May 1, 20205 yr Ma jasno mi je, nego evo lupetam kao površni internet epidemiolog, ali ne vidim kako je ta cifra i forsiranje iste u skladu sa onom pričom DKT od prije par sedmica o "stvaranju kolektivnog imuniteta"
May 1, 20205 yr Quote FOTO, VIDEO: Novosadska komunalna milicija roštilja tokom policijskog časa u dvorištu na Bulevaru oslobođenja Pripadnici novosadske komunalne milicije danas oko 12 časova pravili su roštilj u dvorištu objekta u kojem se nalazi sedište ove službe, saznaje 021.rs. Osim što su pravili roštilj, pripadnici komunalne milicije su, kako se uverio reporter 021.rs, puštali i muziku iz jednog patrolnog automobila i to se i te kako čulo u okolini. Roštiljanje su izveli u dvorištu Uprave za inspekcijske poslove Novog Sada na Bulevaru oslobođenja, neposredno pored stadiona "Karađorđe". Koliko je 021.rs uspeo da primeti, bilo je prisutno bar desetak pripadnika ove jedinice. Dok smo posmatrali šta rade u dvorištu, ovoj grupi pripadnika komunalne policije se pridružila i jedna patrola koja je došla sa terena. Pomenimo da su milicionere koji bi trebalo da patroliraju Novim Sadom i kontrolišu koliko se poštuju zakoni tokom vanrednog stanja i policijskog časa koji je počeo juče, 30. aprila u 18 časova i traje do sutra, 2. maja u 5 časova, u pravljenju roštilja videli i penzioneri koji su šetali ovim delom Bulevara oslobođenja.
May 1, 20205 yr Da li postoji podatak o % smrtnosti obolelih koji su priključeni na respirator? Čini mi se da je jako velik i da je zabluda da kod korone respiratori imaju veliku ulogu. Edited May 1, 20205 yr by sigurnost
May 1, 20205 yr Danas i mi i Hrvati po 6 mrtvih a oni 9 a mi 196 novo zarazenih. OK ovo je rezultat zaraze od pre 20 dana zato - ima li igde na netu pregled po drzavama za svaki od dana unazad dva meseca? I Worldometer daje samo danas i juce. Ili ima negde po datumu? Edited May 1, 20205 yr by dillinger
May 1, 20205 yr Ako na worldmeters klikneš na ime države, imaš statistiku po danima. Edited May 1, 20205 yr by zgembo
May 1, 20205 yr 3 hours ago, steins said: Ovo je vrlo pametna taktika - oni izgleda ne lažiraju broj pozitivnih testova, nego broj testiranja. Tako nešto. Besmisleni su svi brojevi koje objavljuju jer ne potiču iz istog vremenskog uzorka (24h). Mislim da se fingira % radi trenutnog opravdanja za relaksaciju mera. Mislim da se to radi od 22.4. jer od tada počinje da raste procenat smrtnosti.
May 1, 20205 yr 9 minutes ago, dillinger said: Danas i mi i Hrvati po 6 mrtvih a oni 9 a mi 196 novo zarazenih. OK ovo je rezultat zaraze od pre 20 dana zato - ima li igde na netu pregled po drzavama za svaki od dana unazad dva meseca? I Worldometer daje samo danas i juce. Ili ima negde po datumu? https://ourworldindata.org/coronavirus
May 1, 20205 yr Izašle su već brojke za danas, BG je na 40, NS na 16, Niš 12, Aleksinac i Leskovac 13, ostalo je ispod 10
May 1, 20205 yr 14 minutes ago, dillinger said: Danas i mi i Hrvati po 6 mrtvih a oni 9 a mi 196 novo zarazenih. OK ovo je rezultat zaraze od pre 20 dana zato - ima li igde na netu pregled po drzavama za svaki od dana unazad dva meseca? I Worldometer daje samo danas i juce. Ili ima negde po datumu? https://covid19info.live/ ovde je relativno zgodno za to što želši da gledaš klik na lupu kod Global u gornjem levom uglu, pa nađeš državu i sa istog grafikona očitavaš i total cases i deaths za neki trenutak. ne moraš gledati 2 grafika
May 1, 20205 yr 3 minutes ago, omiljeni said: https://covid19info.live/ ovde je relativno zgodno za to što želši da gledaš klik na četkicu kod Global u gornjem levom uglu, pa nađeš državu i sa istog grafikona očitavaš i total cases i deaths za neki trenutak. ne moraš gledati 2 grafika ispravio sam ovo za tebe malo
May 1, 20205 yr On 30.4.2020. at 16:08, Nesh said: Nis: Juce: Ukupno 592. Danas: Ukupno 602. Nis, 01.05. (Niske vesti): Quote „U Kliničkom centru Niš, u starom delu trenutno je 137 pacijenata, a u novom delu se leči 127 pacijenata. U Studentskom domu Niš, paviljonu 3, nalazi se 156 pacijenta, a u Institutu Niška Banja, u Radonu, nalaze se 104 pacijenta. Ukupno 524.
May 1, 20205 yr Tako nešto. Besmisleni su svi brojevi koje objavljuju jer ne potiču iz istog vremenskog uzorka (24h). Mislim da se fingira % radi trenutnog opravdanja za relaksaciju mera. Mislim da se to radi od 22.4. jer od tada počinje da raste procenat smrtnosti.besmisleni su i brojevi zaraženih u ovo doba generalne pandemonije, barem sa moje tačke gledištaInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
May 1, 20205 yr 29 minutes ago, omiljeni said: https://covid19info.live/ ovde je relativno zgodno za to što želši da gledaš klik na lupu kod Global u gornjem levom uglu, pa nađeš državu i sa istog grafikona očitavaš i total cases i deaths za neki trenutak. ne moraš gledati 2 grafika Hvala, vidljivo sve na donjem grafu. Jbte samo su Belorusi bolji od nas po procentu smrtnosti!
May 1, 20205 yr Quote Општине и градови са највећим бројем до 1.5.2020. Ранг Територија Вредност 1 Град Београд 40 2 Нови Сад 16 3 Алексинац 13 3 Лесковац 13 5 Град Ниш 12 6 Крагујевац 7 6 Бела Црква 7 8 Бор 6 8 Нови Пазар 6 10 Власотинце 5 Na ovom sajtu nema podataka od 29.03. do 16.04, a prema dostupnim podacima, u Novom Sadu je u poslednja dva dana najveci broj pozitivnih po danu, juce 13, danas 16. Pre toga 7 pozitivnih 28.04, 4 slucaja 24.04 i 4 pozitivna 24.03. Ostalo ili uopste nema Novog Sada na listi od 10 mesta sa najvise pozitivnih ili se pojavljuje sa 1 ili 2 slucaja (to je zabelezeno u 3 ili 4 dana). Izgledalo je da se tamo stanje potpuno smirilo, a sad imamo ovo povecanje broja pozitivnih. Aleksinac 13, ne znamo da li je to Jelenac, Tesica ili je van institucija. Nikako da malo vise posvete paznju tome odakle su pozitivni slucajevi, da li su tezi/laksi simptomi ili testirani kontakti. Ne secam se ni da se Bela Crkva pominjala do sada. Edited May 1, 20205 yr by Nesh