March 17Mar 17 1 hour ago, Desmond Bojčinski said: Kako ne voleti nemački danas se javljala u progam neka novinarka nemačkog dopisništva, a naše gore list... pola priča kao onaj splića što je išao u lidl po limun, a pola kao her flik. izveštavala je sa protesta i sve vreme govori, nije bila štampeda... opasna štampeda izvinjavam se stanoposednicima!
March 17Mar 17 1 hour ago, bags said: Da, kod mene se ta oblast oko grada zove Speckgürtel. (slaninasti pojas ili pojas slanine) Ovo postaje sve bolje i bolje 😂
March 18Mar 18 11 hours ago, Pixisis said: Sve u svemu, mislim da je Shan Jan uskočio na vreme na taj talas. Za koju godinu taj gap će se zatvoriti ili bar suziti, a on će moći da kaže da je bio prvi. Ali vreme će već pokazati. Nama je lako, mi smo samo posmatrači 😃 Nije baš prvi. Dosta se Beograđana doseljava poslednjih godina. Ja sam pre 6 godina odlučio da se doselim i jedva skrpio za stan od 50m2 na Tesli. 29.500 je koštao. A zauvek ću pamtiti trosoban stan u Drinskoj, blizu 80m2, prodavao se za 32.000. Nisam imao, jbg ... Ali, dobro, taj stan bi verovatno zadovoljio sve zahteve, pa ne bih imao potrebe da tražim dalje/više, kao što se ispostavilo posle ...
March 18Mar 18 Znaci cena skocila dva tri puta u 6 godina Mada stvarno mislim da nece ici ispod 1000 nikad vise u Pancevu. Mozda neki potres privremeni i to je to. @Ardian kako ti je u Pancevu u odnosu na BG?
March 18Mar 18 Odlično!! BG mi je dok**čio još pre 15-20 godina, pa sam probao da nađem humanije mesto za život u NS. Jako sam pogrešio u proceni! Mislim da sam to, konačno, našao u PA. Gužve - nikad. Parking - uvek. Sadržaji - svi. BG, ako zatreba - blizu. I, meni veoma važno, treba i neke istorije, neke priče, svedoka prošlih vremena. Meni su u okruženju objekti stari 150-200 godina. Neki u lošem stanju, neki držeći, neki tek renovirani. Svi oni pričaju neke priče. Uglavnom iz vremena Banatske Vojne Granice. Koga zanima da istražuje, može biti jako zanimljivo ...
March 18Mar 18 1 hour ago, Ardian said: Nije baš prvi. Dosta se Beograđana doseljava poslednjih godina. Dobro, ja to malo da ga ohrabrim 😃 prvi sledeći dan posle kupovine stana, čovek zna da se preispituje da li je upravo napravio najbolji potez ili najveću grešku u svom životu. Naročito kad je potez još uvek ovako "neuobičajen" Ti si išao ispred talasa i sad si na konju. Ali ti si bio avangarda, a to sad polako postaje mainstream.
March 18Mar 18 15 hours ago, Pixisis said: Pa kad je tako, bolje kupiti stan u gradiću odmah pored nego u toj neurbanizovanoj periferiji. Možda tamo može da padne i neka middle class idila tipa kuća i crni labrador uz dvoje dece (one of each, ofc) 😃 Ja sam sličnom logikom uzeo prizmenu kuću u Rumi. Ja sam inače orijentisan na NS, ali viđam prilično Bg tablica po Rumi Edited March 18Mar 18 by Time Crisis
March 18Mar 18 nažalost, pančevo je bukvalno metropola u odnosu na te rume, inđije, pazove i ostali seoski šoder u formatu varošica. dobra odluka jane.
March 18Mar 18 22 hours ago, brusli said: Komsija skoro renovirao, po PS-u, sveeeee, 600 E/m2. šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt
March 18Mar 18 1 minute ago, gone fishing said: šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt Pre 7-8 godina je ful sredjivanje lagano islo do 350-400 bez bahacenja ili ultraskupog parketa/keramike, tako da ne zvuci cudno 600 danas, cene su otisle jezivo gore.
March 18Mar 18 a pre 10g komplet struja, keramika(kupatilo&kuhinja), prozori(pvc), vodoinstalater, hoblovanje, krečenje/farbanje +200€/m2
March 18Mar 18 Što nažalost, to je čista refleksija istorijskog položaja Pančeva i tih drugih varošica. Jedno je grad koji je uvek bio grad i to se vidi i po arhitekturi i infrastrukturi. Nekad centar kom je gravitirao taj okrug Banata, a kasnije i grad koji je profitirao od blizine Beogradu (mada je to i mač sa dve oštrice jer se bio sveo na beogradsku periferiju). Koji drugi grad imamo na toj blizini Beogradu? Nijedan. Sve ovo drugo su varošice i možda nekada dostignu položaj gradića, ali startna pozicija je daleko jer su to uvek i bile. Dosta vremena ima da prođe do tad. Meni od svih njih bolje deluje Beška (koja nije ni varošica) a nju niko ne spominje 😃 Mada vidim reklame za stanove, tako da se i tamo užurbano gradi. Moj favorit od svih tih mesta/gradića/gradova su Sremski Karlovci. Tamo bih se preselila iz mesta. Istorija, lepota i još Dunav Između dva najveća centra u zemlji, dovoljno malo i dovoljno veliko. Baš su nedavno u nekom izglasavanju proglašeni za najbolje mesto za život. Samo što prazan plac košta otprilike kao 2 stana u Pančevu, a o kući da ne govorim.
March 18Mar 18 tacno se secam da su u godinu dana (2020/2021) kanalizacione cevi skocile 100% takodje, bile su tvrdnje da je, nakon pocetka rata u ukrajini, gradjevinska gvozdjurija otisla duplo... jbg inflacija