April 12, 20205 yr Samo da šerujem ovo, detaljan pregled podataka za Srbiju... https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gT3aFebhafzvGfmIkEsBxT-vgPpr9UOnZDTAxnWP2U0/edit#gid=0 Edited April 12, 20205 yr by mraki
April 12, 20205 yr Dalja rasprava o manirima Predraga Kona ima adekvatnu temu na jugu, zajedno za špekulisanjem na temu koliko sekundi bi Srbija mogla da izdrži bez još jednog diktatora koji je jaše kao da ne postoji sutra. Ovde nastavljamo o Covid-19 epidemiji u Srbiji.
April 12, 20205 yr Samo da šerujem ovo, detaljan pregled podataka za Srbiju... https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gT3aFebhafzvGfmIkEsBxT-vgPpr9UOnZDTAxnWP2U0/edit#gid=0Ko je ovo postavio? ... Shiit has hit the fan...
April 12, 20205 yr Čini mi se da se malo priča o resursima privatnih domova zdravlja u ovoj situaciji. Sinoć žena virusolog lakonski kaže da su privatnici ograničeni na dijagnostiku bakterija, jer je ta procedura jednostavnija. Ima li neko ideju da li su ti kapaciteti stvarno toliko beskorisni? Na stranu što je meni, kao laiku, uvijek djelovalo da je razlika u tome što je kod privatnika prostor čist i okrečen i što se ne čeka na pregled. Ostalo ništa.
April 12, 20205 yr Čini mi se da se malo priča o resursima privatnih domova zdravlja u ovoj situaciji. Sinoć žena virusolog lakonski kaže da su privatnici ograničeni na dijagnostiku bakterija, jer je ta procedura jednostavnija. Ima li neko ideju da li su ti kapaciteti stvarno toliko beskorisni? Na stranu što je meni, kao laiku, uvijek djelovalo da je razlika u tome što je kod privatnika prostor čist i okrečen i što se ne čeka na pregled. Ostalo ništa. Nije račno. Gotovo sve laboratorije imaju PCR koji se koristi za analizu. Problem su kitovi odnosno reagensi odnosno činjenica da je vlsst zabranila privatnicima da rade.testove na covid. Sad, neki verovatno imaju te kitove ali ne smeju da ih koriste.To je jedna od glupljih odluka vlasti, obzirom da mi imamo korektan privatni sektor kad je laboratorija u pitanju . Recimo Mitrev u Makedoniji dosta pomaže državi sa testiranjem.Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
April 12, 20205 yr Da li covid testiranje zahteva posebne mere zaštite za laborante (četvorostruke rukavice, skafanderi i slično)?
April 12, 20205 yr Da li covid testiranje zahteva posebne mere zaštite za laborante (četvorostruke rukavice, skafanderi i slično)? Ništa posebno. Da se dopunim, koristi se standardna oprema, maska rukavice mantil, Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
April 12, 20205 yr Author Teska noc... nova zarista... ljudi dosli iz inostranstva... uocajna retorika... vucic na prvoj
April 12, 20205 yr Čini mi se da se malo priča o resursima privatnih domova zdravlja u ovoj situaciji. Sinoć žena virusolog lakonski kaže da su privatnici ograničeni na dijagnostiku bakterija, jer je ta procedura jednostavnija. Ima li neko ideju da li su ti kapaciteti stvarno toliko beskorisni? Na stranu što je meni, kao laiku, uvijek djelovalo da je razlika u tome što je kod privatnika prostor čist i okrečen i što se ne čeka na pregled. Ostalo ništa. Ja onako laički, mislim da tu ima dve stvari.Dosta ljudi iz "državnog sektora" je nagaženo da radi ogromne smene na primarnom poslu i da nema zabrane rada kod privatnika (ako sam dobro razumeo doneta je takva zabrana) oni ne bi stizali da rade kod privatnika.Zatim, mislim da bi morale procedure da se ispoštuju, a ovima to teško ide i po državnim ustanovama, a kamoli još da jure i kod ovih.Pa im lakše bilo da "odseku"... ... Shiit has hit the fan...
April 12, 20205 yr Darija Kisić Tepavčević 10.4. Quote Укупан број особа које се могу сматрати излеченим, дакле имале су два негативна теста, је више од 200. Не знам тачно у број, али наш колективни имунитет постепено расте”, рекла је Кисић на прес конференцији. https://covid19.rs/кисић-више-од-200-људи-излечено-од-вируса/ Podaci za taj dan (uklonjeni sa covid19.rs): Zaraženih 3105, umrlih 71, hospitalizovano 2107, na respiratoru 136. https://www.danas.rs/drustvo/u-srbiji-jos-238-obolelih-i-pet-preminulih-ukupno-3-105-zarazenih-i-71-umrli/ Dakle, smrtnost među zatvorenim slučajevima u Srbiji je prekjuče (pošto nema novijih podataka o osobama koje su ozdravile) bila 26% ili nešto malo ispod. Da testiranje ne kasni više dana, svakako bi bila manja, ali je utisak definitivno da imamo veoma mali broj onih koji su ozdravili. Edited April 12, 20205 yr by vememah
April 12, 20205 yr Kakva je situacija sa zarazom medju radnicima na povrsinskim kopovima Kolubara?Verovatno odlična ako pitaš roštiljdžiju.... Shiit has hit the fan...
April 12, 20205 yr Krajem aprila će nas verovatno skupo koštati Uskrs, početkom maja će nas skupo koštati 1. maj, sredinom maja Đurđevdan, i tako ...