Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ovo sa sinom Isusom je debilno čak i za ovu vlast, ni oni čak ne učestvuju u ovom cirkusu. Mislim na proteste

Posto je juče DKT uzvikivala protiv vakcine, danas da ocekujemo i Brnabićku?

како не учествују, јуче била кисићка да подржиtm

Da su ful u ovom modu, vidjeli bi autobuse. Ovo su pojedinci debili.

• Author

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 22.193 osobe, od kojih je pozitivno 7.539 dok je, nažalost, 17 osoba preminulo.

Na respiratorima je 84 pacijenta, a hospitalizovano je ukupno 2.215 osoba.

Juče bila vest da je karantin za bliske kontakte skraćen sa 14 na 10 dana, zaraženi nisu pominjani. Ali danas dobijam linkove uglavnom ka nekim tabloidima koji kažu da je i za zaražene skraćen na 10 dana. Ima li gde da se proveri zvanična informacija, pošto sad već kruže oprečne po mreži?

7 minutes ago, ducca said:

Juče bila vest da je karantin za bliske kontakte skraćen sa 14 na 10 dana, zaraženi nisu pominjani. Ali danas dobijam linkove uglavnom ka nekim tabloidima koji kažu da je i za zaražene skraćen na 10 dana. Ima li gde da se proveri zvanična informacija, pošto sad već kruže oprečne po mreži?

valjda pomogne ovaj link
https://nova.rs/vesti/drustvo/batut-skracen-korona-karantin-u-srbiji/

Pa to je ono što i ja znam, od juče. Zaraženi nisu pominjani. Zato me današnje, najverovatnije netačne, informacije zbunjuju.

Ok, dopuniću sa linkom ka Batutu da se odagnaju bilo kakve dalje nedoumice:

https://www.batut.org.rs/index.php?content=2318

šta znači ovo smanjenje broja zaraženih danas i juče?

Da se na Badnji dan i Božić mnogo manje ljudi odlučilo da ide u ambulantu i na testiranje.

Nisam pratio koliki je broj ukupno testiranih danas i juče, da potvrdim ovu tezu?

3 minutes ago, slepa živana said:

šta znači ovo smanjenje broja zaraženih danas i juče?

Praznici. 

A juče nije bilo smanjeno, nego isto ko prekjuče.

Zarazenih ce svakako biti puno u narednom periodu. Samo treba pratiti brojke hospitalizovanih i na respiratorima. Mislim, i te brojke ce rasti, ali je bitno koliko..

Bilo je manje i juče. 
Vikendom i praznikom mislim da ni ne rade testove u mnogim kovid centrima.

Sutra prekosutra baš očekujem da bude gadna cifra, po ove dvije laboratorije koje su meni lakmus a kraj kojih često prolazim bih rekao da je tako. Užasno mnogo ljudi ispred, po ovom kijametu, subota nakon praznika, nikad veće gužve. 

Sutra neće jer nedelja, i brojke objavljene ponedeljkom delimično kače vikend. 
Ne kažem da neće biti veće, ali one od utorka-srede su realnije…