Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

nece ga prodati za 5.000 verovatno, ali za 4.000 mislim da hoce. moj kolega na poslu prodaje stan u dubini prvomajske u zemunu 48 kvadrata za 135.000, pa jbt, totalno ludilo. kaze nece ga dati ispod 130,000

2 hours ago, Nikodije said:

nece ga prodati za 5.000 verovatno, ali za 4.000 mislim da hoce. moj kolega na poslu prodaje stan u dubini prvomajske u zemunu 48 kvadrata za 135.000, pa jbt, totalno ludilo. kaze nece ga dati ispod 130,000

nema sanse da dobije preko 110,000, a i sa tim treba da se suta u dupe. prvomajska je jedna od najprometnijih ulica u gradu, kandahar jebeni.

Iako sam pobornik one da nema boljeg trenutka kao sada, posto su izgledi da se rat u Ukrajini zavrsi u narednih 6 mesecin povecavaju, doci ce do verovatnog egzodusa Rusa nazad u maticu, sto moze uticati povoljno na cene nekretnina.

11 hours ago, đorđe geprat said:

zavisi. nije uvek. u gepratovoj je sin pre 5 godina spustio plafon. zgrada iz 1927. godine, drvene grede, kara tavan, trska na plafonu, ko zna koliko slojeva farbe i trulog maltera, visina u stanu 3 metra,

naravno, u takvoj situaciji treba, a to i nije spustanje plafona, to je remont/zamena, umesto trske gips ploca

pod spustanjem mislim na situacije kada se to radi zbog ugradnih lampi, skrivenog svetla i sl

On 22. 3. 2025. at 19:58, Choda said:

Iako sam pobornik one da nema boljeg trenutka kao sada, posto su izgledi da se rat u Ukrajini zavrsi u narednih 6 mesecin povecavaju, doci ce do verovatnog egzodusa Rusa nazad u maticu, sto moze uticati povoljno na cene nekretnina.

Nema šanse, može doći do stagnacije ili snižavanja cijena prilikom rentanja. Dok god cijena građ radova skače kao nenormalna neće doći do pada cijene za m2.

E jbg sad, nije cena na NBGu 4k a u Pancevu 1.5k po kvadratu samo zbog gradjevinskog materijala. Mozda ne padnu cene po manjim gradovima ali u BGu moraju.

Inace video u Bataji se prodaje novogradnja za 2k. Navali narode :D

mi dosta visimo sa rusima i anketiramo raspoloženje prema povratku

bukvalno nula ljudi je prijavilo da bi se odmah vratilo

glavni razlog je putin plus verovanje da i kada bi rat stao odmah, da bi bilo potrebno najmanje 5 godina da se zaista unormali stanje.

neki su licitirali i sa 20 godina.

dosta su se navikli na srbiju, nije idealno, ali nemaju opcije za bolje. plus su ogromne nade vezane za državljanstvo i posledično pasoš, veruju da će moći da se kreću.

u krajnjoj liniji rast cena nekretnina nema presudne veze sa rusima, pa ni eventualni pad nece zavisiti od njihovog ostanka ovde.

Agenti kažu da su počeli da kupuju, a ne samo rentiraju. Ko kupuje nema plan da se seli, bar izvesno vreme.

I ne bih se kladila da će pad cena da se desi pre u Beogradu nego manjim gradovima (ako se uopšte desi). BG ima više kapaciteta da proguta sve te devijacije od neke cenovne logike.

Čini mi se da će Rusi početi i da švrljaju po zemlji sve više. Već se rutinski čuje ruski jezik u delovima BG gde ih prvobitno nije bilo. Takođe, u NS kažu da ih već ima, PA je logičan nastavak priče. Stoga mislim da se neki pravac u kom se kreće tržište neće menjati, samo će se intenzivirati.

Ako se smanji potražnja za novim stanovima investitori neće spuštati cijene, prestaće graditi nove zgrade. Slična situacija je bila u Beču, a to je poslovično dovelo da blagog rasta cijena, jbg sve je manje opcija pa se brzo razgrabi sve što valja a ostanu samo preskupe opcije.

i moje iskustvo sa rusima je slicno gazinom, od 5,6 parova sa malom decom niko ne planira da se vrati, tako da ce to tesko da utice.

ono sto ce mozda uticati je pad vucica, i to samo ako se zaista udari na sve stubove njegove vlasti, jer je gradjevinska mafija jedan od najjacih.

Ok onda je moj bubble rusa iz firme specifican, oni bi doma cim pre happy

koliko sam cuo, uglavnom moskovljani imaju zelju da se vrate, jer im je bg previse provincijalan, eto jedne generalizacije....

sto se tice cena, kako neko skoro rece, uvek je pravi trenutak....po meni cene nece nigde dole, sve to pegla inflacija

Cene po mom mišljenju mogu samo da stagniraju, dugo će trebati dok se proda sve što je građeno po ovim cenama materijala pa da krenu da padaju, a do tad će već neka nova kriza i skok...