Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Zlatibor ima isti glas kao precednik, ponekad me podseca na onu epizodu Simpsonovih kad je Bart upao u bunar s toki-vokijem. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Sta mislis zasto

5 minutes ago, Frank Pembleton said:

Meni va Ivana Milošević sa Infektivne, deluje vrlo razumno i razborito...

... Shiit has hit the fan...

kao i obično, stručnjaci koji nisu profesori i političari su potpuno normalni i na svetskom nivou. 

2 minutes ago, goofs said:

Uz jedan uslov - ne tretirati ljude u hangaru kao stoku, sto nasi nadlezni, a cesto i uniformisani ali i lekarski radnici bas vole da praktikuju.

S druge strane, za to je potreban i odredjen vid tolreancije od strane naroda, a mislim da je on nema, i da je trenutno besan na sve.

Sto je sve zajedno jedan ozbiljan socioloski problem i tempirana bomba.

Sumnjam da će u ovoj situaciji sada neko da se kurči tamo i izdrkava po ljudima. 

Više se brinem za ovo drugo, ljude u panici, paranoja, mentalno labilni i sl, kako će oni da reaguju. Ali verujem da će se setiti da spakuju tamo i kog psihologa.

Just now, Mil@n said:

Sumnjam da će u ovoj situaciji sada neko da se kurči tamo i izdrkava po ljudima. 

Više se brinem za ovo drugo, ljude u panici, paranoja, mentalno labilni i sl, kako će oni da reaguju. Ali verujem da će se setiti da spakuju tamo i kog psihologa.

Pružamo besplatnu psihoterapijsku pomoć u krizi, tokom vanrednog stanja.

Savez društava psihoterapeuta Srbije je okupio mrežu psihoterapeuta i psihoterapeuta pod supervizijom, kojima se možete obratiti na način i u vreme koji su naznačeni u tabelama. Pomagači su razvrstani prema gradovima u kojima rade. Spisak kolega (volontera) se nalazi na linku:

6 minutes ago, Mil@n said:

Pogledaj snimak iz Subotice od danas, gde se ljudima po minusu uniformisano lice obraca vrlo zvanicno, kao da je salterusa Mica koja drcno obavestava ljude da im fali 1 papir. A oni u soku gde su zavrsili i zasto po snegu cekaju napolju.

Ja sam bio na Sajmu kad su bile poplave. Išao decu da animiram decu, da se igram s njima. To je bilo kad je prošao prvi i jedini talas solidarnosti (koji je trajao mož bit 15 dana, a ovaj, vidim, traje i kraće). Na Sajmu su ostali samo klinci iz Crvenog krsta, koji su bukvalno padali od umora, njih možda 20 na 2000 ljudi (ako se dobro sećam okvirne cifre). Bila je tu i policija, ali su bili prilično prijateljski nastrojeni i upadali samo kad neko nekom nešto ukrade ili se ljudi pobiju. Kad imaš toliko ljudi na jednom mestu po ceo dan, to se dešava često. Ali i tad su policajci išli lagano sa svima. Prvo, ne možeš da ih ne razumeš, a onda i ne smeš baš da ih ne razumeš jer ih ima mnogo. Policija je tad mnogo i slušala ljude iz Crvenog krsta jer su oni taktični, a bilo je i psihologa volontera (mene su poslali jer sam tad radio kao animator na dečjoj onkologiji, dakle takt je bio imperativ)... Plus, tad su ljudi naravno mogli da izlaze i idu gradom, nije bio njihov teren, nisu bili iz Bg, nisu imali gde drugde da odu u Bg, bili su zahvalni za smeštaj, bili su teška sirotinja inače (ovo je možda najbitniji faktor, ljudi skroz navikli na nemoć) i tako... Ovo sad, ako neće da pucaju ne vidim kako će da ih obuzdaju sa blagim simptomima, eventualno polumrtve tamo da stave. Neće to da traje dva dana, umoriće se i jedni i drugi. Uopšte ne kapiram plan, a još manje mi se dopada. 

Edited by Hermetico

58 minutes ago, Mil@n said:

Na temu sajma - podnošljivo mi je sve što na jako jasan i transparentan način ne pokazuje totalni kolaps našeg zdravstva. Pod tim podrazumevam bilo kakvo izbegavanje totalne katastrofe, mrtvi na svakom koraku, hodnicima (to sam video u Španiji), totalan gubitak kontrole. Tako nekako, iskreno, vidim naše zdravstvo. U odnosu na to, boravak u hangaru mi je walk in the park, ako će se postići poenta, neko spasiti, i sl.

I meni, pošto mi je kriterijum bio tipa 'samo da ne preskačemo leševe po infektivnoj i stare po trotoarima i neko te pusti da umreš u stanu', ovo mi je u redu i utešno, ako moram da spavam sa stenicama da se izbegne-"ok, moram". 

41 minutes ago, Glass Joe said:

Koliko puta treba reci da zbog kontrole ne mogu mesta sa zasebnim prostorijama

Apsolutno netacno. U principu zajednicke prostorije su najgore resenjue u ovakvoj situiaciji. Smestaj u hotelu je mnogoivni. bolji da bi se sprecilo sirenje zaraze ukoliko su neki pozit

Pa samo pozitivni će i biti na Sajmu, zar ne?

Ma pusti padobranca...Bolestan covek nema snage ni volje da pravi sranja

da,koliko sam shvatila cak i ,,blagi simptomi,, kod ovoga nisu zezanje tj. malaksalost je dosta jaka plus otezano disanje..

Ovo u Subotici je prestrašno, u smislu da je trebalo da prostorije operu, da urade dezinfekciju i dezinsekciju pre nego što su ljude doveli tamo. Mislim, nisu usput smislili gde će ih - planirali su. 

Verovatno im Kinezi nisu rekli šta je prvo trebalo da urade.

Panduri su postupali kako inače postupaju, jedino što sada i oni znaju da u vanrednom stanju određena ljudska prava ne važe a i svi imaju "papir" da su dužni da određeno vreme provedu u karantinu.

Što se karantina tiče, Sajam je pripremljen i pre nego što su došli Kinezi. Oni su samo aminovali nakon što su potvrdili da se kućna izolacija nije mogla sprovoditi (u Vuhanu) zbog nediscipline i zbog nemogućnosti da se samo jedna zaražena osoba zaista izoluje u domaćinstvu u kome nema posebnog kupatila i zasebne sobe.

Otud je ova vrsta izolacije na Sajmu rešenje za sve sa simptomima koji nisu za bolnicu.

Veliki otvoren prostor se lakše pokriva sa manje lekara i medicinskog osoblja.

Ovo nije moguće sprovesti u hotelu.

Hoteli su mogli da prime penzionere i druge stare koje Vučić mnogo voli i želi da ih sačuva. I zaista, tako bi rešio problem izolacije (zaključana vrata soba), komunikacije, ishrane i lekova (nabavke).... A i hoteli bi radili u lockdown modu.

28 minutes ago, Frank Pembleton said:

Meni va Ivana Milošević sa Infektivne, deluje vrlo razumno i razborito...

... Shiit has hit the fan...

Naravno, + 1. Plus me sa onom krstačom podseća na žensku verziju Tony Iommi-ja, tako da... sve cool. :fantom:

Jedinstveni kontakt centar "Covid-19" besplatan poziv na 19819, gde građani mogu da dobiju savete i preporuke stručnjaka i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Radno vreme operatera: svaki dan od 8 do 22h. Informacije u vezi s virusom: 24x7.

Jedinstveni kontakt centar za pomoć starim osobama, besplatan poziv na broj 19920.

Tu se građani mogu obratiti za pomoć za nabavku namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri.

Za prijavljivanje volontera uspostavljena nacionalna platforma www.budivolonter.gov.rs.

Volonteri mogu biti svi koji ne spadaju u rizičnu grupu, a žele da pomognu, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na sajtu ili besplatnim pozivanjem kontakt centra "Covid-19" na broj 19819 svaki dan od 8 do 22 sata.

Izvor: N1

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.