Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

• Popular Post

Најновији бисер...

image.png

to su čuveni nulo-iposobnitm stanovi

Mala soba 3 sa 3, D.

On 24. 3. 2025. at 10:19, Shan Jan said:

E jbg sad, nije cena na NBGu 4k a u Pancevu 1.5k po kvadratu samo zbog gradjevinskog materijala. Mozda ne padnu cene po manjim gradovima ali u BGu moraju.

Inace video u Bataji se prodaje novogradnja za 2k. Navali narode :D

Građevinski materijal je manje bitan, ista mu je cijena u Beogradu i Bileći.

Poenta je u cijeni zemljišta, a shodno tome l cijeni dozvola.

1 hour ago, Moonwalker said:

Mala soba 3 sa 3, D.

Ima i ostavu od 2 kvadrata, nemojte tako...

1 hour ago, BWA said:

Građevinski materijal je manje bitan, ista mu je cijena u Beogradu i Bileći.

Poenta je u cijeni zemljišta, a shodno tome l cijeni dozvola.

Ono zemljiste koje su uglavnom dobili za dza preko raznih marifetluka? Dozvole za zgrade koje ne bi prosle ni jednu normalnu kontrolu?

Cena gradnje sa sve zemljistem i davanjem mita je smesna.

naravno, @Shan Jan je u pravu. cena m2 u bgd nema nikakve veze sa stvarnim troškovima pa čak i kad se u jednačinu uključi svo živo podmićivanje. prosto, situacija je takva da sve prolazi pa se pliva u mutnom a i dalje će.

da se vratim na ruse i cene koje plaćaju. drugarica koju sam pominjao da je nedavno renovirala stan u svetozara markovica radi izdavanja je dala stan agenciji sa idejom da uzme 1500e mesečno. agencija je oladila i rekla da to nema šanse i savetovala da spusti, pritom ova nije htela da ide ispod 1200 jer je čula da rusi plaćaju.

za 10 dana i cenu od 1200e /80+ m2/ javilo se tačno - 0 /nula/ - interesenata.

pritom mislim da je ispala nepamenta i da je bilo bolje da izdala nerenoviran stan za 600-700 nego ovo što je uradila, da sroka 13.000e /na kraju je toliko ispalo i stvarno je dobro/ i mora da ga da za 1000 ili manje.

mislim da se može reći da su glory days are over i da se cene rentala ipak malo unormaljuju iako šta znam, meni su ovo ogromne pare kako god okreneš. nikad ne bi dao 1000e za gajbu u beogradu, nije ovo san francisko jbte.

mislim ako se za 5000e/m2 u centru prodaju garsoni, onda ću da zavalim 26m2 od pokojnog ćaleta za 130k, gde ionako ne planiram da živim ni da investiram, i da za te pare kupim i sredim barem još 120m2 na ostrvu za rental. nego me sve to jako smara, i prodaja i kupovina a najviše retardirani majstori od albanije do makedonije kao i nafurani grci koji misle da su bogom dane arhitekte i dizajneri. muka je velika dok si u tome, prošli put sam prošao sa lakšim infarktom i samo 1 stentom. ne ide mi se opet u tu strnjiku.

Edited by Eleniko

1 hour ago, Shan Jan said:

Ono zemljiste koje su uglavnom dobili za dza preko raznih marifetluka? Dozvole za zgrade koje ne bi prosle ni jednu normalnu kontrolu?

Cena gradnje sa sve zemljistem i davanjem mita je smesna.

Brate, koji % dobija vlasnik zemljišta u BG a koji u PA?

Drugarica živi u prošlosti. U prvoj godini ili čak dve bi izdala za 1200 u roku od 3 dana.

Sada već svi Rusi znaju za jadac. Slično kao i kada je Airbnb ušao u Srbiji vs sada.

7 minutes ago, BWA said:

Brate, koji % dobija vlasnik zemljišta u BG a koji u PA?

Ne znam, ne slusam mafiju dok radi prljave dilove. Meni samo nije jasno gde si izvukao racunicu da je 5k evra za kvadrat na NBGu samo posledica cene zemljista i rasta cene materijala. 2018. si iste te kvadrate mogao da kupis za ispod 1.5k.

10 minutes ago, *edited by mod said:

Slično kao i kada je Airbnb ušao u Srbiji vs sada.

na šta misliš? nisam informisan o tome

2 hours ago, Eleniko said:

za 10 dana i cenu od 1200e /80+ m2/ javilo se tačno - 0 /nula/ - interesenata.

Za većinu ljudi je mnogo 80+ kvadrata osim ako nije baš neka velika porodica, plus su i mesečni troškovi za stan te veličine solidno veliki, verovatno bi isplao na kraju blizu 1500 mesečno, još ako moraš depozit i bar jednu stanarinu unapred (što većina zahteva), praktično par hiljada evra samo da uđeš u stan

Edited by Time Crisis

50+m2, kod rts-a, rus upravo zakupio za 700e

7 hours ago, goofs said:

to su čuveni nulo-iposobnitm stanovi

to je za iznajmljivanje na sat. ili za inkognito boravak