Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

a jel znaju to u maksiju???

sent from bubamoto

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Da

9 minutes ago, renne said:

Sutra sabajle

rene pita me moja kćerka ko su te čikice sa tvog avatara? :D

:D
Pa objasni joj da su to dva najsmitanija lika u istoriji povijesti
Pet i met
A je to

Za to vreme Kon i Srđa Janković kod Jugoslava na N1

Jugoslav kao postavlja neugodna pitanja, a oni se kao vade

Edited by levi

Jel do kraja rade prodavnice u subotu i nedelju...?

Da

7.5. minimalac

Solidna jadnost

Just now, Conspirator said:

"Da je otac američkog ambasadora bio u Srbiji uveren sam da bismo uspeli da ga sačuvamo"

:hail:  majka mu stara, kakva je on veličina

2 hours ago, freakns said:

jebes mi sve, ja pisem na svahiliju, ne postoji druga sansa da si ama bas sve pogresno razumeo.

nigde nisam napisao da drzava nije odgovorna. bukvalno nigde. nigde nisam napisao da je samo pojedinac odgovoran.

napisao sam, nadao sam se dovoljno jasno, da je pored drzave odgovoran i pojedinac. znaci ako drzava propise odredjene mere za prihvatilista za starije, i onda retardirani direktor prihvatilista pusti kuminu drugaricu iz Milana u posetu, ja ne razumem kako to nije odgovornost tog retarda od direktora? i kako to nije odgovornost kumine drugarice? jeste, retard je SNS kadar, to niko ne spori. takvi kao on nas skupo kostaju a postoji sansa i da nas jos skuplje kostaju. ali ako vec to znamo, ako znamo kakva je rupa ova korumpirana Srbija, pa jebote, jel bas moras da ides u posetu?

sada ako nam presveti saopsti da ce nas ostavi otvorene za vikend, pa se celi NS nagura na Frusku Goru, presveti ce biti kriv jer nas je pustio. ako nas zatvori ko kerove, bice kriv jer nas je zatvorio. sta god da se desi, ti ces optuziti drzavu. isto kao za Uskrs. imao si policijski cas, zabranu kretanja. gomila jebenih retarda je ipak isla da lize kasike. kriv je sada jer ih je pustio. da ih je pohapsio i stavio par hiljada ljudi u zatvor bez sudjenja, onda bi bio najgori zlocinac koji maltretira vernike. sta god ova drzava da uradi, koju god preporuku ili meru da pokusa da sprovede, naci ce se zilion debila koji ce da je prekrse. ali oni nece biti krivi, bice kriv Vucic. e pa jebiga.

mozemo da pricamo koliko je neustavno proglaseno vanredno stanje, mozemo da pricamo koliko su idiotske neke od mera koje su donosene. sve sto je drzava pogresno radila, to treba apostrofirati, apsolutno. njegovo igranje malog Napoleona je pogresno na beskrajno mnogo nivoa. dizanje panike, sizofrenija par sati dnevno na raznim kanalima, biranje nesposobnih saradnik, itd, itd... za sve je to on itekako odgovoran. samo daj da se ne pravimo kako bi sve bilo super da je neko drugi na vlasti, jer Srbin, pocevsi od Milosa Obrenovica nikada nije imao poverenje u drzavu i uvek je gledao kako da je zajebe. i naravno, nikada nije bio odgovoran zbog toga. dok nije pobegao u Nemacku, pa tamo pravio ista sranja, pa kad ga tamo navataju, onda ga sve komsije gledaju kao debila umesto da zajedno uz rakijicu opljunu po drzavi...

Veoma je bitna stvar je da se ovde napravi razlika između hipotetičke situacije "200, 500 ili 1000 ljudi prelazilo ulicu na crveno svetlo, naleteo auto, kamion i bus, sprštalo ih na džadi, žao nam je svima, krivo je i društvo pomalo, al' u principu ko im jebe mater sami su krivi" i ovog što se trenutno dešava.

Ovo što se sad dešava se dešava prvi put posle 100 godina. Prosečan MileTM nije imao pojma da virus postoji dok nije krenula frka krajem februara i početkom marta. Ne može ni da apstrahuje bolest koja se širi, iako niko nije bolestan ili bar ne izgleda kao da jeste. Ne može ni da apstrahuje ni eksponencijalnu krivu. Ovo je situacija kompletno van njegovog domašaja i treba mu leadership da ga pripremi, da mu bukvalno crta šta sve treba da se radi i provede ga kroz sranje tako da posledice budu što manje. 

Šta leadership radi za to vreme? Najpre pričaju o najsmešnijem virusu sa fejsbuka, drže mitinge, skupljaju potpise, ministar zdravlja priča kako očekuje da ćemo ukupno u epidemiji imati 10-20 ljudi a možda čak bude i jedan preminuli, pa isture neke šustere i predstave ih kao Struku koja onda priča kako deca ne prenose virus, pa onda onaj Nesterović svako veče gostuje na nacionalnoj tv i priča ludila. Pa može skupovi do 10000 ljudi, ali operite ruke, pa može skupovi do 500 ali na otvorenom ali operite dvaput ruke itd itd

A onda odjednom priteži, hapsi ko nosi smeće, šalji sms o italijanskom scenariju, groblja će nam bit mala, krv će teći u potocima, neposlušni penzioneri će padati ko snoplje, sve će nas pobiti jebeni gastarbajteri...i šta se desilo? 99,9% ljudi je nosilo maske. Ipak je ovo narod koji je i od pomračenja sunca bežao u podrume i ne treba mu baš puno da se uprpa i skloni na bezbedno. 

Ali posle 10 dana dobre discipline opet ide priča o optimizmu, pa kako virus slabi, kako smo pobedili, kako se sprema otvaranje i ublažavanje mjera...i posle 3 dana opet više niko ne nosi maske.

Voze jadni narod kao na rollercoasteru, ljudi su sluđeni više bukvalno ne znaju de udaraju. I onda ti pizdiš na 50 pojedinaca koji se pričeste za Uskrs ili što odu na FG na piknik. Pa čudno je da ih nije bilo 500 ili 1000 i u najmanjoj seoskoj crkvici. I čudno je u 18h uopšte i dalje ulaze u zgradu umesto da se samo prave ludi i nastave da se zajabavaju na šetalištu.

Uvek ćeš imati neki mali % debila koje ne može dovesti u red ništa, ni Norveška, ni Njemačka, ali ako se 90% ljudi ponašaju kao kompletne budale onda je očigledno u pitanju kriza leadershipa i to ogromnih razmera.

Za mesec dana će opet vraćati Mjere koje će biti i mnogo drastičnije od ovih do sada, a ne smem ni da zamislim kakve će to imati efekte po narod.

36 minutes ago, zgembo said:

Kaže ovaj na PTC policijski čas od četvrtka u 18h do subote u 5h ... A subota i nedelja kao radni dani, od 18h policijski čas.

Kakva besmislena mera, kao da u subotu i nedelju ne može da se okupi društvo i raspali roštilj.

Pljuskovi i grmljavina

1 minute ago, renne said:

Pljuskovi i grmljavina

Ne može nam niko ništa...

mislim, realno je to bezobrazluk i zajebavanje.

sad vec i ochigledno.

ako podje po zlu, bice krivi meteorolog i epidemiolog.

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout