Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Što? 9 bi bilo okej?

Edited by Milošica

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Dakle ovim tempom definitivno možemo da očekujemo ukidanje vanrednog stanja sledeće nedelje. 

9 pravih, da.

1 minute ago, Halvard said:

Dakle ovim tempom definitivno možemo da očekujemo ukidanje vanrednog stanja sledeće nedelje. 

Jel to automatski znaci i dozvola rada lekarima privatno? Pocrkacemo od drugih bolesti..

• Author

Samo dali rezultate, nema KZS?

59 minutes ago, dillinger said:

Kaze juce Kon ocekivanja testova na antitela da pokazu prokuzenost 3 do, po omptimistima 10%. Sto su takodje neverovatna brojke, 50 puta vece od zvanicno zarazenih

Misliš testiranih?

Kad sam se testirao, od skoro 300 testiranih u turi bukvalno niko nije imao simptome, a skoro trećina je bila pozitivna. Jedna je dobila temperaturu par dana posle, i jednom je slika pluća sa rtg pokazivala promene. I jedan je zaglavio respirator.

I ako je 50x više to je samo 500k ljudi, što nije p od prokuženosti. U Bergamu nisu dovoljno prokuženi, a kamoli ovde.

Ako ništa drugo, drago mi je da su prestali sa pričom o tome je ovaj virus sezonska infekcija.

3 hours ago, Jozef K. said:

Znači Exit može potpuno regularno da se održi.

ako je suditi po reklamama na Play radiju, nikad nije ni bio u pitanju.

Edited by dvb-t manijak

Ne vidim kako exit moze da se odrzi, sem ako ne bude fora da samo domaci bendovi nastupaju ove godine il tako neki specijal

1 hour ago, Milosh76 said:

Samo dali rezultate, nema KZS?

Izgleda da nije bilo KZŠ, a mene kopka razlog. Juče je ostala upadljivo prazna stolica između Kona i Srđe Jankovića. Da nije zbog BIRN-ovog članka, pa DKT nije spremna da odgovara na neugodna pitanja? 

On 1.5.2020. at 16:28, Nesh said:

Nis, 01.05. (Niske vesti):

Ukupno 524.

Nis, 02.05.

Ukupno, u KC Niš nalazi se 240 pacijenata obolelih od covida 19...

Privremene bolnice na jugu su Studentski dom u Nišu, gde je smešteno 145 pacijenata sa lakšim simptomima i Institut Niška Banja, gde ih je 101. Juzne vesti

Ukupno 486 pacijenata.

Naravno da je bila KZŠ.Zamenica dir.iz Dragiše Mišović bolnice je bila,a pitanje su postavili samo iz Srpskog Telegrafa,i više se niko nije javio.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

1 minute ago, makondo said:

Naravno da je bila KZŠ.Zamenica dir.iz Dragiše Mišović bolnice je bila,a pitanje su postavili samo iz Srpskog Telegrafa,i više se niko nije javio.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Aha, pardon.

Општине и градови са највећим бројем до 2.5.2020.

Ранг Територија Вредност
1 Град Београд 41
2 Зајечар 13
3 Александровац 10
4 Лесковац 9
5 Бор 8
5 Град Ниш 8
7 Мионица 5
8 Власотинце 4
8 Нови Сад 4
10 Смедерево 3

Ovo je vest od juce vezano za Valjevo

01.05.2020, 08:23

U VALJEVU 182 OSOBE OBOLELE OD KORONAVIRUSA

Broj obolelih od novog koronavirusa u Valjevu, analizom dostavljenih podataka od 25.04. do 30.04, povećao se sa 171 na 182, a dva dana, 28. i 29. aprila nije bio nijedan pozitivan rezultat. 

Hospitalizovanih pacijenata na sekundarnom, tercijarnom nivou i u privremenim bolnicama je smanjen sa 62 na 30, broj lica u kućnoj izolaciji  je povećan sa 42 na 66, dok se broj izlečenih povećao sa 48 na 67 osoba.

Umrlih je 19, u periodu od 25. do 1.05. nije bilo novih smrtnih slučajeva na teritoriji grada Valjeva. Prosečna starost preminulih je 69 godina.

Kako je saopšteno na sajtu Grada, testiranje zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, pacijenata i lica iz kontakata i kućne izolacije nastavlja se u povećanom broju, po proceni Zavoda za javno zdravlje Valjeva, Doma zdravlja Valjevo i Opšte bolnice Valjevo.

a danas jos 2 slucaja

02.05.2020, 09:07

U VALJEVU 184 OBOLELIH OD KORONAVIRUSA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 1. maja, broj obolelih od COVID-19 na teritoriji Valjeva je u odnosu na izveštaj prethodnog dana povećan za dvoje tako da je ukupno 184 potvrđena slučaja.

Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, najviše obolelih je u Lajkovcu 27 osoba, u Ubu je 24, dok je u Mionici sa nova tri slučaja broj povećan na 21 lice obolelo od novog koronavirusa. U Ljigu je zabeležen jedan novi slučaj što je ukupno 13, dok je u Osečini broj pozitivnih na novi koronavirus već nekoliko dana 11. Ukupan broj obolelih na teritoriji Kolubarskog okruga je 280.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kolubarskom okrugu je izlečeno 80, a u Valjevu 67 pacijenta. U kućnoj izolaciji je 71 osoba u Kolubarskom okrugu i 110 u Valjevu. Od posledica COVOD-19 u Valjevu je preminulo 19 osoba, u Kolubarskom okrugu 27 preminulih.

8 hours ago, Spooky said:

Ajde ne preterujte. Ne kazem da ne lazu, ali statisticki nam brojevi uopste nisu sumnjivi.

Zaboga, šta bi ste tek rekli za francusku. Broj obolelih poslednja 4 dana:2638, 509, 758, 168

nemoj mi persiras molim te :)

ne govorim za statistiku za celu Srbiju. sto je najcudnije, ona ima smisla. ti kada pogledas ukupno zarazenost, itekako ima epidemija jasnu putanju.

problem su rezultati po opstinama. a to je za suzbijanje epidemije 1000x vaznije. jer nije cela Srbija cluster.

Novi Sad nema teorije da objasnis. dva meseca < 5, onda poslednjih 5 dana 7, 0, 13, 15, 4. mi pricamo o gradu od 400K ljudi. aj da kazemo da je 0 statisticka anomalija, to je razumljivo. ali ovako ispada da imas dve statisticke anomalije u 5 dana. ili 3 u dva meseca, sto jeste razumljivije iako i dalje previse. ali da su dosle u 4 dana? besmisleno

@Halvard je spomenuo Lajkovac. 20 slucajeva u danu. pre i posle toga nista. to se moze desiti samo u tri slucaja. svi testirani razvili simptome u istom danu? skupljano nedelju dana, pa ukupan broj ubacen u jednom danu? dosli jedan dan, testirali, pre i posle toga nista? prvi slucaj je skoro pa nemoguc. drugi je otaljavanje posla kod upisa statistickih podataka. za drzavu Srbiju nista neobicno. problem je sto ces imati jedan veliki kurac kada budes izvlacio zakljucke na kraju. treci, za koji se iskreno nadam da nije bio, je otaljavanje posla od strane epidemiologa. ono, koga jos boli kurac za Lajkovac.

jednostavno, nekonzistentnost podataka je zastrasujuca. ja kada je pogledam, apsolutno nista od napisanog ne verujem na nivou cele drzave. jer apsolutno je nemoguce imati ovako lepo poslagane podatke na nivou drzave sa ovakvim glupostima po opstinama.

Background Picker
Customize Layout