May 2, 20205 yr 7 minutes ago, steins said: Danas sam naleteo na neke lokalne epidemiologe koji mi objašnjavaju da je virus oslabio. Na moju prinedbu da to niko u svetu osim naših ne navodi počinju da se kunu u sve na svetu da imaju dokaze da je to istina. Ne znam ni sam šta da mislim.... Послато са Mi 9T помоћу Тапатока to se poklapa sa onim što sam i ja čuo, sad, nisam strukatm al ovako laički da su novooboleli sa lakšim simptomima Ili potpuno asimptomatski mali đokica on ako je covid respiratorni virus, a svi respiratorni virusi ne obitavaju ili ih ima vrlo malo u periodu maj-novembar zašto i njega ne bi krasila ova osobina mali đokica of
May 2, 20205 yr Samo se plašim da "oslabio virus" prevashodno ne znači, da je u početku bilo mnogostruko više neregistrovanih obolelih, pa im se činilo da je virus mnogo opasniji i smrtonosniji. Ajde da se ponadamo da je ipak ovo drugo, odnosno da slabi u letnjem periodu. Niko to još nije tvrdio, izuzev srpske "struke".
May 2, 20205 yr 18 minutes ago, steins said: Danas sam naleteo na neke lokalne epidemiologe koji mi objašnjavaju da je virus oslabio. Na moju prinedbu da to niko u svetu osim naših ne navodi počinju da se kunu u sve na svetu da imaju dokaze da je to istina. Ne znam ni sam šta da mislim.... Послато са Mi 9T помоћу Тапатока OK npr ovde slabi srpska varijanta, ali doputuje nam varijanta iz Spanije recimo. Ne kapiram, ako mutira da li svuda isto mutira
May 2, 20205 yr 50 minutes ago, Time Crisis said: Jebeni debili. Quote Satima držali 1.000 medicinara, pa otkazali testiranje Direktorka KB Bežanijska kosa Marija Zdravković juče je na viber grupi naložila svim zaposlenima da se danas odazovu masovnom testiranju u bolnici. Danas, nakon što je oko 1.000 zaposlenih sate provelo što napolju po kiši, ali i zgurano unutar bolnice, bez mogućnosti da drže fizičku distancu, zbog loše organizacije testiranje je naprasno i obustavljeno. https://nova.rs/drustvo/satima-drzali-1-000-medicinara-pa-otkazali-testiranje/
May 2, 20205 yr Samo se plašim da "oslabio virus" prevashodno ne znači, da je u početku bilo mnogostruko više neregistrovanih obolelih, pa im se činilo da je virus mnogo opasniji i smrtonosniji. Ajde da se ponadamo da je ipak ovo drugo, odnosno da slabi u letnjem periodu. Niko to još nije tvrdio, izuzev srpske "struke".Ovo je delom tačno, zasigurno znam da je broj obolelih bio veći ali su ih uslovi testiranja sprečavali da testiraju. Ovo je verovatno bio izgovor za nemanje testova, ali takocje kako jeПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
May 2, 20205 yr 51 minutes ago, Caligula said: OK npr ovde slabi srpska varijanta, ali doputuje nam varijanta iz Spanije recimo. Ne kapiram, ako mutira da li svuda isto mutira naravno da ne. mutacija je greska koja nastaje u kopiranju genetskog koda. nikada ne znas na sta ce ta greska da ispadne. ali neka teorija nalaze, ako mutirani virus postaje opasniji za prenosioca, teze ce se siriti. znaci lakse i brze ce opstajati manje opasan virus. to je jedan od razloga zbog kojeg se kaze "oslabio" virus...
May 2, 20205 yr ali fora je da i je i starojTM koroni sasvim dobro išlo i ne bi se ona tek tako predala, izgubila trku protiv te nove mutacije i nestala a mi imamo premalo hospitalizovanih da se takve jasne razlike između 2 soja videle. imaš one sa jakim simptomima i one sa slabim. povećali su testiranje i naravno da se udeo ovih sa slabim simptomima poveća. isto to se dešavalo i kod i i kineza i italijani i amerikanca i svih. meni ovo zvuči kao da je @steins razgovarao sa pripadnicima sledeća generacije načelnika i profesora, takoreći Struke.
May 2, 20205 yr ali fora je da i je i starojTM koroni sasvim dobro išlo i ne bi se ona tek tako predala, izgubila trku protiv te nove mutacije i nestala a mi imamo premalo hospitalizovanih da se takve jasne razlike između 2 soja videle. imaš one sa jakim simptomima i one sa slabim. povećali su testiranje i naravno da se udeo ovih sa slabim simptomima poveća. isto to se dešavalo i kod i i kineza i italijani i amerikanca i svih. meni ovo zvuči kao da je [mention=2845]steins[/mention] razgovarao sa pripadnicima sledeća generacije načelnika i profesora, takoreći Struke. [emoji4]Ne verujem. Ovde je lokalna ekipa koja se ne miriše sa politikom. Bili su veliki protesti pre par godina i uspeli su da oteraju naprednjake. Zato smo ostali i bez covid laboratorije iako sno regionalni centar, zato i nemamo sajamski smeštaj itd itdПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
May 2, 20205 yr ne mislim da su trenutnu političku podobnost, više na neku buduću. i na to da su se napajali na istom izvoru kao i ova Struka koju sad gledamo na tv
May 3, 20205 yr https://nova.rs/drustvo/satima-drzali-1-000-medicinara-pa-otkazali-testiranje/Ovakve stvari pojašnjavaju zašto su mere "sikirica".Oni ništa, ali ništa ne umeju da organizuju.A i inače ta obaveštavanja o vrlo ozbiljnim stvarima preko "vajber grupa" su mi super! ... Shiit has hit the fan...
May 3, 20205 yr Ne verujem. Ovde je lokalna ekipa koja se ne miriše sa politikom. Bili su veliki protesti pre par godina i uspeli su da oteraju naprednjake. Zato smo ostali i bez covid laboratorije iako sno regionalni centar, zato i nemamo sajamski smeštaj itd itdПослато са Mi 9T помоћу ТапатокаTi si u KG? ... Shiit has hit the fan...
May 3, 20205 yr Quote SA PRVE LINIJE: NA UDARU SVIH EPIDEMIJA ALI OVAKVE NIKADA Korona nema ljudski lik ali oni koji se protiv nje bore imaju i te kako. Ko su ljudi, zdravstveni radnici koji su zaista na „prvim linijama” od prvog dana epidemije? Sa čime se sve na poslu suočavaju? Kako izgleda njihov radni dan u pandemiji i koliko traje? Čemu su izloženi? Šta im smeta, nedostaje i gde ume da „zaškripi”… Koliko rizikuju i kada i gde su opasnostima od zaraze najviše izloženi? Kako se oni nose sa stresovima, pritiscima, rokovima, umorom i rizikom…? Da li i njihove porodice, posredno, „stradaju” zbog toga? http://www.glassumadije.rs/sa-prve-linije-na-udaru-svih-epidemija-ali-ovakve-nikada/