May 1, 20205 yr 37 minutes ago, theanswer said: Izašle su već brojke za danas, BG je na 40, NS na 16, Niš 12, Aleksinac i Leskovac 13, ostalo je ispod 10 Mozes li da ostavis link, posto vise ne uspevam da se snadjem po sajtovima. Ranije sam ulazio iz prve, sad uopte ne mogu da nadjem najnovije geo rezultate.
May 1, 20205 yr https://covid19.data.gov.rs/infected @Nesh Bela Crkva je isto neka socijalna ustanova, zaboravih koja, znam da je pre neki dan onaj ludak držao govor na konferenciji i pitao Gojkovića nešto u vezi toga.. Edited May 1, 20205 yr by theanswer
May 1, 20205 yr Quote Razlika u podacima je velika, s obzirom na to da prema informacijama iz Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu je od početka epidemije do danas ukupno 68 zaraženih, a na sajtu covid19.rs taj broj iznosi 120. Koliko je ljudi na teritoriji grada Kragujevca od početka epidemije do danas zaraženo 68 ili 120? S obzirom na to da podatke koje objavljujemo dobijamo od Instituta za javno zdravlje Kragujevac, kontaktirali smo direktora ove ustanove Dragana Vasiljevića da nam pojasni zbog čega se javlja ta razlika i koji su podaci tačni. Tu je zabunu napravio Klinički centar Kragujevac, koji je koristio brze testove, tačnije imunohromatografske testove, koji su orijentacioni i nepouzdani za potvrđivanje zaraze Korona virusom. Oni su na ovaj način testirali određeni broj medicinskih radnika i pacijenata i čim su stigli pozitivni rezultati odmah su ih ubacili u COVID bazu, a da pre toga nisu uradili PCR test, koji je pouzdan, i potvrdili zarazu virusom COVID-19. Mi smo pojedinima, koji su bili pozitivni na tom brzom, imunohromatografskom, testu uradili PCR test, koji je pokazao da su negativni. Ostao je još određeni broj zdravstvenih radnika i pacijenata da im se odradi PCR test, pa ćemo videti da li ima novozaraženih. Na taj način ćemo rešiti rebus koji postoji u broju zaraženih, rekao je za InfoKG Vasiljević. Prema njegovim rečima, kragujevački Institut za javno zdravlje daje prave informacije i naglašava da je prema poslednjim podacima na teritoriji grada Kragujevca od početka epidemije do danas Korona virusom zaraženo 68 osoba, kao i da u poslednji šest dana nema novoregistrovanih slučajeva. http://www.glassumadije.rs/zasto-se-razlikuju-podaci-na-sajtu-covid19-rs-od-onih-koje-dostavlja-institut-za-javno-zdravlje/
May 1, 20205 yr 6 minutes ago, theanswer said: @Nesh Bela Crkva je isto neka socijalna ustanova, zaboravih koja, znam da je pre neki dan onaj ludak držao govor na konferenciji i pitao Gojkovića nešto u vezi toga.. Hvala. Mnogo je lose ovo kod nas u institucijama. Bio sam u dosta institucija od Kladova do Preseva (davno bilo, ali imam predstavu o broju korisnika i osoblju), nadam se da ove koje do sada nisu pominjane u izvestajima, nece doci pod udar virusa 50 dana posle uvodjenja vanrednog stanja.
May 1, 20205 yr 8 minutes ago, NiZdr said: http://www.glassumadije.rs/zasto-se-razlikuju-podaci-na-sajtu-covid19-rs-od-onih-koje-dostavlja-institut-za-javno-zdravlje/ I dobro, znamo li onda uopšte na kraju koliko ovih uvedenih u zvanične statistike i van KG zapravo imaju koronu?
May 1, 20205 yr Ваљда ће да објаве, кад заврше тестирање свих људи који су били позитивни на брзом тесту. Edited May 1, 20205 yr by NiZdr
May 1, 20205 yr Just now, NiZdr said: Ваљда кад заврше тестирање свих људикоји су били позитивни на брзом тесту. U poslednja 5 dana u Kragujevcu, ako sam dobro video, prema covid.rs ima 47 pozitvnih slucajeva. Pitam se koliko ce im trebati vremena da urade tih pedesetak testova i otklone nedoumice.
May 1, 20205 yr 33 minutes ago, Nesh said: Pre toga 7 pozitivnih 28.04, 4 slucaja 24.04 i 4 pozitivna 24.03. Ostalo ili uopste nema Novog Sada na listi od 10 mesta sa najvise pozitivnih ili se pojavljuje sa 1 ili 2 slucaja (to je zabelezeno u 3 ili 4 dana). Izgledalo je da se tamo stanje potpuno smirilo, a sad imamo ovo povecanje broja pozitivnih. u Vojvodini se nije testiralo skoro uopšte. Do ponedeljka je bilo 7.000 urađenih testova na teritoriji pokrajine. U ostatku Srbije je do tada urađeno oko 60.000 testova. Od tih 7000 testova ogroman deo je išao na medicinare, policiju i vojsku. A ne verujem ni da se baš štedilo na testovima kad se zadesi neki slučaj u Gradskoj Upravi u NS ili u Zrenjaninu kad testiraju gradonačelnika, sve odbornike i opštinske f-ere kada su imali pozitivnog člana gradskog veća. Veoma malo običnog naroda je testirano. I sad ako su to malo pojačali biće sigurno velikih skokova u brojkama.
May 1, 20205 yr 5 minutes ago, omiljeni said: u Vojvodini se nije testiralo skoro uopšte. Do ponedeljka je bilo 7.000 urađenih testova na teritoriji pokrajine. U ostatku Srbije je do tada urađeno oko 60.000 testova. Od tih 7000 testova ogroman deo je išao na medicinare, policiju i vojsku. A ne verujem ni da se baš štedilo na testovima kad se zadesi neki slučaj u Gradskoj Upravi u NS ili u Zrenjaninu kad testiraju gradonačelnika, sve odbornike i opštinske f-ere kada su imali pozitivnog člana gradskog veća. Veoma malo običnog naroda je testirano. I sad ako su to malo pojačali biće sigurno velikih skokova u brojkama. Ali opet bi se moglo reći da je Vojvodina bolje prošla (da kucnem u drvo), ako se pogleda broj preminulih, broj na respiratorima i na intenzivnoj nezi, u odnosu na ostatak Srbije. Edited May 1, 20205 yr by zgembo
May 1, 20205 yr 9 minutes ago, zgembo said: Ali opet bi se moglo reći da je Vojvodina bolje prošla (da kucnem u drvo), ako se pogleda broj preminulih, broj na respiratorima i na intenzivnoj nezi, u odnosu na ostatak Srbije. Pa valjda su imali neki razlog da kod nas manje testiraju, tj sigurno su videli da je dole na jugu mnogo dosta ozbiljnije. Ali to je onda dovelo do efekta da ljudi gledajći u te brojeve shvate da smo mi bezbedni i da je virus daleko. Plus su paralelno krenule i procene Struke o slabljenju virusa i našoj veličanstvenoj pobedi. u NS u poslednjoj nedelji marta i prvoj nedelji aprila nije mogao da se sretne čovek bez maske. Ali odmah taj broj kreće naglo pada. U drugoj nedelji aprila je već oko 30% ljudi nosilo masku. A u poslednjih nedelju dana je sigurno ispod 10% na ulici i ima još neki % ljudi koji stave masku tek kad ulaze u prodavnicu. Od ponedeljka kreće GSP. Ne znam šta da kažem, nisam pametan...
May 1, 20205 yr Na to sam i mislio, verovatno su zato i manje testirali. Što naravno ne znači da ne može i tu da bukne sad - nadam se i verujem da neće, jbg.
May 1, 20205 yr Pričalo se za mnogo stvari proteklih nedelja da će imati opasan uticaj na br zaraženih pa se za sad ništa od toga specijalno nije desilo, nema nekih skokova. U suštini ćemo do 15.5. videti kakva je situacija. Ne sumnjam da će od ponedeljka biti pakao na ulicama, gomila ljudi se već ne pridržava ničega. Ako stvarno oko 15og ne budemo imali neke skokove nego i dalje tendenciju pada, onda se može pričati o tome da priča o slabljenju virusa ima nekog smisla.. E da, gledao sam ove mere za vrtiće pošto sestra radi u vrtiću, gledao sam mere za sportske treninge pošto imam neke treninge sa klincima i to nema boga da može da se ispoštuje sve i da postoji maksimum zalaganja. Takođe, bolnice se bar ovde vraćaju u normalno stanje. Smene su opet po 12h, godišnji odmori su dozvoljeni itd. Valjda znaju šta rade. Edited May 1, 20205 yr by theanswer
May 1, 20205 yr Zvalo nas da se od ponedeljka pripremamo za povratak u kanc (prenošenje kompova), a do 8.5. se očekujemo svi na svojim radnim mestima. Firma privatna.