Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

1 hour ago, Desmond Bojčinski said:

:hail:

Kako ne voleti nemački 

danas se javljala u progam neka novinarka nemačkog dopisništva, a naše gore list... pola priča kao onaj splića što je išao u lidl po limun, a pola kao her flik.

izveštavala je sa protesta i sve vreme govori, nije bila štampeda... opasna štampeda :lol: 

izvinjavam se stanoposednicima!

1 hour ago, bags said:

Da, kod mene se ta oblast oko grada zove Speckgürtel. (slaninasti pojas ili pojas slanine) 

Ovo postaje sve bolje i bolje 😂 

11 hours ago, Pixisis said:

Sve u svemu, mislim da je Shan Jan uskočio na vreme na taj talas. Za koju godinu taj gap će se zatvoriti ili bar suziti, a on će moći da kaže da je bio prvi. Ali vreme će već pokazati. Nama je lako, mi smo samo posmatrači 😃

Nije baš prvi. Dosta se Beograđana doseljava poslednjih godina.

Ja sam pre 6 godina odlučio da se doselim i jedva skrpio za stan od 50m2 na Tesli. 29.500 je koštao.

A zauvek ću pamtiti trosoban stan u Drinskoj, blizu 80m2, prodavao se za 32.000. Nisam imao, jbg ...

Ali, dobro, taj stan bi verovatno zadovoljio sve zahteve, pa ne bih imao potrebe da tražim dalje/više, kao što se ispostavilo posle ...

Znaci cena skocila dva tri puta u 6 godina :gospode:

Mada stvarno mislim da nece ici ispod 1000 nikad vise u Pancevu. Mozda neki potres privremeni i to je to.

@Ardian kako ti je u Pancevu u odnosu na BG?

Odlično!!

BG mi je dok**čio još pre 15-20 godina, pa sam probao da nađem humanije mesto za život u NS. 

Jako sam pogrešio u proceni! :)

Mislim da sam to, konačno, našao u PA. 

Gužve - nikad. Parking - uvek. Sadržaji - svi. BG, ako zatreba - blizu.

I, meni veoma važno, treba i neke istorije, neke priče, svedoka prošlih vremena. Meni su u okruženju objekti stari 150-200 godina. Neki u lošem stanju, neki držeći, neki tek renovirani. Svi oni pričaju neke priče. Uglavnom iz vremena Banatske Vojne Granice. Koga zanima da istražuje, može biti jako zanimljivo ...

1 hour ago, Ardian said:

Nije baš prvi. Dosta se Beograđana doseljava poslednjih godina.

Dobro, ja to malo da ga ohrabrim 😃 prvi sledeći dan posle kupovine stana, čovek zna da se preispituje da li je upravo napravio najbolji potez ili najveću grešku u svom životu. Naročito kad je potez još uvek ovako "neuobičajen"

Ti si išao ispred talasa i sad si na konju. Ali ti si bio avangarda, a to sad polako postaje mainstream. 

Ma nema sta da se preispitujem. Za te pare u BGu bih mogao da kupim spajz.

Jasno

15 hours ago, Pixisis said:

Pa kad je tako, bolje kupiti stan u gradiću odmah pored nego u toj neurbanizovanoj periferiji. Možda tamo može da padne i neka middle class idila tipa kuća i crni labrador uz dvoje dece (one of each, ofc) 😃 

Ja sam sličnom logikom uzeo prizmenu kuću u Rumi. Ja sam inače orijentisan na NS, ali viđam prilično Bg tablica po Rumi

Edited by Time Crisis

nažalost, pančevo je bukvalno metropola u odnosu na te rume, inđije, pazove i ostali seoski šoder u formatu varošica.

dobra odluka jane.

22 hours ago, brusli said:

Komsija skoro renovirao, po PS-u, sveeeee, 600 E/m2.

šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt

1 minute ago, gone fishing said:

šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt

Pre 7-8 godina je ful sredjivanje lagano islo do 350-400 bez bahacenja ili ultraskupog parketa/keramike, tako da ne zvuci cudno 600 danas, cene su otisle jezivo gore.

a pre 10g komplet struja, keramika(kupatilo&kuhinja), prozori(pvc), vodoinstalater, hoblovanje, krečenje/farbanje +200€/m2

Što nažalost,  to je čista refleksija istorijskog položaja Pančeva i tih drugih varošica.  Jedno je grad koji je uvek bio grad i to se vidi i po arhitekturi i infrastrukturi.  Nekad centar kom je gravitirao taj okrug Banata, a kasnije i grad koji je profitirao od blizine Beogradu (mada je to i mač sa dve oštrice jer se bio sveo na beogradsku periferiju). Koji drugi grad imamo na toj blizini Beogradu? Nijedan. 

Sve ovo drugo su varošice i možda nekada dostignu položaj gradića,  ali startna pozicija je daleko jer su to uvek i bile. Dosta vremena ima da prođe do tad.

Meni od svih njih bolje deluje Beška (koja nije ni varošica) a nju niko ne spominje 😃 Mada vidim reklame za stanove, tako da se i tamo užurbano gradi.

Moj favorit od svih tih mesta/gradića/gradova su Sremski Karlovci. Tamo bih se preselila iz mesta. Istorija, lepota i još Dunav :wub: Između dva najveća centra u zemlji, dovoljno malo i dovoljno veliko. Baš su nedavno u nekom izglasavanju proglašeni za najbolje mesto za život. Samo što prazan plac košta otprilike kao 2 stana u Pančevu, a o kući da ne govorim.

tacno se secam da su u godinu dana (2020/2021) kanalizacione cevi skocile 100%

takodje, bile su tvrdnje da je, nakon pocetka rata u ukrajini, gradjevinska gvozdjurija otisla duplo...

jbg inflacija