Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

9 minutes ago, freakns said:

Novi Sad 7, 0, 13

jebale ih kasike da ih jebale i kasike i uskrs i nece mene i sve ostalo. debilcine. dva meseca nismo presli 5 dnevno, i naravno, sve smo morali usrati. videli smo sta se u Nisu desilo kad su izgubili konce... ako nas to doceka u BG i NS, ono u Nisu ce da bude pesma. a planiraju otvaranje svega za koji dan :isuse: da ne pricam da se zadnjnih nedelju dana ljudi u NS ponasaju ko da virusa nije ni bilo... a kolko vidim po drustvenim mrezama ni BG nije puno bolji

Besmisleno je komentarisati kad se ne objavljuje ko se gde i kako zarazio

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Jbte, ti stvarno pokušavaš da dokažeš tu 1 izuzetnostemoji769.png AP Vojvodine...
Sve je to isti... Mandrak...
Na žalost, mislim da je dat signal i da sad vrlo teško ima nazad, ljudi su u glavama "pobedili coronu"...
Takav smo narod. Svi.

... Shiit has hit the fan...

ne mislim da smo izuzetni, ni najmanje. prirodno u Vojvodini ljudi odrzavaju socijalnu distancu(minus Novi Sad, o tome se vec pisalo...),, to je bila dobra stvar za ovo i imali smo sansu da prodjemo relativno OK u svemu ovome(za dva meseca 200 zarazenih za grad od 400K dusa stvarno nije lose). zasrali smo s ovim sto si upravo napomenuo. klik u glavi otisao, sada nema nazad. 

i kako da mislim o izuzetnosti Vojvodine, pa @omiljeni je Vojvodjanin...

Da li zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom važi samo za javne prostore ili i za, na primer, dvorišta?

Kakva slika iz BG,haha,vrhunski policijski cas.

4 minutes ago, Time Crisis said:

Besmisleno je komentarisati kad se ne objavljuje ko se gde i kako zarazio

istina

ali ako dva meseca guras sa max 5 dnevno i onda u tri dana imas 7 i 13, ocigledno je nesto buknulo... ne mislim da su svi zarazeni za uskrs, ali ako su 3-4 zarazeni tada, to moze brzo i lako da se prosiri, i ovo nekako ide sa tim timeline. par dana da se prenese, plus nedelju dana inkubacije, i to sada gledamo...

smiruje dalji pad hospitalizovanih(60 ukupno u KCV), tako da je moguce ovo rezultat obimnijeg testiranja...

1 minute ago, napadaj said:

Da li zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom važi samo za javne prostore ili i za, na primer, dvorišta?

pa ako uspeju da ti zabrane da budes u dvoristu, onda su obrnuli igricu :D

privatni posed, mogu da te povuku za tuki samo

Ma nisam čitao uredbe, ne znam da li im je i to palo na pamet, pa da pitam šta su tačno nadrljali. :D

4 minutes ago, freakns said:

istina

ali ako dva meseca guras sa max 5 dnevno i onda u tri dana imas 7 i 13, ocigledno je nesto buknulo... ne mislim da su svi zarazeni za uskrs, ali ako su 3-4 zarazeni tada, to moze brzo i lako da se prosiri, i ovo nekako ide sa tim timeline. par dana da se prenese, plus nedelju dana inkubacije, i to sada gledamo...

smiruje dalji pad hospitalizovanih(60 ukupno u KCV), tako da je moguce ovo rezultat obimnijeg testiranja...

Mogli su se zaraziti bukvalno bilo gde, s 5 na 7 ili 10 u gradu od 250+ hiljada teško da je nešto "buknulo", dovoljno da su neki rezultati stigli zajedno/sa zakašnjenjem i slično, možemo samo gledati u pasulj.

ne znam, ja chuh juche neki moji po selima ulecu u kucu kad vide da ide rotacija, kriju se iza traktora, pandur utrchava za njima ukucu :lolol:

U mojoj ulici postoji jednospratnica sa 4 ulaza, sa stanovima, možda 4 stana po ulazu. Dele dvorište, potpuno ograđeno od spoljnog sveta, ali se može proviriti (ne i ući) sa ulice na jednom malom delu. Unutra su napravili ljuljašku, stolove za sedenje i tu se uvek igraju deca iz tih stanova tu. Jednog vikenda bila milicija da im kaže da svi uđu unutra.

istina

Jasno je da se ne možemo osloniti na "ritam" oni su imali tu neka "proklizavanja", te ne stižu podaci, te imaju usko grlo pri popunjavanju podataka, pa onda ludak ujutru objavi "imali smo najgoru noć", pa onda ovi objave popodne cifru, i onda ne znaš da li je to bez "noćnih" i tako...
Džaba sekiracija detaljima...

U mojoj ulici postoji jednospratnica sa 4 ulaza, sa stanovima, možda 4 stana po ulazu. Dele dvorište, potpuno ograđeno od spoljnog sveta, ali se može proviriti (ne i ući) sa ulice na jednom malom delu. Unutra su napravili ljuljašku, stolove za sedenje i tu se uvek igraju deca iz tih stanova tu. Jednog vikenda bila milicija da im kaže da svi uđu unutra.
Dobro to su "dvorišta".
Ako su papirooški to prisajedinili stanu mogu da oduvaju muriju.
Ako su samo ogradii javnu površinu onda je to kao park...

23 minutes ago, Time Crisis said:

Mogli su se zaraziti bukvalno bilo gde, s 5 na 7 ili 10 u gradu od 250+ hiljada teško da je nešto "buknulo", dovoljno da su neki rezultati stigli zajedno/sa zakašnjenjem i slično, možemo samo gledati u pasulj.

+1

Aha, evo ga: "U vreme kada je u skladu sa st. 1. i 2. ove tačke izlazak lica dozvoljen, zabranjuje se da se više od dva lica zajedno kreću ili zadržavaju na javnom mestu na otvorenom prostoru".

Inače nisam siguran da li su se ljudi opustili zato što je "pobeđena korona" ili je pak korona pobeđena zato što su se ljudi opustili i vlast je svesna da nema načina i logistiku da ih više kontroliše. Rekao bih da je u pitanju nekakva povratna sprega. Opuštanje je postalo primetno tamo negde od sredine aprila, malo po malo (što je zapravo i prirodna reakcija, jer su tada već mesec dana bili izloženi ranije nezabeleženom sluđivanju na svim nivoima), iako je tada još uvek važilo ono da ćemo svi pomreti ako promolimo nos napolje. Indikativno je i da se ubrzo i struka™ preko noći prešaltovala na priču o kolektivnom imunitetu i slabljenju virusa, a to je onda ljudima bio dodatni signal da mogu da rade šta hoće.

Rekao bih da im je u jednom trenutku postalo jasno da će ovim tempom epidemija biti pod kontrolom tamo negde u avgustu, a nema šanse da bi ljudi izdržali toliko, a ekonomija još manje, zato se i ovako ubrzano prešlo na otvaranje. S druge strane, postoji bar nekakva svest da je situacija na terenu ipak daleko od idealne, tako da se donose ove mere tipa "može kafić i teretana, ali samo po jedna osoba unutra" ili "kreće GSP, ali u vozilu može biti max 10 zaposlenih osoba sa markicama", koje treba da predstavljaju neki privid povratku normalnosti, ali u suštini nisu ništa drugo osim paničnog pokušaja kupovine još par nedelja u nadi da će se virus do tada smiriti, pre nego što se ljudi raspuste načisto.

Background Picker
Customize Layout