November 10, 20213 yr 33 minutes ago, SNARC said: Moguce je da nisu bas sigurni kako su ih zaradili..ili da se nisu umorili zaradjujuci poenta je da su im pare bile cilj koji su zacrtali, a ne sredstvo koje ce da im omoguci neki drugi cilj. kad su uspeli da zarade pare, jebigica, sta sad. u vecini slucajeva je zakljucak da nije dovoljno para.
November 10, 20213 yr Author 18 minutes ago, radisa said: Kad sam napisao, skontao sam da se može čitati i drugačije... PPPrimetili smo da izbegavas odgovor Mozda je vreme da se pomiris sa kumom
November 10, 20213 yr a evo i onoga sto odmah upada u oci s tim sto verovatno bar neko ima uvid, ali ne zeli da ga podeli sa drugima.
November 10, 20213 yr Popular Post On 9.11.2021. at 8:26, precog said: to je merckov lek, pfizerov ima drugi mehanizam delovanja. po ovom sto citam, pfizer je opet ubo. odvalice se od kinte. pfizerov lek je razvijan direktno za covid, a poceli su jos da rade na njemu za vreme sarsa i mersa. @beyoncé bi mogla da objasni bolje kako radi. fajzerov lek je kombinacija dva leka koji spadaju u grupu antivirusih lekova koji se zovu inhibitori proteaze. lekovi iz ove grupe se već godinama koriste za kontrolu HIV i infekcije virusom hepatitisa C. proteaze su enzimi koji razlažu proteine, a proteazni inhibitori, kako im ime kaže, inhibiraju virusnu proteazu koja razlaže poliproteinske molekule virusa na manje proteine koji su neophodni za umnožavanje i sazrevanje virusa. na taj način se ometa umnožavanje virusa ili se stvaraju defektne, neinfektivne virusne čestice. novi lek je derivat već postojećeg leka koji inhibira glavnu proteazu kod infekcije mačaka korona virusom. daje se u kombinaciji sa još jednim proteaznim inhibitorom, ritonavirom, koji se originalno koristio u terapiji HIV infekcije (jer inhibira proteazu HIV-a). danas se ritonavir uglavnom koristi za busterovanje drugih antivirotika, jer pored virusnih proteaza, inhibira i jedan enzim jetre koji je neophodan za metabolizam lekova, između ostalog. inhibicijom tog jetrinog enzima se smanjuje razgradnja glavnog leka, čija se koncentracija u krvi tako duže održava na višem nivou. ovo omogućava korišćenje manjih doza glavnog leka i njegovo duže i efikasnije delovanje. jedan od potencijalnih problema koji se javlja kod proteaznih inhibitora generalno je razvoj rezistencije na dejstvo leka, usled mutacije virusa koje dovode do sinteze izmenjene proteaze za koje se inhibitori ne mogu vezati, ili drugih kompenzatornih mutacija virusa. fun fact: na početku istraživanja kada se testiralo oko 50 postojećih lekova koji bi mogli da inhibiraju proteazu korone, nađeno je da ivermektin in vitro skoro u potpunosti inhibira aktivnost koronine i proteaze drugih RNK virusa.
November 10, 20213 yr pa ipak nije proshao ivermektin 16 minutes ago, Aleksija said: s tim sto verovatno bar neko ima uvid, ali ne zeli da ga podeli sa drugima. mene sada uopshte ne bi chudilo da nema niko.
November 10, 20213 yr 10 minutes ago, beyoncé said: fun fact: na početku istraživanja kada se testiralo oko 50 postojećih lekova koji bi mogli da inhibiraju proteazu korone, nađeno je da ivermektin in vitro skoro u potpunosti inhibira aktivnost koronine i proteaze drugih RNK virusa. Sutra na nekom AVAX twitteru će ovo da ti osvane, kao ključni dokaz da ivermerktin radi...
November 10, 20213 yr Od vakcinisanih po podacima koje je dobio CINS uglavnom su umirali oni vakcinisani Sinofarmom. Edited November 10, 20213 yr by vememah
November 10, 20213 yr mene sada uopshte ne bi chudilo da nema niko.Nema potrebe da tako nešto (ili makar slično) dođe nekom na pamet a kamoli na uvid. Nama je eto (na žalost) palo na pamet pa znamo da bi sa takvim uvidom moglo nešto da se radi, ali ne u interesu ljudi na vlasti kojima je ovakva katastrofa došla kao kec na desetku. Resursi nisu narodni već napr(e)dni, nezavisno je protivdržavno.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
November 10, 20213 yr 4 minutes ago, vememah said: Od vakcinisanih po podacima koje je dobio CINS uglavnom su umirali oni vakcinisani Sinofarmom. jeste, to ovde tako izgleda, ali kod nas je uvek nešto manjkavo, jako bitan faktor je starosna dob, pogotovo kada znamo da je kod nas većinski starija populacija primila sinofarm mislim, pitanje kako bi se ta starija populacija provela i sa nekom drugom vakcinom
November 10, 20213 yr 10 minutes ago, radisa said: Sutra na nekom AVAX twitteru će ovo da ti osvane, kao ključni dokaz da ivermerktin radi... kao i gomila drugih supstanci koje in vitro inhibiraju replikaciju virusa pa nikada ne postanu antivirusni lekovi. samo prenosim ono što je objavljeno i dostupno svima https://www.nature.com/articles/s42003-020-01577-x
November 10, 20213 yr 6 minutes ago, dùda said: mislim, pitanje kako bi se ta starija populacija provela i sa nekom drugom vakcinom Bolje bi se provela i toga su svesni i SZO, koji je preporučio treću dozu posle Sinofarma i Sinovaka u prva tri meseca posle primljene druge, i Emirati, koji su prvo uveli buster baš za Sinofarm, a i naši, koji su jedino za Sinofarm skratili rok do bustera na 4 meseca, dok je za ostale vakcine 5.
November 10, 20213 yr pri camu su svi ovi podaci na razlicitim uzorcima, u razlicitim vremenskim periodima dobijeni. ne moze se iz toga zakljucivati valjano. @gospa buba na pocetku teksta kazu Quote Podatke, između ostalog, nismo dobili od većih zdravstvenih centara u zemlji u kojima se leče i pacijenti oboleli od korone, poput KBC Bežanijska kosa, KBC Zvezdara, KC Vojvodina i KC Niš. Ministarstvo zdravlja nam je u dva navrata reklo da ove informacije ne poseduje iako smo od pojedinih bolnica dobili informaciju da njima prosleđuju podatke. Ministarstvo nas je zatim uputilo na Batut, iz kog su nam odgovorili da nemaju tražene podatke. ne znam sta rade sa podacima, ali ih ocigledno dobijaju. verujem da bi umeli da saberu kad bi zatrebalo.