Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

11 minutes ago, Frank Pembleton said:

Hvala. Nije loša cena.

Ne znam koliki je "obim" renoviranja.

Verovatno je za ozbiljno renoviranje cena jedno 200-300€ po kvadratu....

Pa sustinski nista nije radjeno a i ono sto je radjeno je onako... Medjutim ja cu da izdajem za sad tako da necu da idem nuclear option pa i nece kostati bas toliko (bar se nadam).

Cena je odlicna. Rekao bih da bi realna bila 10k vise. Medjutim izgleda svi skacu na novogradnju pa je malo interesenata. Meni je bas to sto je starogradnja okruzena drvecem i okrenuta parku plus.

meni je uvek bolja opcija skroz nearedjen stan, pa ga ispeglas od poda do plafona kako ti hoces.

19 hours ago, Shan Jan said:

Meni je bas to sto je starogradnja okruzena drvecem i okrenuta parku plus.

Tesla, Kotež, ...?

10 minutes ago, Ardian said:

Tesla, Kotež, ...?

Strela ;) 

čestitke šane, možda ti se toliko dopadne da se preseliš tamo pa pistom pančevo krnjača ovča kineski most zemun novi beograd svaki dan tamo vamo.

cena za renoviranje od 200+€ je bila pre desetak godina, sad verujem da je za iste radove min 100% skuplja. kao što je ckočila i cena m2 u istom periodu

@Eleniko Znas da pomislim ponekad kad krene haos u BGu :D Al necu za sad. Ovde su mi drugari, kej, ima i ovde drveca... navukao sam se. 

A posao mi ne bi bio mnogo dalje sobzirom da je u centru BGa. Mislim ne bi bio u onim danima kad je Pancevac prohodan.

2 minutes ago, Shan Jan said:

@Eleniko Znas da pomislim ponekad kad krene haos u BGu :D Al necu za sad. Ovde su mi drugari, kej, ima i ovde drveca... navukao sam se. 

A posao mi ne bi bio mnogo dalje sobzirom da je u centru BGa. Mislim ne bi bio u onim danima kad je Pancevac prohodan.

Neka je sa srećom bio sam za vikend kod rodbine u Pančevu, fin grad moram priznati. Imaš sve što ti je potrebno, valjda će se uskoro još neki most preko Dunava napraviti, grad se širi i sa druge strane. Rodica svaki dan piči na posao, radi u nekom vrtiću na Karaburmi, kako sam je razumio jednim dijelom piči autom pa onda hvata bus do Karaburme, uglavnom nije previše kukala.

Sve više vidim kupovina stanova u PA, uglavnom mlađi ljudi.

Još su rani dani tog procesa migracije iz BG u PA, ali realno PA je oduvek bio gradić za sebe, što je definitivno bolje nego neka gentrifikovana periferija u commuter beltu.

Uzdravlje da te služi @Shan Jan

1 minute ago, Pixisis said:

gentrifikovana periferija u commuter beltu.

:lolol: Preuzimam ovo.

58 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

cena za renoviranje od 200+€ je bila pre desetak godina, sad verujem da je za iste radove min 100% skuplja. kao što je ckočila i cena m2 u istom periodu

Mislim da se bez 500 po kvadratu sad ne počinju radovi... 

Komsija skoro renovirao, po PS-u, sveeeee, 600 E/m2.

8 hours ago, bags said:

:lolol: Preuzimam ovo.

Slobodno 😃 

Realno, Beograd ide stopama svih većih zapadnih gradova—cene u gradskom jezgru postaju toliko paprene, da se ljudi polako povlače ka periferiji. Naročito mlađi koji tek uskaču u taj voz koji se zove prvi krov nad glavom. Oni u principu nemaju šansu da se pristojno skuće u tom jezgru (koje sad obuhvata i delove koji su se do juče smatrali teškom periferijom,  a danas rutinski imaju cene 2500e + po kvm,  ali ne i kanalizaciju). Pa kad je tako, bolje kupiti stan u gradiću odmah pored nego u toj neurbanizovanoj periferiji. Možda tamo može da padne i neka middle class idila tipa kuća i crni labrador uz dvoje dece (one of each, ofc) 😃 Ne bi me čudilo ni da investitori počnu uskoro da prave ta neka naselja merena po ukusu ex beogradskih mladih profesionalaca željnih dodatne kvadrature i kvaliteta življenja  umesto života u kutiji cipela. Naravno, zagađenje ostaje pitanje, ali i u Beogradu nije bolje.

Sve u svemu, mislim da je Shan Jan uskočio na vreme na taj talas. Za koju godinu taj gap će se zatvoriti ili bar suziti, a on će moći da kaže da je bio prvi. Ali vreme će već pokazati. Nama je lako, mi smo samo posmatrači 😃

Da, kod mene se ta oblast oko grada zove Speckgürtel. (slaninasti pojas ili pojas slanine) 

U prevodu: debeli (jpostoji diskusija da li novcanici ili stomaci ) koji rade u gradu a zive u mestima okolo.

5 minutes ago, bags said:

Speckgürtel

:hail:

Kako ne voleti nemački