March 24, 20205 yr 6 minutes ago, Remi said: Vojska ima dva svoja hotela na tari, i jedan u vrnjačkoj banji. Neshvatljivo da se štekaju i da ih nisu otvorili za te ljude. Uzgred, naši su ponudili hotel Beograd u Bečićima Crnoj Gori na raspolaganje tokom epidemije...
March 24, 20205 yr 2 minutes ago, Bambula said: Pa ne treba mnogo o tome razmisljati, dovoljno je pitati ljude koji su 90-ih zaglavili u nekom prihvatnom centru.Bas ovako je to izgledalo.Kako oni zamisljaju da bolesni ljudi tu funkcionisu izgleda samo oni znaju. U teoriji bi mogli (postave hemijske toalete i improvizuju tuš kabine u manjim halama), ali strepnja mi je veća od nade.
March 24, 20205 yr 4 minutes ago, Anonymous said: U teoriji bi mogli (postave hemijske toalete i improvizuju tuš kabine u manjim halama), ali strepnja mi je veća od nade. +1 sa srbima svojstvenom disciplinom i poslovično fantastičnim higijenskim navikama
March 24, 20205 yr Evo Darija[emoji769] kod Lj. Gojgić na RTV. Ko ima premotavanje neka potraži u 16.17, ne ide u redovnom terminu...Biće i na sajtu... ... Shiit has hit the fan...
March 24, 20205 yr Na temu sajma - podnošljivo mi je sve što na jako jasan i transparentan način ne pokazuje totalni kolaps našeg zdravstva. Pod tim podrazumevam bilo kakvo izbegavanje totalne katastrofe, mrtvi na svakom koraku, hodnicima (to sam video u Španiji), totalan gubitak kontrole. Tako nekako, iskreno, vidim naše zdravstvo. U odnosu na to, boravak u hangaru mi je walk in the park, ako će se postići poenta, neko spasiti, i sl.
March 24, 20205 yr jbt sad sam premotavala da proverim da li sam dobro čula, u novom sadu je troje ljudi na respiratorima, dvoje od ranije iz kikinde, a treći je stomatolog koji je "danima nakon što su mu se javili simptomi, nastavio da radi". ja ne znam šta je ovo...
March 24, 20205 yr Just now, slepa živana said: jbt sad sam premotavala da proverim da li sam dobro čula, u novom sadu je troje ljudi na respiratorima, dvoje od ranije iz kikinde, a treći je stomatolog koji je "danima nakon što su mu se javili simptomi, nastavio da radi". ja ne znam šta je ovo... bila je danas konferencija u NS gde je pokrajinski sekretar za zdravlje rekao to
March 24, 20205 yr Jedna od tih improvizovanih bolnica u Wuhanu...oko 150 kreveta... https://twitter.com/globaltimesnews/status/1224664005958041601/photo/4 Sajam...preko 2000 hiljade kreveta. Da li možemo i u teoriji raspravljati da je tu moguže obezbediti i minimum higijenskih uslova za boravak i oporavak?
March 24, 20205 yr 4 minutes ago, slepa živana said: +1 sa srbima svojstvenom disciplinom i poslovično fantastičnim higijenskim navikama Ako bi se stvar dobro organizovala (što verovatno neće) nema više dobrovoljnog neodržavanja higijene: svakog jutra umivanje i pranje zuba, jednom nedeljno (ili češće) tuširanje. Nema neću, ubace te u kabinu i puste toplu vodu.
March 24, 20205 yr jbt sad sam premotavala da proverim da li sam dobro čula, u novom sadu je troje ljudi na respiratorima, dvoje od ranije iz kikinde, a treći je stomatolog koji je "danima nakon što su mu se javili simptomi, nastavio da radi". ja ne znam šta je ovo...Jbga, mi kao narod smo generalno, vrlo lošeg zdravlja , često radimo i pod temperaturom, i kad nas noli glava itd...Jasno mi je da sada treba biti vrlo oprezan, ali ovde je "prag bola" daleko od normalnog.... ... Shiit has hit the fan...
March 24, 20205 yr 5 minutes ago, Tasha_B said: Jedna od tih improvizovanih bolnica u Wuhanu...oko 150 kreveta... Prosečna improvizovana bolnica za izolaciju blažih slučajeva u Vuhanu imala je oko 1700 ležajeva. Quote 12 temporary hospitals, which were converted from gyms, convention or exhibition centers, have all been put into use with a combined over 20,000 beds http://en.people.cn/n3/2020/0220/c90000-9659637.html Edited March 24, 20205 yr by vememah
March 24, 20205 yr pogrešan vam je rakurstm ovo nisu civilne bolnice iz švarcvalda već ratne/poljske bolnice spašavanje života na veliko
March 24, 20205 yr 3 minutes ago, Tasha_B said: Jedna od tih improvizovanih bolnica u Wuhanu...oko 150 kreveta... https://twitter.com/globaltimesnews/status/1224664005958041601/photo/4 Sajam...preko 2000 hiljade kreveta. Da li možemo i u teoriji raspravljati da je tu moguže obezbediti i minimum higijenskih uslova za boravak i oporavak? bg sajam je jedna od najvecih hala na svetu i verovatno najveca u evropi. da kinezi imaju u vuhanu takvu halu (mozda i imaju samo je to neki drugi tvit) sigurno bi rekli, a ne ovo je preveliko, to necemo
March 24, 20205 yr 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: pogrešan vam je rakurstm ovo nisu civilne bolnice iz švarcvalda već ratne/poljske bolnice spašavanje života na veliko Pa upravo to.