Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Mladi istrazivac u meni gori da sazna sta bi se desilo ako bi se ovaj snimak emitovao vise puta danas u svim informativnim emisijama na stanicama koje furaju nacionalno. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Jel može nekako da se identifikuju ovi ljudi sa spiska, pa da im se zabrani ulazak u državne bolnice ako se zaraze kovidom?
da malo osete šta je pravi fašizam

Ja im ne bih zabranila zvanično nego samo lepo u sistem imena i JMBG pa kad dođu da se jave u bolnicu, iskoči kvadratić dežurnom licu sa naznakom "Upamtite! Taj ne sme da prođe!" i NN Avax dobije obaveštenje da nema mesta. Ali ne kao onomad meni - nema mesta u KBC Kosa, idite u Požarevac - nego nema NIGDE, žao nam je, evo hemomicin, idite kući ili u privatnu bolnicu. 

On 24. 10. 2021. at 21:21, vememah said:

Mnogo smo jaki, u svakom talasu smo u nekom trenutku bili najgori ili među 2 najgore zemlje kad je hospitalizacija u pitanju:

Uw9vkGq.png

OLk13Yz.png

6VKwJSv.png

15x0u4i.png

A1sZ88z.png

https://ourworldindata.org/grapher/current-covid-hospitalizations-per-million?tab=map (podesiti odgovarajući datum na klizaču ispod grafika)

Interesantna karta (bravo za ideju).

Primjer Francuska. Po ovoj karti Francusa je bila uvjek u vrhu (poslije srbije) u svakom talasu, ispred UK, Spanije Italije itd). I bila je na dobrom udaru u sva tri talasa.

Kada gledas broj umrlih, fr je iza ove tri zemlje, UK, Italija, Spanija po smrtnosti. Slicno je i sa brojem pacijenata na respiratorima (ako sam dobro pratio, sa UK je sigurno tacno).

Ili cifre nisu bas tacne ili je nacin lijecenja drugaciji od zemlje do zemlje.

Edited by borris_

Drugarica mi poslala poruku

"Sad mi kaze drugarica da klinci antivakseri urade brzi antigenski i da imaju app koja im na dnevnom nivou menja kod tako da nista ne znaci kada ti pokazu na ulazu."

Jel ovo moguce izvesti i dal je jos neko cuo nesto  vise o tome?

On 25. 10. 2021. at 8:12, Tsai said:
Drugarica mi poslala poruku

"Sad mi kaze drugarica da klinci antivakseri urade brzi antigenski i da imaju app koja im na dnevnom nivou menja kod tako da nista ne znaci kada ti pokazu na ulazu."

Jel ovo moguce izvesti i dal je jos neko cuo nesto  vise o tome?
Moguće je naravno ali mislim da se app zove fotošop ili kako već i da ga radi jedan u društvu koji ima osećaj za biznis.
[emoji12]

... Shiit has hit the fan

• Author

QR kod mora da se ocita na ulazu i na ekranu izbaci generalije, navodno i sliku, sa datumom i vrstom vakcine/testa. A to ce tesko da falsifikuju.

Ali što bi se uopšte trudili oko toga, nema izbacivanja, nema kažnavanja?

Kontam da neće biti ni kontrole, sem ono malo uz televizijske kamere...

Ne izbacuje sliku sigurno, mora i licna karta ili neki ID sa slikom uz pass

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/djerlek-ako-za-10-dana-ne-bude-efekata-od-kovid-propusnica-trazicemo-ostrije-mere/

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek rekao je danas da će ako za sedam do 10 dana ne bude pozitivnih efekata od uvođenja kovid propusnica, Ministarstvo na Kriznom štabu tražiti „rigoroznije i mnogo efektivnije mere“.

Đerlek je za Radio-televiziju Srbije kazao da je uvođenje kovid propusnica legitiman potez kojim država štiti zdravlje i živote građana, i istakao da kažnjavanje onih koji nemaju propusnicu posle 22 sata „ne shvata kao kažnjavanje“.

Prema njegovim rečima, stav Ministarstva zdravlja je da bezbedna vakcina nema alternativu, pogotovo sada kada se proizvodi i u Srbiji.

Đerlek je istakao i da se već duže vreme drži visok broj novoobolelih, u jednom trenutku je bilo 8.500 ljudi, što je ocenio kao „ozbiljan broj“.

„Jučerašnji broj od 61 čoveka kojeg smo izgubili neće biti najveći broj koji ćemo doživeti u četvrtom talasu, i pored vakcina, to je zabrinjavajući broj“, rekao je Đerlek.

Očekujem da nam za 10 dana kažu kako kovid propusnice imaju efekta, nije baš zadovoljavajući, ali da sačekamo još 10 dana pa da vidmo šta ćemo :happy:

On 25. 10. 2021. at 9:14, Lena said:

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/djerlek-ako-za-10-dana-ne-bude-efekata-od-kovid-propusnica-trazicemo-ostrije-mere/

Očekujem da nam za 10 dana kažu kako kovid propusnice imaju efekta, nije baš zadovoljavajući, ali da sačekamo još 10 dana pa da vidmo šta ćemo :happy:

ne treba oni nas da ubede da su ovakve mere dovoljne, vec koronu. za sada nije impresionirana.

Oni su navikli da ubeđuju nas, za drugo ne znaju...

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek rekao je danas da će ako za sedam do 10 dana ne bude pozitivnih efekata od uvođenja kovid propusnica, Ministarstvo na Kriznom štabu tražiti „rigoroznije i mnogo efektivnije mere“.

ima da traze da se uvedu vec od 20.00 casova

Background Picker
Customize Layout