Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ne pričamo o one dve brzoizgrađene prave bolnice sa negativnim pritiskom u sobama u odnosu na hodnike kako vazduh sa virusom ne bi izlazio napolje, nego 16 vuhanskih stadiona, hala, dvorana i sličnih objekata pretvorenih u izolacione centre za blaže slučajeve (dok se ne oporave ili ne postanu teži).

Edited by vememah

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Mislim improvizovane po standardima ove nase gospode, jer boze moj, kreveti nisu u zasebnim prostorijama

5 minutes ago, Caligula said:

O jebote naci cu vam tekstove

Pa i kod nas je kucni karantin za blaze slucajeve

Bio do juče, došli Kinezi i promenili sistem.

Bolnica nije isto što i hangar za 3.000 ljudi. Posebno ako se budu smeštali žene, penzioneri, slabije pokretni ljudi. To što su narokali vojničke krevete ne znači da im tu dolaze mobilizovani muškarci 20-40 spremni da u osvit zore krenu u desant na Savu, nego će dolaziti mnogi koji su uglavnom bolesni, imaju temperaturu, kašlju, nije im dobro, pritom su možda ionako stari i slabo pokretni. Ono što su napravili je suludo ako ga dobro ne preurede, to uopšte nije bolnica, nego masovni karantin. 

ne znam šta su očekivali ovi zakasneli gastosi, da ih puste kućama ili smeštaj u bg odakle mogu lako da kidnu

- potpuno je logično da ih stave u neki kamp blizu granice, koji je lakše kontrolisati, doduše mogli su ih smestiti i u banju u kanjiži npr, pun pansion sa masažom i hidroterapijom da uz opuštajuću šetnju pored tise čekaju da prođu te 2 nedelje :happy:

Da je neko znao da ce narod ovoliko da kuka za kasarnama :laugh:

1 minute ago, Malvo said:

Bolnica nije isto što i hangar za 3.000 ljudi. Posebno ako se budu smeštali žene, penzioneri, slabije pokretni ljudi. To što su narokali vojničke krevete ne znači da im tu dolaze mobilizovani muškarci 20-40 spremni da u osvit zore krenu u desant na Savu, nego će dolaziti mnogi koji su uglavnom bolesni, imaju temperaturu, kašlju, nije im dobro, pritom su možda ionako stari i slabo pokretni. Ono što su napravili je suludo ako ga dobro ne preurede, to uopšte nije bolnica, nego masovni karantin. 

Pa i jeste masovni karantin, izolacija, šta god.

Niko ne očekuje hotelske uslove u improvizovanoj bolnici...kod nas su i pravne bolnice (uključujući i porodilišta) prilično jadni i nehumani...ali ono mi liči kao prostor u koji će ljudi ulaziti sa jednom a izlaziti sa ko zna koliko dijagnoza.Tu bi trebalo da ljudi borave bar 15-tak dana... Prvo se postavlja pitanje minimuma higijenskih uslova, grejanje pa da ne širim dalje

4 hours ago, Time Crisis said:

Ne znam jel bilo već

3 minutes ago, Anonymous said:

Bio do juče, došli Kinezi i promenili sistem.

Kako god, citao sam da u Wuhanu momak lezao kod kuce, testiran pozitivno, nije odveden u karantin, da je dve noci bilo malo teze i da se posle bolest povukla, sve pisano u formi ispovesti. Ziveo u sobi, baba mu donosila hranu na prag. Citao pre petnaestak dana.

Takodje, video sam unutrasnjost tih kineskih bolnica, bile su opremljene, nisu imale samo krevete. Mozda su kasnije imali hale bez opreme ali o tome ne znam nista, na to nisam naletao.

Meni bilo logicno da je to deo procedure. Ako nije prastajte. Ove hale sa golim krevetima meni ne predstavljaju nista sem golog zatvora, i ne znam kako ce to nekog motivisati da se testira (ili javi za testiranje ako dobije simptome)

1 hour ago, morgana said:

vjerovatno da postoji neka banja, rehabilitacioni centar, bilo sta, sto nije privatizovano. ovakav smjestaj u morovicu je van svakog poimanja higijene.

Vojska ima dva svoja hotela na tari, i jedan u vrnjačkoj banji.  Neshvatljivo da se štekaju i da ih nisu otvorili za te ljude. 

Ne bih imao neki specijalan problem da provedem u konc sajmu 15 dana ako se utvrdi da sam pozitivan, izdržaću lagano ako je to najveća muka, ali zamišljam svoju slabo pokretnu majku sa temperaturom od 38+ kako je gurnu nasred ovog hangara i naravno da mi je prvi impuls da je nemoguće da ne postoji bolje rešenje od toga. Za početak, u onom objektu se neće spojiti tri sekunde tišine, nikada. Kako će nekoliko hiljada ljudi onde održavati higijenu? 

Edited by Malvo

3 minutes ago, Caligula said:

ne znam kako ce to nekog motivisati da se testira

Kome motivacija da ne zarazi ukućane među kojima može biti daleko ranjivijih osoba nije dovoljno velika, tome nema pomoći.

Edited by vememah

• Author
4 minutes ago, Malvo said:

ali zamišljam svoju slabo pokretnu majku sa temperaturom od 38+ kako je gurnu nasred ovog hangara

Daleko bilo da se ovo desi, ali receno je da ljudi sa tezim simptomima, kao sto je temperatura 38+ idu u neku od bolnica, a ne na Sajam

4 minutes ago, Malvo said:

Ne bih imao neki specijalan problem da provedem u konc sajmu 15 dana ako se utvrdi da sam pozitivan, izdržaću lagano ako je to najveća muka, ali zamišljam svoju slabo pokretnu majku sa temperaturom od 38+ kako je gurnu nasred ovog hangara i naravno da mi je prvi impuls da je nemoguće da ne postoji bolje rešenje od toga. Za početak, u onom objektu se neće spojiti tri sekunde tišine, nikada. Kako će nekoliko hiljada ljudi onde održavati higijenu? 

Pa ne treba mnogo o tome razmisljati, dovoljno je pitati ljude koji su 90-ih zaglavili u nekom prihvatnom centru.Bas ovako je to izgledalo.Kako oni zamisljaju da bolesni ljudi tu funkcionisu izgleda samo oni znaju. 

Background Picker
Customize Layout