November 9, 20213 yr 4 minutes ago, Tihajeza said: Čemu sredstvo ako se očekuje potpuno isto ograničenje aktivnosti posle? Ovaj rezon bi imao smisla da imamo 80-90% vakcinisanih, ali daleko smo od toga
November 9, 20213 yr 1 minute ago, Mos said: To je relativno u redu ako nemaju u kući nekoga sa ozbiljnom hroničnom bolešću ili ako niko od gostiju ne može da odnese kući virus roditelju srčanom bolesniku. Najčešće tu strada neko treće lice koje slavu nije ni videlo, ali mu donelo kad su se videli posle. Nemaju kod sebe nikog rizičnog. Što se tiče odnošenja virusa trećoj osobi van slave... brate ne možeš misliti i tuđe brige, brige cele Srbije i brojati ko ima koga, ko će kome preneti, kalkilisati rizik za gosta i nejogve poznanike i njihove poznanike... Dve godine se priča o virusu, godinu dana se daje vakcina. Ko do sada nije shvatio kako treba da se ponaša, teško da će ga nepozivanje na slavu zaštititi. Posle ovoliko vremena i priče i ponuđene zaštite, ovo je prešlo na ličnu odgovornost (ovde izuzimam decu).
November 9, 20213 yr Mislim da će se slaviti dosta masovnije nego prošle godine. Neki su vakcinisani, neki nisu, ali uglavnom su svi ležerniji po tom pitanju. Malo ko da prati brojke i situaciju.
November 9, 20213 yr pa super jbt. znaci odem tamo, u BG stanu 20-30 ljudi, nemam pojma ko je od njih vakcinisan ili ne, zarazen ili ne. i nakon toga treba 2 nedelje da izbegavam moje, caleta i kevu koji su +80g, vakcinisani kinezom. meni to bas i nije normalno.
November 9, 20213 yr Just now, Djuro said: pa super jbt. znaci odem tamo, u BG stanu 20-30 ljudi, nemam pojma ko je od njih vakcinisan ili ne, zarazen ili ne. i nakon toga treba 2 nedelje da izbegavam moje, caleta i kevu koji su +80g, vakcinisani kinezom. meni to bas i nije normalno. Onda ne odeš. Lepo, čestitaš preko telefona, objasniš i ne odeš. Imaš rizične osobe (za zaražavanje rizične) i ne odeš. Pozivar, ako je normalna osoba raumeće. Ako nije i ne razume, šta te boli uvo. To je ta lična odgovornost o kojoj govorim. Slava nije veliko okupljanje, nije svadba od 300 zvanica koje oznojene dahću jedni drugima u facu dok igraju kolo. Nisam bila ni na jednoj slavi gde sedi 20-30 ljudi u isto vreme. 12, plafon 15, sa sve domaćinima i to ranije, pre korone. Uostalom više realno i ne staje u prosečni BG stan.
November 9, 20213 yr 4 minutes ago, Filozof manijak said: pa nemoj ići na slavu, meni je to mnogo jednostavnije i normalnije. pa tako ce i biti. inace, kum mi je antivaxer, u fazonu vegan, yoga, vitamini, meditacija, daj nam sunca. #nemozenamnikonista
November 9, 20213 yr Ja sam postigao koncenzus sa svim "redovnim" slavodomaćinima da ćemo da čestitamo telefonom.Plus mi 3 od 5 slavoporodica su nevakcinisani. ... Shiit has hit the fan
November 9, 20213 yr Popular Post Kakva strast u nasem narodu prema svadbama, slavama, rodjendanima...Kad bi se to ukinulo mozda bismo poskocili u razvoju
November 9, 20213 yr 53 minutes ago, Djuro said: Mom kumu slava uskoro, sprema se da slavi omg... Kako stoje sad te stvari u Srbiji - zar je moguce da ljudi drze slave, uprkos ovako losim podacima (premalo vakcinisanih, sve vise pozitivnih, bolnice pune, sve vise mrtvih)? Ja bih ga otpilio ali ce da se uvredi. nemoj ga otpiliti. reci da ces doci, ali da ti je zao sto neces moci osetiti ni ukus ni miris jela, a malo i kasljes, a i glava te boli
November 9, 20213 yr jbg, za ukus i miris mu ne bih ni slagao... ne osecam skoro nista vec vise od godinu dana.
November 9, 20213 yr Realno i 10 ljudi u stanu je statistički rizično u ovakvim okolnostima, čak i ako su svi vakcinisani/preležali/negativniInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
November 9, 20213 yr 2 minutes ago, mlatko said: Realno i 10 ljudi u stanu je statistički rizično u ovakvim okolnostima, čak i ako su svi vakcinisani/preležali/negativni A u open space kancelariji gde sedi 30 ljudi 8 sati dnevno i u koju moraš da ideš svaki dan? Ili ima mera ili nema. Ako zabraniš okupljanja preko xy ljudi, sve preko toga nije ok, sve ispod toga jbg jeste. Pa ako u to upadne idenje na šljaku, upašće i prosečna slava.
November 9, 20213 yr 22 minutes ago, Djuro said: jbg, za ukus i miris mu ne bih ni slagao... ne osecam skoro nista vec vise od godinu dana. idi, bre...
November 9, 20213 yr Na slavi gosti obicno ne sede s maskama i svako za svojim stolom, kao na poslu… Totalno bespotreban rizik, da parafraziram Dezulovica - jebale vas slave