Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Moglo bi i na neku medijsku temu, ali hajde ipak ovde.

B92 net ceni mere u Sloveniji:

Sulude mere u Sloveniji: Nema proslave rođendana, najavljeni protesti

42 minutes ago, precog said:

aha, dobice ivermektin umesto rakije.

i pavlovicevu mast da namaze na 'leba. valja se

• Popular Post

Kad bi mogla da se napravi neka globalna razmena. Svi mi vakcinisani da budemo zajedno u zemljama gde vaze stroge mere, svi antivakseri u zemljama gde ih nema. I da se ne mesamo. Lepo bi bilo i nama i njima..

• Popular Post

svekrva mi se autovala šta stvarno misli o meni - danas zvala muža, zabrinuta što sam išla na testiranje zbog kontakta sa zaraženom osobom, i rekla mu da možda ne bi bilo loše da imamo ivermektin u kući, za svaki slučaj.

🤡

svekrva mi se autovala šta stvarno misli o meni - danas zvala muža, zabrinuta što sam išla na testiranje zbog kontakta sa zaraženom osobom, i rekla mu da možda ne bi bilo loše da imamo ivermektin u kući, za svaki slučaj.

[emoji1782]

Tako i moja doktorka imala navalu pacijentata koji traže da im napiše recept za Ivermektin

... Shiit has hit the fan

• Author
Danas: 5103 novozaraženih na 20.428 testiranih. 62 preminulo. Intubiranih na respiratoru je 277, a u bolnicama 6657.   Prošlog utorka 28,8% pozitivnih (7111 od 24.653), danas 25%.   Broj hospitalizovanih pacijenata je za 124 manji nego prošlog utorka, a broj intubiranih pacijenata na respiratoru za 5.
Jel ti to deluje kao pad ili zatisje pred buru?

ja bih rekla da je ovaj talas pri kraju, pa ce onda ponovo da krene novi...

kod nas danas 24, mislim da nije bilo toliko jos od avgusta.

Kriva pada (srecom) samo mi nije jasno nesto. Ako usporedimo sa UK gdje je postotak vakcinacije mnogo veci i gdje talas nikako da opadne (a poceo je mnogo ranije) kako je u srbiji pocelo konstatno opadati a u UK jos ne? Mjere su kako se meni cini iste u obadvije zemlje. U UK umire manje ljudi.

Jedino sto mi pada na pamet je da vise nema ko da se zarazi.

Ima i još jedna stvar. Testiranje dece, kod nas se radi malo do nikako, a njima većina brojeva u poslednje vreme dolazi iz tog rezervoara.

Kriva pada (srecom) samo mi nije jasno nesto. Ako usporedimo sa UK gdje je postotak vakcinacije mnogo veci i gdje talas nikako da opadne (a poceo je mnogo ranije) kako je u srbiji pocelo konstatno opadati a u UK jos ne? Mjere su kako se meni cini iste u obadvije zemlje. U UK umire manje ljudi.

Jedino sto mi pada na pamet je da vise nema ko da se zarazi.
Ono što sam ja čuo od naših doktora da kod nas mnogo ljudi koji imaju simptome kašlja ali bez temperature uopšte ne ode kod doktora. E sad neki od njih dobiju ozbiljne upale pluća i maltene direktno na masku idu, a neki pregrme...

... Shiit has hit the fan

srpski brojevi su izuzetno pouzdani i kad rastu i kad padaju.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

broj preminulih po danu je relaksirajuce stabilan. 

to smo odavno utvrdili, ali se uvek do sada pokazalo da se trend lako uporedi sa realnom situacijom, sto se tice tacnih brojeva - tu smo uvek u mraku.

ono sto je kod srbijie izvesno je daleko veci broj netestiranih prelezalih u svakom periodu pandemije.

• Popular Post

Ja pratim ove @az67 krive. I tu se vidi trend opadanja (tek je pocetak).

Ono sto se jos moze primjetit je da je ovaj talas bio isto tako smrtonostan ako ne i vise nego onaj najgori krajem godine. Sto je najgore tada nije bilo vakcina a sada je oko 40% ljudi bilo vakcinosano i jos neki broj je prelezao virus bez da se vakcinisao. Ovo jeste najgori do sada talas u srbiji.

I jos nesto, ovo sto radi @az67 je za svaku pohvalu. Mogao je pokrenuti sajt pracenja virusa u srbiji. To je uradio student u fr i svi prate njegov sajt (olaksavajuca okolnost je sto su brojke bile dostupne, open source). Na kraju je dobio orden od predsjednika. U srbiji bi vjerovatno dobio naslovnu stranu informera.

52 minutes ago, borris_ said:

I jos nesto, ovo sto radi @az67 je za svaku pohvalu. Mogao je pokrenuti sajt pracenja virusa u srbiji. To je uradio student u fr i svi prate njegov sajt (olaksavajuca okolnost je sto su brojke bile dostupne, open source). Na kraju je dobio orden od predsjednika. U srbiji bi vjerovatno dobio naslovnu stranu informera. bio priveden.