Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konzole

Koja konzola? 21 members have voted

1. 1. Preporuka za konzolu

• PS
      76%
      16
    • XBOX
      9%
      2
    • Neka druga
      14%
      3

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Dobio sam na poklon PS4 za klinca.
Baš nisam u priči oko toga, pa ako može par saveta.

Na konzoli je nalog od dosadašnjeg vlasnika i nismo se povezivali na internet.
Ima nekoliko igrica na sa cd i to trenutno igra.

Koji je najbolji način za dodavanje novih igrica? Da napravim novi nalog i da tako kupujemo? Ili da nastavimo kupovinom igrica na cd?
Ključna stvar je da postoji šansa da ćemo tokom leta vratiti ovaj PS4 i da imam u planu za dalje da uzmem klincu PS5 ako budem u mogućnosti.

• Replies 353
  • Views 27.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nakon mnogo čekanja i malo preplaćivanja danas konačno došao u posed PS 5.. Nikad nije kasno za prvu konzolu, a dete kao kuče, em srećno em poslušno, sve obaveze završava brzo i efikasno Malo sam je

• Pokojni Ruxin
    Pokojni Ruxin

nije xbox bolji, komplikovano pitanje.    približno je isti đavo hardverski, s tim da ps5 ima mnogo impresivniji kontroler. ali ove generacije se može reći da konzole imaju različit use case

• nabavio i ja PS5. prva konzola koju imam i igram. od igrica imam bejzbol i americki fudbal i obe su brutalno uradjene.  

Posted Images

1 hour ago, smooth.Op said:

Koji je najbolji način za dodavanje novih igrica? Da napravim novi nalog i da tako kupujemo? Ili da nastavimo kupovinom igrica na cd?
Ključna stvar je da postoji šansa da ćemo tokom leta vratiti ovaj PS4 i da imam u planu za dalje da uzmem klincu PS5 ako budem u mogućnosti.

Sve zavisi od toga koliko želiš da potrošiš i kakve igre najradije igrate (nove naslove ili starije itd).

On 10. 7. 2025. at 21:34, cartman said:

Da li neko ima iskustva sa HDMI game stick konzolama?

Uzeo (za sebe) R36s konzolu , sin se dočepao i ne prestaje da cepa Final Fight, Cadillacs and Dinosaurs i slične igre pa bih da mu uzmem nešto što može da igra na TV.

vidim da ima gomila opcija na K/P ali bi mi značilo iskustvo iz prve ruke

Ja sam to igrao preko MAMEa, komp na TV i oni socijalni džojpedi od 700 dinara. Super je, ali nije jednostavno ako ti komp i TV nisu blizu.

Nisam siguran da postoji takva konzola za TV, kontroleri su tu delikatan problem.

3 hours ago, smooth.Op said:

Zavisi sta bi da igra klinac a i ti. Ako nije bitno da budu najnovije igrice, onda PS plus nalog i udri. Godina otprilike košta ko dva nova naslova a može i mesečno + ako predjes na PS5 prebacis lagano svoj nalog i pretplatu.

Tri naslova ga zanimaju: Fifa, Moto gp i Minecraft.

Vidim po kp da ima za 3500 po naslovu npr. Taj ps+ mu dođe nekih 120-150$ godišnje ako sam dobro razumeo. Pre bih išao na varijantu naslov po naslov, nego da idem na tu ful gejmer varijantu. Jer on to dnevno 45 minuta igra, realno mi je overkill ps+.

1 hour ago, smooth.Op said:

Vidim po kp da ima za 3500 po naslovu npr. Taj ps+ mu dođe nekih 120-150$ godišnje ako sam dobro razumeo.

Mislim da je oko 130$ za nivo pretplate Extra, a ta tri naslova po 3500 ukupno će biti tek nešto malo manje. Jedino ako je bitno da se ne plati sve odjednom

19 hours ago, smooth.Op said:

Kupovanje fizičkih igara za PS je neopisivo bacanje para. U digitalnom play store-u non stop su neke akcije i stalno može da se kupi nešto baš povoljno. Akcije idu i do 70, 80% i stvarno se isplati. Te akcije su još i jače ako imaš sony + ne znam koliko je, 40, 50$ godišnje? A dobijaš dve igre svaki mesec (i tvoje su dokle god imaš ps+) i neophodan je za on line igru.

Kod nas svi prave USA nalog a kao zemlja bira se Aljaska valjda zbog nemanja poreza. Radim to brdo godina i šljaka sve super.

Edit: sad vidim da je essential ps+ paket 80$.

Edited by Mil@n

E, kad je već neko digao temu iz pepela...

Gledam po Temu-u retro konzole, ima neko neku preporuku? Treba mi nešto da mogu da se igram onako, povremeno...

Nemojte reći Switch2, da je super, znam da je to najbolje, ali mi se ne daje 500€, treba mi nešto jednostavno, jeftino i transportabilno...

18 hours ago, smooth.Op said:

Vidim po kp da ima za 3500 po naslovu npr. Taj ps+ mu dođe nekih 120-150$ godišnje ako sam dobro razumeo. Pre bih išao na varijantu naslov po naslov, nego da idem na tu ful gejmer varijantu. Jer on to dnevno 45 minuta igra, realno mi je overkill ps+.

Ako samo on igra onda je bezbedno da uzmeš samo te tri. Naravno treba postaviti očekivanja jer FIFA i MotoGP izlaze Novi svake godine a Minecraft ima valutu koja se kupuje.

Kad imaš klince onda kupovanje fizičkih igrica baš ima smisla, jer će sa drugarima uvek moći da razmenjuju diskove.

Mi samo na spratu imamo 3 drugara sa kojima su stalno zajedno i svaki dan prave turnire u FC. Dovoljan im je 1 disk umesto da svako posebno kupuje igricu. Pa se još džora i sa drugarima iz razreda, pa iz fudbalskog kluba itd itd

Btw dosta igrica koje klinci najviše vole su free to play. Fortnite, Roblox itd itd.

Ja nikad nisam kupovao ps+

39 minutes ago, radisa said:

Gledam po Temu-u retro konzole, ima neko neku preporuku? Treba mi nešto da mogu da se igram onako, povremeno...

Nemojte reći Switch2, da je super, znam da je to najbolje, ali mi se ne daje 500€, treba mi nešto jednostavno, jeftino i transportabilno...

vidi neki polovan retroid pocket na kupujem prodajem, novi su mi preskupi za tu zajebanciju

aliexpress.com

Moorechip Store - Amazing products with exclusive discoun...

2 hours ago, Mil@n said:

Kod nas svi prave USA nalog a kao zemlja bira se Aljaska valjda zbog nemanja poreza. Radim to brdo godina i šljaka sve super.

I ja sam tako uradi kad sam kupio klincu PS pre nekoliko godina, ali nikad nisam uspeo ništa da kupim preko paypala, ne sećam se šta je bio problem, ali mi se čini da je to što je nalog na pp iz Srbije... Kako vi to kupujete?

49 minutes ago, radisa said:

Koliko retro želiš da ideš?

Ja imam Miyoo MiniPlus, kao gejmboj je, a ima sve moguće igre između atarija i arkada do PS1. Od svega toga igram njih 10ak, ali je zabava. Konzola dolazi prazna, ali igre pokupiš na torentu.

Ako hoćeš za TV, imaju da se uzmu oficijalne konzole super ninendo i segamega, verovatno i neki rani PS. Obično dolaze sa 10-20 instaliranih igara i to je to što možeš da pikaš. To kad sam probao nije mi se svidela rezolucija, kad razvučeš sliku na HDtv izgleda baš grdno. I ove ručne konzolice imaju “save-state” opciju, što je dušu dalo za stare paklene platforme.

4 minutes ago, goofs said:

Ja imam Miyoo MiniPlus, kao gejmboj je, a ima sve moguće igre između atarija i arkada do PS1. Od svega toga igram njih 10ak, ali je zabava. Konzola dolazi prazna, ali igre pokupiš na torentu.

Ako hoćeš za TV, imaju da se uzmu oficijalne konzole super ninendo i segamega, verovatno i neki rani PS. Obično dolaze sa 10-20 instaliranih igara i to je to što možeš da pikaš. To kad sam probao nije mi se svidela rezolucija, kad razvučeš sliku na HDtv izgleda baš grdno. I ove ručne konzolice imaju “save-state” opciju, što je dušu dalo za stare paklene platforme.

Neću TV... Shvatio sma da mi je nepraktično (PS4) i ružno (C64 - treba mi valjda neki mali TV/monitor da bi bilo koliko toliko igrivo)..

U narednih par godina imaću dosta putovanja avionom, treba mi da nešto mogu da pikam po avionima i aerodromima, a bogami i kući kad legnem u krevet, a da nisu telefonske smaračine sa reklamama ili koje ne rade bez neta i gde mi treba oktopod za kućnog ljubimca i refleksi kobre...

Ovo što je predložio Ruksin mi je ok, i ovo što ti kažeš je ok... Ovog Ruksinog slabo po Srbiji koliko vidim, ali ćemo vidimo... Gledao sam još neke stvari po ALiju i Temuu...Nije da mi je hitno nešto, niti da mi je ono baš bitno, ali gledam redom, pa kad neletim, a rekoh da pitam ovde, ima dosta koji pikaju igre...

Inače, u japanu je switch2 280€, ali je zaključan na Japan i ne može da se otključa, koliko sma izguglao... Na kurac ih nabijem...

8 minutes ago, goofs said:

ja sam uzeo neku jeftinjaru r36s na temuu praktično za džabe, gura čak i ponešto sa ps2. ali mi se ne svidja vertikalni form factor uopšte, nije komforno. i ima baš užasne zvučnike, na granici upotrebljivosti.

da planiram da se igram malo ozbiljnije uzeo bih ovaj neki horizontalni retroid