Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

10 minutes ago, Tihajeza said:

Umesto slava stavi bilo kakvu proslavu sa povodom. 

A oko posla... ja ne znam ko na poslu nosi masku sve vreme i ne udaljava se od stola.

Sta znam, meni nije za poredjenje posao na koji moras i slavlja na koja niko ne mora. U Srbiji je ionako disciplina maltene nepostojeca, i oko maski i oko distance, vakcine i dalje na oko 50%,  zasto dodatno izazivati sudbinu…

Ja ne vidim u cemu je problem da pozovem 5-6 vakcinisanih razumnih ljudi na moj rodjendan npr. Pa oslanjamo se na nauku sve vreme i nauka nam je dala vakcinu. Posle 2 godine tacno znam ko od prijatelja se pazi i vakcinise redovno, sa prsotinama se ionako ne cujem vec mesecima
Pa nije problem, samo nemoj posle da bude...

... Shiit has hit the fan

29 minutes ago, Hermetico said:

Pošto nema između, ili šatra ili šljaka.

Komentar nije bio za šatru nego uopšteno, otud i moj uopšteni odgovor.

A jel zaista neko misli da je sve što treba da Srbiji krene da se malo manje slavi?

A jel zaista neko misli da je sve što treba da Srbiji krene da se malo manje slavi?
Pa mislim da smo sa "kretanjem Srbije" završili odavno...

... Shiit has hit the fan

2 minutes ago, Sammael said:

Manje slavlja, vise knjiga u ruke 

24 minutes ago, Sammael said:

Sećam se kad su bile sankcije pa se skupimo porodično u Slankamenu opalimo roštilj najedemo se ko prasci a teča onda kaže: E, Klintone, vidiš ti šta je muka. A Klinton se usere živ, moš misliti. 

Postoji neka prkosna povratna sprega, koju apsolutno razumem i ne postoji samo kod nas. Nemam pojma, više svesti o tome gde se realno nalazimo i da se tu nalazimo svi, manje glumljenog luksuza. Stalno slušam u poslednje vreme kako je neko iznajmio motor, iznajmio jahtu, otišo u kockarnicu da igra rulet... Mnogo se ljudi lože i znaju da se samo lože al i dalje se lože, sretao sam se s nekim starim prijateljima ovih dana pa sam možda pod utiskom. Znaš ono, žali ti se čovek što nije ispunjen i priča kako bi kupio motor a za sad iznajmljuje, ima ljubavnicu ništa posebno ali ne zna šta bi drugo. A nekad se bavio fotografijom i bio hepi, al tad nije imao love za motor. Možda je fotografija bila bolji izbor, al će on izabrati gori jer sad za to ima love. Više svesti i zrelosti, za svačije dobro.

Edited by Hermetico

8 minutes ago, Hermetico said:

A nekad se bavio fotografijom i bio hepi, al tad nije imao love za motor.

Bogami dobra foto oprema moze da kosta i vise od motora, ali ko se jos kurcio sa foto aparatom :rolleyes:

• Popular Post
2 hours ago, Djuro said:

pa tako ce i biti.

inace, kum mi je antivaxer, u fazonu vegan, yoga, vitamini, meditacija, daj nam sunca.

#nemozenamnikonista  

Đoković?

Ovde svima kumovi antivakseri..

7 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ovde svima kumovi antivakseri..

Мој породични, образован, стари ЕТФовац, на позицији је скептика. Каже, само је кинеска она права, све друге нису праве, олдфешн вакцине. А што не узме ту "праву" - па нема јасан одговор, чини му се да у шуми "неправих" и та "права" можда није довољно права. :D

5 hours ago, gospa buba said:

ja, prashtajte, odnedavno mislim da ce kod nas sve to ici na sve gore, kroz ciklichno ponavljanje stalno iste putanje ispochetka, kao da se nikad ranije nije desila, sa ponavljanjem i reshenih zadataka i poznatih reshenja, sve dok se fenomemen nekako ne iscrpi na ovaj ili onaj nachin (vecinski pomremo i dugorochno se osakatimo vs virus umre od tuge i slete vanzemaljci), bez obzira na okruzenje, nauku, metode, iskustvo, ljude i sve drugo.

Takoe

Citam upravo "Zasto se niste ubili" od Viktora Frankla, preziveo je nemacke logore i opisuje kako se covek navikne bukvalno na sve, kako sa dosadom i rezignirano moze da gleda umiranje prijatelja od tifusa, grabez oko jedne cigarete, da ogugla na ljudsku pokvarenost i svede svoje bice na Sada i Ovog Trenutka, odrekne se proslosti i bivseg Ja... nema dovoljno duboke rupe u koju ce ovi "vitalni" tradicionalisti upasti a da se uopste zapitaju grese li negde, u necemu, ikako.

Dve godine od pojave virusa i izvrtanja planete naopako, coveku koji je sahranio trudnu zenu i nerodjeno dete je "tu nesto sumnjivo"... uvek sam mastao o nekoj kuci u shumi, daleko od svega sto moze da utice na mene i bob mi je svedok da je ovo idealno vreme za tu akciju - ali dete i zena me tu sabotiraju, nisu od tog materijala, ekstrovertne su.

Vreme je da se pripremimo na neko novo doba jer staro se nikada nece vratiti, sada je to vec i zvanicno.

Edited by Caligula

Danas: 5103 novozaraženih na 20.428 testiranih. 62 preminulo. Intubiranih na respiratoru je 277, a u bolnicama 6657.

Prošlog utorka 28,8% pozitivnih (7111 od 24.653), danas 25%.

Broj hospitalizovanih pacijenata je za 124 manji nego prošlog utorka, a broj intubiranih pacijenata na respiratoru za 5.
2 hours ago, Ros said:

nemoj ga otpiliti.

reci da ces doci, ali da ti je zao sto neces moci osetiti ni ukus ni miris jela, a malo i kasljes, a i glava te boli

aha, dobice ivermektin umesto rakije.

58 minutes ago, Hermetico said:

Znaš ono, žali ti se čovek što nije ispunjen i priča kako bi kupio motor a za sad iznajmljuje, ima ljubavnicu ništa posebno ali ne zna šta bi drugo. A nekad se bavio fotografijom i bio hepi, al tad nije imao love za motor. Možda je fotografija bila bolji izbor, al će on izabrati gori jer sad za to ima love. Više svesti i zrelosti, za svačije dobro.

Imam nekoliko takvih u okruženju. Para koliko hoćeš, ali su svejedno nezadovoljni i ništa ih ne ispunjava.

Rekao bih da se tako osećaju ljudi koji nemaju hobije.

To su bre altruisti. Nema srece ako ceo narod nije bogat i srecan, nesto kao Vucic :fantom: