Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

2 hours ago, gone fishing said:

šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt

ma budalaština, preduzimači pecaju budale koji ne mogu kurcem mrdnuti sami. 

drugarica sredila 80m2 za 10.000, upravo završava.

80m2 za 10.000 evra? Pa samo vrata i prozori ce da kostaju toliko... Mislim ne znam sta znaci sredila, ako nije skroz izuvanje od nule onda mozda...

2 hours ago, Eleniko said:

Pa eto, posalji je kod Shanjana da mu sredi stan za duplo vise od toga. Shvatam da se ne bavi time inace, ali bili bi oboje bas zadovoljni iznosom.

Nije zainteresovana. Ovo je dovelo na rub nervnog sloma, rad sa majstorima bez posrednika ali se nadam da će je sad izlečiti 1500e kirije mesečno od Rusa?

Ti si u biznisu pa ti ne odgovara rušenje mitova?

6 hours ago, Eleniko said:

Sta znaci sredila, jel kupatilo, kuhinja, instalacije, parket, stolarija ?

14 hours ago, Ardian said:

Odlično!!

BG mi je dok**čio još pre 15-20 godina, pa sam probao da nađem humanije mesto za život u NS. 

Jako sam pogrešio u proceni! :)

Zar nije NS ipak mnogo humaniji od Bgd, pogotovo pre 10 godina ?

Za PA, kakvo je zagadjenje sada, ranije je bilo ozloglaseno, pa su ga zato ljudi i izbegavali.

9 hours ago, gone fishing said:

šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt

2019 ogradili voćnjak, obični zeleni stubovi i zelena žica 6€/m sistem ključ u ruke.Sve njihovo od stubova,žica,bušenja rupa i postavljanja.Skoro me pitao komšija ko je radio ja mu dam kontakt, za vikend bili kod njega da mu daju ponudu, zove me komšija pita koliko su ti plaćao, kad sam mu rekao dobrih 30s tišine i kaže sad je 13€/m.

Preduzimači™ za kuću sistem ključ u ruke već par godina traže 550€ m2 ovde kod nas.Materijal je ozbiljno poskupeo.Eto recimo jedna OSB ploča je deceniju koštala 900din, danas je 2200, a jedno vreme je bila i 4500 :ph34r:

1 hour ago, brusli said:

Sta znaci sredila, jel kupatilo, kuhinja, instalacije, parket, stolarija ?

sredila je tako da će uzeti 1500e za rental

radila je 40 dana, šta detaljno ne znam.

4 hours ago, Eleniko said:

Nije zainteresovana. Ovo je dovelo na rub nervnog sloma, rad sa majstorima bez posrednika ali se nadam da će je sad izlečiti 1500e kirije mesečno od Rusa?

Ti si u biznisu pa ti ne odgovara rušenje mitova?

Nista slicno :)

Pa nije mit, sredjivao sam stan tada. A i neki ljudi koje znam u medjuvremenu. Nije bilo kljuc u ruke, znam koliko je kostao i parket i plocice i prozori (mnoge stvari sam sâm i kupio), i sve ruke. Taj iznos koji navodis nije bio ni blizu da pokrije komplet sredjivanje stana ni tada, a kamoli sada. Ali dobro, napisao si na kraju da ne znas sta je radila. U tom slucaju je pogotovo besmisleno da to navodis kao argument i primer, kad ni sam ne znas o kojim sve radovima tacno pricas.

Vrlo mi je zanimljiv taj samouvereni "sveznajuci" manir ulaska u diskusiju o necemu bez apsolutno ikakvog osnova. 

Mislim, imas i online cenovnike sve te robe na raspolaganju, treba ti 5-10 minuta da vidis sta mozes a sta ne da kupis za stan od 80 kvm za iznos od 10k evra.

kako god, neko menja sve jer želi iluziju da je kupio novogradnju, neko bira da ne bude ovca za šišanje i menja samo ono što je potrebno a ostavlja ono što je u dobrom stanju.

sad već zalazimo u zonu mentaliteta pa bi vas tu ostavio.

PS. u vreme kada sam radio svoj stan od 90+ kvadrata u ruiniranom stanju sam uradio sve sem zamene stolarije jer nisam hteo plastiku u stari salonski stan, a i to sređivanje me tada koštalo 70% zamena za PVC. na kraju me izašlo 120e/m2. ali opet bez preduzimača "ključ u ruke" sa fiksnim cenama, koje su tada bile 500e, bez arhitekte jer sam sposoban da uradim to bolje od ogromne većine. ali sam obilazio prodavnice, pločice od 6e/m2 dovlačio iz baumaxxa u austriji, parket kupovao u fabrici u hrtkovcima, nisam uzimao isfoliranu i ružnu prvu klasu koja izgreda kao laminat nego parket koji izgleda kao drvo itd itd. u svakom slučaju ovaj stan svako ko je video vilica mu je bila do zemlje jer ne izgleda kao prosečan bg dizajn za skorojeviće, ima duh, identitet i najvažnije za ženu i mene je takav da ga ne bi menjali ni zašta.

1 minute ago, Eleniko said:

kako god, neko menja sve jer želi iluziju da je kupio novogradnju, neko bira da ne bude ovca za šišanje i menja samo ono što je potrebno a ostavlja ono što je u dobrom stanju.

sad već zalazimo u zonu mentaliteta pa bi vas tu ostavio.

PS. u vreme kada sam radio svoj stan od 90+ kvadrata u ruiniranom stanju sam uradio sve sem zamene stolarije jer nisam hteo plastiku u stari salonski stan, a i to sređivanje me tada koštalo 70% zamena za PVC. na kraju me izašlo 120e/m2. ali opet bez preduzimača "ključ u ruke" sa fiksnim cenama, koje su tada bile 500e, bez arhitekte jer sam sposoban da uradim to bolje od ogromne većine. ali sam obilazio prodavnice, pločice od 6e/m2 dovlačio iz baumaxxa u austriji, parket kupovao u fabrici u hrtkovcima, nisam uzimao isfoliranu i ružnu prvu klasu koja izgreda kao laminat nego parket koji izgleda kao drvo itd itd. u svakom slučaju ovaj stan svako ko je video vilica mu je bila do zemlje jer ne izgleda kao prosečan bg dizajn za skorojeviće, ima duh, identitet i najvažnije za ženu i mene je takav da ga ne bi menjali ni zašta.

Eto, nalupetao si se, a sad se "vadis" tako sto opet nicimizazvano vredjas sagovornike. Divan manir. I ne, to ne zavisi toliko od "mentaliteta", vec prvenstveno od stanja stana koji je kupljen. Sto ti naravno znas posto nisi glup, ali ti odgovara da zabasuris i prebacis na subjektivan teren. Nije to subjektivno, objektivno je. Ne moze ni priblizno da se komplet sredi stan (a o tome se diskutovalo ovde) za te pare o kojima si ti pricao, nije moglo ni pre 7-8 godina, a pogotovo ne danas.

Ali cini mi se da ti je dosadno, pa bi da zaj..... narod. A meni nije ni priblizno dovoljno dosadno da bih ti nadalje iznova objasnjavao ono sto je (svima osim tebi) ocigledno. Bajbaj

ogromne razlike u ceni mogu da se postignu, u zavisnosti i od stanja, i afiniteta, i namene ( za sebe ili rentu), i vestine, neko ce da se aka sam sa majstorima, neko ce angazovati preduzimaca....

prosle godine sam renovirao 90-ak m2, zamenio prozore, novo kupatilo i kuhinja, etazno grejanje, ostavio stari parket, cca 30k je kostalo

1 minute ago, onamonamo said:

ogromne razlike u ceni mogu da se postignu, u zavisnosti i od stanja, i afiniteta, i namene ( za sebe ili rentu), i vestine, neko ce da se aka sam sa majstorima, neko ce angazovati preduzimaca....

prosle godine sam renovirao 90-ak m2, zamenio prozore, novo kupatilo i kuhinja, etazno grejanje, ostavio stari parket, cca 30k je kostalo

Eto, a mogao si za 12 🤣

3 minutes ago, onamonamo said:

hvala.

jbg, cene su se mnogo promenile otkad si ti renovirao, uzgred, kad je to bilo? koliko se secam, ima vise od 10 godina?

pre par godina je nadnica fizikalca bila 20e, sad je opusteno 40-50e

ja sam, sad za renoviranje, "uvozio" majstore iz provincije, moze cak i tu da se ustedi