Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, Bambula said:

Treba sacekati jos malo, koliko sledece nedelje kad krenu da pljuste banovi na PPP, pa forumasi shvate da trebaju jos 2 meseca u najboljem slucaju da sede u kuci, a napolju +25 stepeni :fantom: 

ne govori to :cry:

I onda neko ocekuje disciplinu 9d naroda,aha

@renne

Edited by Bogotac

7 hours ago, Ayatollah said:

Ne, bolje je da se naredna tri meseca kupam hladnom vodom ili perem veš na ruke, i da mi na vratima stoji naoružani vojnik koji će da mi određuje gde ću da idem i šta ću da radim, zbog virusa koji je do sada potvrđeno zarazio manje od 0,01% čovečanstva. 

Niko ne spori da su određene mere neophodne - ograničenje putovanja, sportskih događaja, zatvaranje kafića, tržišnih centara, nošenje maski i rukavica, itd. Ne i da se ide u drugu krajnost i da se ruinira sve ostalo zbog pandemije, i da nas sprovode naokolo kao po nekakvom logoru.

+  1 000 000

1 minute ago, slepa živana said:

ne govori to :cry:

To je neminovno :fantom: gde ces u ova vremena nego na forum, a neko ce da se oklizne i napise nesto sto nece da godi vecini i epilog je :ph34r: 

1 hour ago, chandra said:

Pa zapravo nije nimalo nalik. Dovoljno je izgleda da sednes na klupu na kojoj je sedeo zarazeni pre toga, provozas se autobusom do zelenila ili jos jedno 300 drugih stvari koje mozes da uradis nesvesno kad si napolju. A nemas nikakvog nacina da kontrolises da li su ljudi u gomili ili na sigurnom rastojanju. Mislim, ili sprovodis karantin i onda to radis kako treba (sto ovi nasi iz raznih razloga ne rade ili improvizuju) ili ga ne sprovodis uopste.

pa sto mora da se provoza do zelenila? ili da sedne na klupu? moze da gleda kroz prozor pa kad je pusto da izadje i protegne noge na ulici, proseta krug oko zgrade, udahne malo vazduha i vrati se kuci. ako neko ide u susret, distanca i to je to. posebno je vazno starijima da odrzavaju kondiciju, da se nadisu kiseonika i da ne izgube ono malo imuniteta i misica sto im je ostalo. a u radnju i nabavku nek im idu mladji. 

ja zaista ne razumem zasto su tako surove mere kad su stariji u pitanju. 

7 minutes ago, slepa živana said:

to ste u pravu.

ništa... sutra veliko spremanje :D

Mislim da će svaka travka u mojoj bašti biti na svom mestu ove godine. Jednu po jednu ću da čupkam.

23 minutes ago, slepa živana said:

psiho je sinoć napao novinarku da je to glasina sa interneta. posle smo na dnevniku n1 videli snimak doktorke iz instituta za preventivu u šapcu kako na kzš govori da je preminuo šapčanin kome je posle smrti potvrđena infekcija koronom.

sovilj danas nije ni pitao da li se šapčanin broji, nego je rekao da su razgovarali sa sinom preminulog, da im je rekao da danima nisu mogli da dobiju pomoć, pa da se pojasni procedura građanima. stevanović je pojasnio proceduru, simptomi, telefoni... i na kraju je sam dodao, nisam upućen u slučaj u šapcu.

Dva puta je sinoć ponovio da su neke od slučajeva smrti čija direktna posljedica nije korona, pominjao je infarkt miokarda, računaju kao da su umrli od korone i da neće da budu kao neke druge zemlje koje to ne rade (čitaj Njemačka).

Lončar je danas rekao potpuno suprotno, da neće da pripisuju posthumno na koronu ako je uzrok smrti nešto drugo.

Stevanović se potrudio da objasni ali nažalost procedura je i dalje ostala nejasna.

22 minutes ago, salerokada said:

Kod kineza je trajalo tri meseca dok nisu počeli da olabavljuju. Tako da verovatno isto i nas čeka.

Kinezi su stavili Vuhan u karantin 23. januara, pre 2 meseca i 5 dana, imaš u prvom postu na opštoj temi.

Edited by vememah

Ali šta ako nemaš gde da je nabaviš?
Ja sam pitao par puta i nisu imali. Isto po pričama drugih, kad god su pitali, nema. E sad, nije mi padalo na pamet da se guram po redovima i idem od apoteke do apoteke ne bih li eventualno uspeo da kupim neku.
Jesam li nepristojan zbog toga?
Ja sam išao od apoteke do apoteke u SM i dobio glogov kulac... onda sam prestao jer je veća šansa da se zarazim u tom gubljenju vremena i čekanju na red. Nije bilo ni asepsola, ni rukavica, ni vlažnih maramica na bazi alkohola, a ni samog alkohola, ničeg. Na kraju sam nabavio pamučnu masku koju šije neka žena iz kraja...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Just now, arheolog1981 said:

Ja sam išao od apoteke do apoteke u SM i dobio glogov kulac... onda sam prestao jer je veća šansa da se zarazim u tom gubljenju vremena i čekanju na red. Nije bilo ni asepsola, ni rukavica, ni vlažnih maramica na bazi alkohola, a ni samog alkohola, ničeg. Na kraju sam nabavio pamučnu masku koju šije neka žena iz kraja...

kad si trazio? ja juce kupila 5 u 'mojoj' apoteci, nigde  nikog 

dali mi broj da proverim jel stiglo

sad cu ti na pm pa proveri sutra

21 minutes ago, Anonymous said:

Pa da sve do juna, a onda svi u Grčku na letovanje.

Pa onda opet u karantin od polovine septembra - kud ide onoliki narod, puni autobusi, nekakva deca, njihovi roditelji, potpuno neodgovorno.

19 minutes ago, mraki said:

Ali šta ako nemaš gde da je nabaviš?

Ja sam pitao par puta i nisu imali. Isto po pričama drugih, kad god su pitali, nema. E sad, nije mi padalo na pamet da se guram po redovima i idem od apoteke do apoteke ne bih li eventualno uspeo da kupim neku.

Jesam li nepristojan zbog toga?

3 minutes ago, arheolog1981 said:

Ovo je verovatno zivi qrac od zastite..ali ces ovako verovatno bolje zastiti ostale od sebe..pa i sebe od ostalih..Nego da je nemas uopste. 

Pre nedelju dana radnice u DM-u nisu imale nista bolje od ovoga..i sta ce, nosile su ovakve.

20 minutes ago, Miljenko said:

Meni je kladionica vise thrill, no sa godinama pokusavam bar da ne izgubim novac (ako sam vec tupko za nesto vise). Dosadno jeste, no ovo su bitnije stvari od te razbibrige. Nabaviti potrepstine na vreme. Komplet presvlacenje pre ulaska u kucu, kako bi moji bili manje izlozeni riziku. Priprema sobe na spratu (kupatilo odmah pored), ako mi zatreba izolacija...

Ma znam, svima je manje više isto, svi polako stičemo navike u odnosu na novonastalu situaciju a ponajviše da bi zaštitili svoje bližnje, to bi trebalo da bude rezon svakog normalnog i odgovornog čoveka. 

7 minutes ago, gospa buba said:

mislim, ovo je drzava kojom upravljaju osobe ometene u pogledu intelekta.

shto bi se bavili 'prestupnicima' ako mogu da zajebavaju milione. nije da i ranije nismo imali pokushaje. ovako je lepshe

sent from bubamoto

A tu je i poslovična druga krajnost... ili je to sve isti fenomen?

https://luftika.rs/jagodina-penzioner-pobegao-policiji/ 

'Kako nezvanično saznaje „TPK NEWS“, policijski automobil prilikom potere ulicama Jagodine za penzionerom koji je pobegao iz kućne izolacije, u ulici Kneza Milete u Jagodini, kod supremarketa „Lidl“, u pokušaju da sustigne odbeglog penzionera, koji je sve vreme uspevao veoma uspešno i vešto da izmakne svakom pokušaju policajaca da ga zaustave, sudario se sa pežoom i prevrnuo na krov.'

Koliko su oni želeli njega da uhvate? Razumem da je prekršio zakon, ali svi su bre mogli da izginu. Glupo da pitam koja je logika, ali je i bez ikakve logike ekstremno. I dalje se pitam da li je vest prava. S druge strane, dok se neki ćalci ističu po južnoj Srbiji, onog mog samo iće i piće zanimaju. A nije da ne bi mogao, vozi ko zmaj. Nego nema interesovanja, ambicije... Žali bože para za auto. :dry: