Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

avax doktorka, fb nalog kipi od zaprašivanja, genocida bila gejtca…

rip, bog nek joj da chemtrajsko naselje. 

22 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

što neće?

Pa ja ću je nositi koliko budem mogao, dopalo me i da prezentujem nešto, nadam se sa dovoljne distance. :isuse:

Posle toga ću staviti masku, ali kontam da će ogromna većina biti bez, pogotovo uz čašu i poneki zalogaj u rukama.

Kako god, odbrojavam do vikenda, a tek je prošao ponedeljak. :cry:

Edited by mraki

36 minutes ago, Valkyrie said:

Još bila transfuziolog i imunolog. :isuse:
Valjda sam besan previše, ali nemam više ni trunku saosećanja za ovakve, samo se pitam koliku li je štetu nanela i koliko je još ljudi zbog njenih gluposti stradalo…

A pazi opis na nova.rs, 

Užice je ostalo bez jedne od najznačajnijih žena u novijoj istoriji ovog grada, dr Radmile Smiljanić (1955-2021), jednog od najboljih lekara, koja se u svom radnom veku nemilice davala poslu, kojoj je zdravlje svakog pacijenta bilo ispred svega, kojoj je profesija bila život. Svoj radni vek je provela u Opštoj bolnici Užice, Službi za transfuziju koju je dugi niz godina i vodila a kroz svoj rad unapredila i ostavila neizbrisiv trag. Bila je neustrašiv borac, nije gubila bitke, sem poslednje sa koronom, koju nije uspela da pobedi. 
Nema Užičanina koji je poznavao doktorku Radu Smiljanić a da ga vest o nenoj smrti nije duboko potresla, čak i oni koji je lično nisu poznavali, znaju da je njen odlazak ogroman gubitak za grad i čitavu zajednicu. Naizgled nežna i krhka žena, tiha i produhovljena, bila je pravi junak, pobornik pravde i zdravog razuma.

Edited by mraki

17 minutes ago, mraki said:

Pa ja ću je nositi koliko budem mogao, dopalo me i da prezentujem nešto, nadam se sa dovoljne distance. :isuse:

Posle toga ću staviti masku, ali kontam da će ogromna većina biti bez, pogotovo uz čašu i poneki zalogaj u rukama.

Kako god, odbrojavam do vikenda, a tek je prošao ponedeljak. :cry:

ako ti je lakse, to je otprilike svaki moj radni dan plus vikendi kada drzim obuke. do sada su se tri doze drzale, mada je svaki novi dan nova sansa :)

hocu reci, bice ok.

A ono, biće valjda. Mislim, veća mi frka da ja posle ne prenesem nekom nego da ću sam da se zarazim.

znam. neke stvari i dogadjaji ne mogu da se izbegnu, uradis sve sto mozes da zastitis sebe i druge i ides dalje.

Razmazio nas ovaj rad od kuće. Mislim, što nije moglo sve ovo preko Zooma… :sleep:

1 hour ago, Valkyrie said:

Trebalo je Palmoticevu mast da da namaze

11 hours ago, vememah said:

Septembar 2015: 7811 umrlih
Septembar 2016: 7548 umrlih
Septembar 2017: 7145 umrlih
Septembar 2018: 7123 umrlih
Septembar 2019: 7476 umrlih
Septembar 2020. (pandemija u toku, ali je kriva zaražavanja bila u minimumu): 8123 umrlih
Septembar 2021. (kriva u rastu do pika i osciluje oko pika): 11.032 umrlih

Izvor podataka:
https://www.stat.gov.rs/sr-latn/oblasti/stanovnistvo/rodjeni-i-umrli/

Dakle, za 3556 umrlih više nego pretpandemijske 2019, odnosno za 3611 više od proseka za period 2015-2019, koji je iznosio 7421.

Oktobar će biti još crnji, verovatno preko 5000 umrlih više nego u pretpandemijskom periodu.

Zvanično je u septembru od koronavirusa umrlo 973 ljudi.

3611 / 973 = 3,7 puta je veći višak umrlih od zvaničnog broja.

image.png.60f91b4b3a5024a69837b053461df992.png

April 2020 - Septembar 2021

Višak umrlih: ~32 hiljade

Zvanično umrli od korone: 8211 

Umrli od korone / Višak umrlih: 26%

Po broju sahrana u Beogradu, u Srbiji bi u oktobru trebalo da bude 14-16 hiljada umrlih, što bi bio višak u odnosu prosek od 5.5-7.5 hiljada. Umrlih od korone 'e biti oko 1700 (23-31% u odnosu na višak umrlih.) 

otvrovni virus, trovanje organizma virosom, otrovani organizmi, tone D3 vitamina.... auuuuu :ohmy:

ovog se ni sladza velkova ne bi postidela.

ili barem neki dobri uvaljivac suplemenata po kancelarijama i kucama...

Edited by nezvanova

Znaci mi vise novina za normalne (po staroj skali) nemamo. Good to know.

ma da, probioticar.

nigde onih protesta pod prozorima kona i tiodorovica u rezimskim medijima.