Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

@cedo Hvala na izvestaju sa konferencije. Doduse, link ti ide na neke tvitove nevezane za temu, ali nema veze, dovoljan je i tekst koji si postavio.

Podatak o broju pacijenata u privremenim bolnicama u Nisu su saopstili, ali nisu nista rekli o strukturi pacijenata prema mestima odakle dolaze, niti su komentarisali kakva je epidemioloska situacija u Nisu i ostalim gradovima i mestima juga Srbije.

Proizvoljni i neodredjeni utisci o disciplini ili nedisciplini u razlicitim delovima zemlje su mogli da izostanu jer bas nikako ne doprinose boljem informisanju o stanju u pojedinim delovima Srbije.

Edited by Nesh

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 minutes ago, Nesh said:

@cedo Hvala na izvestaju sa konferencije. Doduse, link ti ide na neke tvitove nevezane za temu, ali nema veze dovoljan je i tekst koji si postavio.

Podatak o broju pacijenata u privremenim bolnicama u Nisu su saopstili, ali nisu nista rekli o strukturi pacijenata prema mestima odakle dolaze, niti su komentarisali kakva je epidemioloska situacija u Nisu i ostalim gradovima i mestima juga Srbije.

Proizvoljni i neodredjeni utisci o disciplini ili nedisciplini u razlicitim delovima zemlje su mogli da izostanu jer bas nikako ne doprinose boljem informisanju o stanju u pojedinim delovima Srbije.

ah sorry, ostao link u c/p o indijcima koji gledaju himalaje  :)

ovo je pravi

1 hour ago, vememah said:

Novi slučajevi kod komšija i u nešto širem okruženju danas:

Rumunija +523 (više od nas u apsolutnom iznosu, ali manje u odnosu na broj stanovnika)

Srbija +275

Mađarska +120

Austrija +69

Grčka +56 (jučerašnji podaci, današnji još nisu okačeni)

Makedonija +49

Hrvatska +39

Slovenija +28

BiH +28

Albanija +17

Bugarska +13

Crna Gora +7

Lideri, jebo nam pas malter

Komsije vade rostilje iz podruma i spremaju se za sezonu, a ti se muzafere karantiniraj jos 3 vikenda

Ima li ijedna od ovih zemalja restriktivnije mere nego mi?

Teško

1 minute ago, mraki said:

Sta moze biti restriktivnije ? 

5 minutes ago, mraki said:

ima, kako da ne, samo se to ne zove policijski čas

šta ti znači policijski samo preko vikenda ? ništa

svi oni kojima je dozvoljena samo proizvodnja esencijalnih stvari imaju žešće mere

takođe, kretanje 24/7 samo do najbliže prodavnice i apoteke i samo jedan član porodice ?

gde je to kod nas ?

ed.

izvinjavam se, ako se misli samo na zemlje okruženja, onda naravno da ne, ja mislila uopšteno

Edited by dùda

3 hours ago, Krcun said:

Kakva komedija od policijskog casa i drzave. Ljudi izvode papagaje i kornjace, prerusavaju se u zbunje, kriju se iza znakova i kontejnera, idu na piknik. Sa ovako smesnim kaznama i nepostojanjem logistike ni ne cudi ovaj fijasko. Blam za drzavu.

Ne znam gde si video te sa kornjacama i prerusene u zbunje (osim na netu)...ali kod mene na Vozdovcu su pre neki dan (tako sam cuo, nisam video) proveravali da li si prosetao psa vise od 200 metara od kuce (da li si se udaljio)...a i kazne nisu uopste male...drzava postoji.

2 minutes ago, Tutankamon said:

Ne znam gde si video te sa kornjacama i prerusene u zbunje (osim na netu)...ali kod mene na Vozdovcu su pre neki dan (tako sam cuo, nisam video) proveravali da li si prosetao psa vise od 200 metara od kuce (da li si se udaljio)...a i kazne nisu uopste male...drzava postoji.

Kad treba da kazni, naplati.. postoji. U prakticno svim drugim aspektima je nema ni u naznakama. 

8 minutes ago, dùda said:

ima, kako da ne, samo se to ne zove policijski čas

šta ti znači policijski samo preko vikenda ? ništa

svi oni kojima je dozvoljena samo proizvodnja esencijalnih stvari imaju žešće mere

takođe, kretanje 24/7 samo do najbliže prodavnice i apoteke i samo jedan član porodice ?

gde je to kod nas ?

ed.

izvinjavam se, ako se misli samo na zemlje okruženja, onda naravno da ne, ja mislila uopšteno

Može neki izvor i zemlja, ili napamet pričaš.

Ko gde kontroliše koliko si daleko od stana, i da li si jedini iz porodice izašao (i kako bi to uopšte kontrolisali). Znam da u hrvatskoj kontrolišu ulaze i izlaze u gradove, i tu se ne može bez propusnice. Ali već preko 10% građana ima te propusnice (svi koji rade izvan mesta stanovanja, brinu o nekome i sl)...

U bosni policijski čas od 8-5, vikendom isto... Policija samo tera ljude iz parkova i sl, to je to...

Edited by Spooky

Nema,mora tako,nepismenom narodu prodaju paniku,lazu,manipulisu,ovde to nije tesko.Nemamo prakticno nikakvu civilnu zastitu,manjak policije,manjak doktora i tehnicara,nista im drugo ne preostaje.

Pokusali da me opljackaju prosli vikend,kao i jos par komsija,u utorak dva lika setaju po kraju sa levkom i balonom da istacu gorivo,jutros mi komsija kaze opet neki lik seta oko 7 ujutru,murije nema nigde,zvao me zamenik komandira i pita me sto nismo prijavili ta dva slucaja,ja ga pitam gde je policija da patrolira za vreme policijskog casa,dva sata posle pokusaja pljacke sedim na terasi,nigde murije,a zivim na dva minuta od policijske stanice,on cuti,kaze mi nema dovoljno ljudi i za noc i za dan,pri tom nama su sluzbe u raspadu,manjak ljudi,kao i sposobnih ljudi a o partijskom kontrolisanju ne moram da pisem,znate sve.

Cuvajte se ljudi,cuvajte i najblize,niko drugi nas nece zastititi.Dize mi se kosa na glavi kad citam o slucajevima,kako kasne testovi,ljude ne salju na vreme gde treba,potpuna neorganizovanost.

Cuvajte se.

Edited by Bogotac

Just now, Spooky said:

Može neki izvor i zemlja, ili napamet pričaš.

Ko gde kontroliše koliko si daleko od stana, i da li si jedini iz porodice izašao (i kako bi to uopšte kontrolisali). Znam da u hrvatskoj kontrolišu ulaze i izlaze u gradove, i tu se ne može bez propusnice. Ali već preko 10% građana ima te propusnice (svi koji rade izvan mesta stanovanja i sl)...

U bosni policijski čas od 8-5, vikendom isto... Policija samo tera ljude iz parkova i sl, to je to...

pa evo, neka se recimo jave ovi što su u francuskoj

mislim da je i u italiji slično, španiji

1 hour ago, vememah said:

Novi slučajevi kod komšija i u nešto širem okruženju danas:

Rumunija +523 (više od nas u apsolutnom iznosu, ali manje u odnosu na broj stanovnika)

Srbija +275

Mađarska +120

Austrija +69

Grčka +56 (jučerašnji podaci, današnji još nisu okačeni)

Makedonija +49

Hrvatska +39

Slovenija +28

BiH +28

Albanija +17

Bugarska +13

Crna Gora +7

16 minutes ago, mraki said:

Pa si ti napisala da ima i onih kojima je ta totalna zabrana osim do najblize prodavnice jednog clana porodice i da je nama jos dobro 

Ja sam te pitao za izvor i zemlju i ti mi onda navodis:

3 minutes ago, dùda said:

pa evo, neka se recimo jave ovi što su u francuskoj

mislim da je i u italiji slično, španiji

Edited by Spooky

7 minutes ago, Spooky said:

Pa si ti napisala da ima i onih kojima je ta totalna zabrana osim do najblize prodavnice jednog clana porodice i da je nama jos dobro 

Ja sam te pitao za izvor i zemlju i ti mi onda navodis:

vidi, navela sam u editu te prve poruke (možda nisi video edit) da sam pogrešno razumela da ljudi pitaju za te zemlje u okruženju

mislila sam da si ti video edit, ali sada mi je jasno da nisi

dakle još jednom, mislila sam da se priča o svim zemljama, ne samo o komšijama

nesporazum samo

6 hours ago, lo zingaro said:

Jbt vi I dalje mislite da bi se ljudi samosvesno pridrzavali preporuka bez da Im je zakonom zabranjeno.

Ovo je nažalost najveća istina i sve drugo je zavaravanje sebe. Imali smo priliku da vidimo šta se dešava po početku vanrednog stanja kada su ovi već krenuli da mrače da je jako ozbiljno. Rezultat - niko nije jebao dva posto. Zabrane su nažalost za bogom dani Srpski narod neophodne, ali složiću se, ne u ovoj meri.

Krenuću od sebe, moja pametna keva iako sam joj na vreme najavio sve šta se dešava i rekao da se zabiju kući mnogo pre nego što je kod nas išta krenulo bila u fazonu "bwuhaha zabranili su do 65, a ja imam 64 i mogu da radim šta hoću".

Edit: nije stvar ni u Vučiću, ni u našim mamama i tatama već je stvar u našem zdravstvenom sistemu i koliko je on u stanju da hendluje sve zaražene, najugroženije. A svi znamo kakvo nam je zdravstvo, ja iskreno, ne mogu da zamislim gore na svetu. Infrastruktura nula, kadar - što bi rekao Rambo - otišo je svak ko valja. Ok, ne baš svako, ali ogroman broj medicinara. 

Edited by Mil@n

Background Picker
Customize Layout