April 11, 20205 yr 5 minutes ago, Mil@n said: ja iskreno, ne mogu da zamislim gore na svetu. Ovi nas deru kao Zair `74.
April 11, 20205 yr evo, možete malo o svom doživljajutm corone kod nas https://www.tvojstav.com/input/0LmQdFqN9GgcBKNWOQ4s Edited April 11, 20205 yr by dùda
April 11, 20205 yr 42 minutes ago, Mil@n said: Ovo je nažalost najveća istina i sve drugo je zavaravanje sebe. Imali smo priliku da vidimo šta se dešava po početku vanrednog stanja kada su ovi već krenuli da mrače da je jako ozbiljno. Rezultat - niko nije jebao dva posto. Zabrane su nažalost za bogom dani Srpski narod neophodne, ali složiću se, ne u ovoj meri. Mi zivimo u drustvu koje zivi uprkos a ne zahvaljujuci naporima drzave, generacije ljudi su zbog toga naucile da je jedini modus operandi ako hoces nesto da dobijes da zaobidjes pravilo. Ljudi kritikuju ili podrzavaju vlast ali je najcesce ne identifikuju sa drzavom u sirem smislu, drzava je uopsteno smetnja mojoj arbitrarnosti koja me odrzava u zivotu i nema sta ona meni da govori kako cu da se ponasam a kako necu. Politicari sistematski zloupotrebljavaju tu naviku stanovnistva kako bi dali za pravo sopstvenom ignorisanju javnog interesa i navukli nesto za sebe ali zato kad je potrebno da im se veruje jer nastupaju iz pozicije drzave onda sledi pushiona. Pisao sam vec o tome na onom topiku o drustvu posle korone, svaka drzava je dobra i efikasna onoliko koliko je visok nivo poverenja izmedju nje i stanovnistva. Kad to poverenje izostane onda nema drugog resenja osim represije, ciji dometi su najcesce nedovoljni da se suprotstave masovno rasirenoj navici arbitrarnosti kojoj smo svi uceni od rodjenja. Ova vlast, sve i da je pokazala za sebe nedostiznu operativnost u uslovima krize, umesto sto je pokazala da je tacno onakva kakva smo mislili da ce biti, posle osam godina zajebavanja, kradje svega sto se moze ukrasti i babocesljanja dok srpsko selo gori tesko da je mogla ocekivati bolju reakciju stanovnistva na njihove napore da se izbori sa epidemijom. Ne kaze nas narod dzabe da se poverenje lako gubi ali se uzasno tesko stice. Edited April 11, 20205 yr by harper
April 11, 20205 yr 4 hours ago, vememah said: Naravno da jeste problem što ne pada pošto je ostalo vrlo malo mera društvenog udaljavanja koje se dodatno mogu preduzeti u odnosu na ovo što imamo. Na opstem topiku sam postavio podatke za Ekvador, koji objavljuje i broj uzetih testova a ne samo obradjenih. To jest, da li distanciranje deluje moze se znati samo na osnovu datuma kada su danas pristigli resultati uzeti, i od kada su simptomi. Kasnjenje u Ekvadoru izmedju simptoma i objavljivanja rezultata je u proseku 15 dana, sto znaci tri nedelje u odnosu na infekciju. Sasvim je moguce da je u Srbiji recimo dve nedelje: zarazis se, posle pet dana imas simptome, cekas par dana, testiras se, 4-5 dana do rezultata = ukupno dve nedelje od infekcije.
April 11, 20205 yr Ja ziv nisam kad mi krenemo sa popustanjem mera a pola zemlje bude napolje i ne jebe zivu silu,a nema ko ni sad a kamoli tad da sve mere iskontrolise.
April 11, 20205 yr 9 minutes ago, Bogotac said: Ja ziv nisam kad mi krenemo sa popustanjem mera A bićeš živ, saće, samo što nisu.
April 11, 20205 yr Author U Gerontološkom centru Niš 25 korisnika testirano je na COVID 19, od čega je kod šest potvrđeno prisustvo virusa dok se kod 19 rezultati očekuju tokom sutrašnjeg dana, saopštiolo je večeras Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Preostalih 231 korisnika ove ustanove nema simptome virusa.
April 11, 20205 yr 1 minute ago, Milosh76 said: U Gerontološkom centru Niš 25 korisnika testirano je na COVID 19, od čega je kod šest potvrđeno prisustvo virusa dok se kod 19 rezultati očekuju tokom sutrašnjeg dana, saopštiolo je večeras Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Preostalih 231 korisnika ove ustanove nema simptome virusa. U kurac Ovo je scenario za film jbt
April 11, 20205 yr Author Inkubacija je nekoliko dana... mozda ce ih testirati narednih dana, ko zna Ako ima preko 250 starih u tom domu, to je sigurno drzavni dom, gde se svi mesaju i gde su sobe visekrevetne... to je veliki problem
April 11, 20205 yr Info iz prve ruke za dom na Umci. Svih 15 pozitivnih bez ikakvih simptoma. Testirani su pre 7-8 dana kada je i bila prica o tome. Imajuci u vidu da je od tih 15, samo jedna zaposlena a ostali jako stari i sa raznim stanjima koje sami po sebi stari ljudi u domu mogu da imaju taj podatak mi je gotovo neverovatan i mozda govori da ko zna koji je procenat ljudi bez ikakvih simptoma zarazen Covidom.
April 11, 20205 yr Ima li neko nove podatke, kolika je stopa smrtnosti ljudi koji su stariji od 65 godina a koji su oboleli od covida-19? Edited April 11, 20205 yr by slow
April 11, 20205 yr Info iz prve ruke za dom na Umci. Svih 15 pozitivnih bez ikakvih simptoma. Testirani su pre 7-8 dana kada je i bila prica o tome. Imajuci u vidu da je od tih 15, samo jedna zaposlena a ostali jako stari i sa raznim stanjima koje sami po sebi stari ljudi u domu mogu da imaju taj podatak mi je gotovo neverovatan i mozda govori da ko zna koji je procenat ljudi bez ikakvih simptoma zarazen Covidom. Uhhh nadam se, da će ostati tako (bez simptoma) kad su već zaraženi... ... Shiit has hit the fan...