May 2, 20205 yr 4 minutes ago, Milosh76 said: Pa nije bezbedno ni izbore organizovati, a ne sumnjam da ce biti i EXITA i izbora, samo mozda mesec dana kasnije i sa manjim brojem ljudi koji ce moci da prisustvuju. Odakle ti info da ce ukinuti ogranicenje u pogledu broja ljudi na prostoru? Neko iz ovog kriznog štaba je rekao da od 15. juna mogu svadbe bez ograničenja. Jbg, možda je i Nestorović to rekao. Ali i Kon kaže da u junu neće biti virusa. Ako ga nema zašto u julu ne može da bude sve normalno. 3 minutes ago, omiljeni said: @Jozef K. Zasto da verujem Banovini, pa valjda i Batut radi samo PCR testove? Pročitaj tekst za Kragujevac. Pretpostavljam da je analogija. Kod nas institut uzima bris, posle vremenom su osposobili ljude u domu zdravlja. Šalju u Batut, kasnije Batajnicu, sada u ovu Brus Li labaratoriju. Mislim da je u Kragujevcu uvećan broj jer su iz kliničkog centra na osnovu nepouzdanih testova direktno uneli u bazu. To je neko objašnjenje u tekstu. Evo direktor kliničkog centra Kragujevac kaže da nema novozaraženih u Kragujevcu, a na sajtu Vlade piše drugačije.
May 2, 20205 yr Author 20 minutes ago, Jozef K. said: zašto u julu ne može da bude sve normalno. Zbog avio letova koji ce biti prilicno ograniceni cele ove godine. Pa provera na koronu, pa moguci karantin, pa karantin kad se vratis u svoju zemlju... ima tu muke. A bilo bi lep da bude sredinom juna sve kako treba, ali Nestorovicu ne verujem nista, a pogotovo ne oko korone. Nestorovićeva projekcija je da će u prve dve nedelje od ukidanja policijskog časa maksimalan broj gostiju u zatvorenom prostoru biti 20. Posle toga, povećavaće se na 50, pa na 100, da bi se na kraju od 15. juna potpuno uklonila i ova zabrana. Edited May 2, 20205 yr by Milosh76
May 2, 20205 yr Quote Dr Kovač iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica za 021: Drugi krug epidemije moguć ukoliko se dovoljno ljudi ne prokuži Na koju foru ovi misle da "prokuže" par miliona ljudi?
May 2, 20205 yr 19 minutes ago, Time Crisis said: Na koju foru ovi misle da "prokuže" par miliona ljudi? Znaci treba da zarazimo sto vise ljudi da bismo izbegli da se zarazi mnogo ljudi?
May 2, 20205 yr Kon opet o famozne dve nedelje, ali ako se to izuzme, zapravo prilično optimistična izjava: "Ova situacija je upravo ono što smo i očekivali. Mi postpuno izlazimo iz epidemijskog talasa. Naredne dve nedelje, deveta i deseta nedelja je još očekujuće prisustvo virusa. Nikakvo ne bi smelo da bude, pune dve nedelje posle toga da je u 11. i 12. prisutan. Posle toga bi bilo retko moguće. U junu bi bilo iznenađenje da je i dalje prisutan", rekao je Kon u Jutarnjem programu TV Prva. ... "Ne mislim da će ikad opet biti vanredno stanje uvedeno, ali da će biti zabrana nekih okupljanja u zatvorenoim prostoru, ako bude pogoršanja biće ponovo uvedeno", zaključio je Kon. https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=05&dd=02&nav_category=12&nav_id=1680141 Konara je Nesterovic na sedativima.To sa osmom devetom dvanaestom osamnaestom nedeljom je ludiloU koju nedelju ulazi Italija? USA?Rusija? Imaju registrovane od kraja januara/pocetka februara i 2. maja imaju rekordne brojke. A ulaze u 13-14 nedelju kada po Konari ne bi smeli imati prisutan virus
May 2, 20205 yr 47 minutes ago, Time Crisis said: Na koju foru ovi misle da "prokuže" par miliona ljudi? Ja sam pre koju nedelju počeo sve ove grandiozne taktičke izjave da slušam kao intervju bilo kog trenera/igrača dan pre LŠ okršaja. Potpuno besmisleno žvakanje, tek da se nešto kaže novinarima i da se popuni koji stubac na info sajtu. Ali u suštini, sve mi je to "Da, biće težak meč, ne potcenjujemo protivnika, njihova ekipa je dobro uigrana, ali dobro ih poznajemo, daćemo sve od sebe i mislim da ćemo trijumfovati na kraju".
May 2, 20205 yr 52 minutes ago, Time Crisis said: Na koju foru ovi misle da "prokuže" par miliona ljudi? Kaze juce Kon ocekivanja testova na antitela da pokazu prokuzenost 3 do, po omptimistima 10%. Sto su takodje neverovatna brojke, 50 puta vece od zvanicno zarazenih
May 2, 20205 yr 20 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said: Ja sam pre koju nedelju počeo sve ove grandiozne taktičke izjave da slušam kao intervju bilo kog trenera/igrača dan pre LŠ okršaja. Potpuno besmisleno žvakanje, tek da se nešto kaže novinarima i da se popuni koji stubac na info sajtu. Ali u suštini, sve mi je to "Da, biće težak meč, ne potcenjujemo protivnika, njihova ekipa je dobro uigrana, ali dobro ih poznajemo, daćemo sve od sebe i mislim da ćemo trijumfovati na kraju". +1 Dobra analogija. Ogromna je disproporcija između konkretnih saznanja o pandemiji i njenim posljedicama i broja pojavljivanja u medijima gdje mora nešto da se kaže. I tu ne mislim samo na Nestorovića.
May 2, 20205 yr Odlično. Baš zbog toga trebalo je da sačekaju 15. maj sa ozbiljnijim povratkom na posao i u normalu. Da se dodatno povuče, pa onda opuštanje manje košta.