Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, Shaq said:

ovde je najvece pitanje, dal je who svima prepisala taj pattern, sto moze da objasni ovoliku smrtnost ili se ipak svaki pacijent analizira sam za sebe, jer kombinacije antibiotika sa hiv lekovima, moze i od osrednjih slucajeva da napravi kriticne, posto je vecina tih hiv lekova toksicna, i u kombinaciji sa mixom antibiotica, pa jos i interferona, pravi vise stete nego koristi..

long story short, who mi je malo je reci fishy

WHO je rekla koliko se secam da se ta terapija antimalarijom mora primenjivati u ranoj fazi bolesti, da kad poodmakne da ne pomaze. Mi u ranoj fazi bolesti saljemo ljudi kuci/u logor.

Sutra ne jedan nego 2 krizna štaba, a posle AV i Pantela smaraju građane Srbije...

... Shiit has hit the fan...

5 minutes ago, Frank Pembleton said:

Sutra ne jedan nego 2 krizna štaba, a posle AV i Pantela smaraju građane Srbije...

... Shiit has hit the fan...

aaa ne! od sutra slusham bugarski krizni shtab! uveche zupanijska panorama. ako ima neko josh negde da moze da se chuje bilo shta bez histerije da ljudi rade i da im polazi za rukom kolko tolko, neka javi. imam vremena.

Edited by gospa buba

11 minutes ago, lo zingaro said:

Selo Vò, jedno od prva 2 klastera, 3000 stanovnika. Svi testirani (jedini u Italiji). Od zarazenih skoro 75% je bilo asimptomaticno.

dali mozes malo detaljnije ... kada je bilo to testiranje

jos bolje ako imas link neki do rezultata, pa i do razresnice, ako je proslo dovoljno vremena od testiranja, kako su svi ti ljudi zavrsili, koliko je ozdravilo ... sta vec nadjes :) 

i daj to na opstu temu, ovde ce uskoro ostati zatrpano vucicem

10 minutes ago, InvisibleLight said:

a jel se zna koliko je od tih 25% sto su razvili simptome umrlo?  pnu - ako su im svima bili dostupni respiratori il sta je vec trebalo

Pa mali je to uzorak jer su ih bukvalno odmah stavili u totalni karantin i time u startu zaustavili sirenje zaraze. Ukupno 80ak zarazenih od koji 4 umrlo. Ne znam koliko je zavrsilo na respiratorima ali sigurno su bili dostupni svima jer je to bio pocetak epidemije u Italiji. Osim toga u regiji veneto nisu nikad dosli do toga da moraju da biraju koga ce na intenzivnu. To samo u nekim delovima Lombardije.

6 hours ago, ToniAdams said:

Kon je, u gostovanju na televiziji Hepi, konstatovao da će se na leto, nastupanjem visokih temperatura i pojačanim ultravioletnim zračenjem, korona "negde primiriti", a da li će se ponovo pojaviti "zavisi od virusa da li će preživeti".

ocekujem da sutra opet krene da tvrdi da deca nisu prenosioci, pa onda opet sve u krug

Jel radi nesto Kon osim sto se svrcka od televizije do televizije i mlatinja,

Vodjenje krize mi se cini izmedju jako loseg i katastrofalnog, ali, u odbranu Kona i DKT, cini mi se da ove konferencije za stampu traju predugo. Drugo bi bilo da to radi neki PR profesionalac, ali tesko je ne biti nervozan kad je ulog veliki, svaki dan si na ekranima, a onda te posle 50 minuta saceka nadrkana Zaklina (koliko god joj pitanja bila na mestu). 

6 minutes ago, Блок_64 said:

Jel radi nesto Kon osim sto se svrcka od televizije do televizije i mlatinja,

Nije infektolog,tako da njemu i jeste u opisu posla da "mlatinja".Da li to radi na ispravan način,to je druga tema.

Žaklina je uglavnom postavila dobra pitanja ali je i ona previše nadrkana, vidi se da ima agendu™ iz njenog načina nastupa. Mi tačno nemamo u Srbiji 3 normalna novinara

6 minutes ago, cedo said:

dali mozes malo detaljnije ... kada je bilo to testiranje

jos bolje ako imas link neki do rezultata, pa i do razresnice, ako je proslo dovoljno vremena od testiranja, kako su svi ti ljudi zavrsili, koliko je ozdravilo ... sta vec nadjes :) 

i daj to na opstu temu, ovde ce uskoro ostati zatrpano vucicem

Nema sve na jednom mestu vec guglam pa sabirem.

Uglavnom 21 februara su stavljeni u totalni karantin (kao i onih nekoliko mesta oko Kodonja gde je bio prvi klaster) kakav kasnije nije nigde vise ponovljen na celoj teritoriji Italije. Tek 13 marta je bio prvi dan bez novozarazenih. Od tada do danas cini mi se samo jos jedan novi slucaj (ukupno 86) umrlo 4. Tacan broj stanovnika 3300.

Ponavljam, totalna izolacija par dana nakon prvog slucaja.

4 minutes ago, lo zingaro said:

Nema sve na jednom mestu vec guglam pa sabirem.

Uglavnom 21 februara su stavljeni u totalni karantin (kao i onih nekoliko mesta oko Kodonja gde je bio prvi klaster) kakav kasnije nije nigde vise ponovljen na celoj teritoriji Italije. Tek 13 marta je bio prvi dan bez novozarazenih. Od tada do danas cini mi se samo jos jedan novi slucaj (ukupno 86) umrlo 4. Tacan broj stanovnika 3300.

Ponavljam, totalna izolacija par dana nakon prvog slucaja.

~ best case scenario

hvala

Zatvorilo kladionice i slot klubove. 

Al' će sad da poludu ovi što se klade :rolleyes:

Edited by zgembo

34 minutes ago, goofs said:

WHO je rekla koliko se secam da se ta terapija antimalarijom mora primenjivati u ranoj fazi bolesti, da kad poodmakne da ne pomaze. Mi u ranoj fazi bolesti saljemo ljudi kuci/u logor.

pa upravo to

ako smo mi ovde shvatili u čem je stvar, valjda će i strukatm :ph34r:

14 minutes ago, Milošica said:

Nije infektolog,tako da njemu i jeste u opisu posla da "mlatinja".Da li to radi na ispravan način,to je druga tema.

Ako mu je u opisu posla da bude 5 sati na tv-u dnevno ok.

5 minutes ago, zgembo said:

Zatvorilo kladionice i slot klubove. 

Al' će sad da poludu ljudi.

tek sad?