ne čuje od komšinice pored, dva spoljna zida i sa četvrte strane je delom lift a delom je spoljni. Imam limara koji dolazi na svakih 6 meseci, njega sam plaćam da se ne cimam sa komšijama (za pet godina dve manje popravke, oko 300 evra), zamenio sam sve ventile na radijatorima i mlako centralno je postalo značajno bolje (a je mislio da je do toga što sam na poslednjem spratu). Sada kada bih kupovao stan za sebe isključivo bih gledao poslednji sprat, stan "u uglu".

Vratio sam se u stari stan na prvom spratu (u kome sam živeo 30 godina) da pospremim za nove stanare, hteo sam da poludim, tip iznad pustio mašinu u 4 ujutru, klinci se deru napolju, komšije pored odvrnuli tv...

i ja sam htela poslednji sprat ali me odgovorili zbog tog krova rolleyes

inace su svi spoljni zidovi osim jednog na kom su kod mene kuhinja i kupatilo a to je, ja mislim, zid od komsijske spavace sobe...

1 hour ago, ivy said:

i ja sam htela poslednji sprat ali me odgovorili zbog tog krova rolleyes

inace su svi spoljni zidovi osim jednog na kom su kod mene kuhinja i kupatilo a to je, ja mislim, zid od komsijske spavace sobe...

Ovaj moj krov je kosi sa crepovima, a iznad mene je tavan, tako da nije loša izolacija. Ne znam kako je kada si samo ispod ploče. Verovatno treba dodatno uložiti u izolaciju i održavanje takvog krova.

4 hours ago, BWA said:

Kuce se tesko prodaju jer onaj ko je želi u pravilu se odlučuje da je gradi sam po svom ukusu.

Dobro i to, ali pre svega jer (koliko sam dosad mogao da vidim) neki vlasnici imaju nenormalna očekivanja od prodaje. Dosta njih pretpostavljam otvori oglase i pogleda sličnu kuću i onda stavi još veću cenu (jer njegova je uvek bolja božemoj), a pri tom ne zna da ta kuća koju je pogledao možda stoji u oglasima 4-5 godina :P Ili skonta da za tu cenu koju može da dobije ne može dalje ništa drugo da kupi i slično :)