Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, Tutankamon said:

Ma govorimo o najlakšim slučajevima koji su tu samo da ne šire dalje...pola ljudi kad vidi ove slike sa sajma neće ni hteti da se testira da ih ne bi poslali dole...

meni ni to nije problem, ako ce da ne idu napolje i da su sigurni da nece da najebu posle, ako nemaju punu kucu netestirane nejachi i babodjeda. mislim, na kraju je uvek individualna odgovornost na delu, koliko god drzava pokushavala da suzi polje delovanja. i naravno, nece oni meni da kazu. i tradicionalna srpska gadljivost na logore. ajte molimvas, samo zavisi ko je unutra :dry:

Edited by gospa buba

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

4 minutes ago, morgana said:

aj ne zezajte, nije ista stvar objekat za prijem tj karantin gasterbajtera povratnika i bolnica za zarazene

Naravno.

Ovi sa povratnicima je skandalozno.

16 minutes ago, Tutankamon said:

Pošalji vojsku kućama pa na njihova mesta lakše bolesnike...koliko ti vremena treba da okrečiš zgrade i središ sanitarni čvor, tamo gde su zgrade zvrjale prazne (evo ti kasarna na Dedinju recimo)...

Naravno, sve to može da se uradi, u stvari već je trebalo. Ali to bi zahtevalo nivo organizacije za koju ekipa sa vlasti nije sposobna. Plus što ih boli dupe.

14 minutes ago, Tasha_B said:

logor na Sajmu...

16 provizornih bolnica tog tipa je bilo u Vuhanu kako bi se zaraženi izvukli iz porodica i usporila zaraza. I još su imali mobilne timove koji su išli od kuće do kuće i merili svima temperaturu i gledali da li neko kašlje.

Ako se tako ne radi, onda pošto ljudi u ogromnoj većini slučajeva ne umeju, nemaju sredstava ili uslova da sprovode savršene mere zaštite i dezinfekcije u kućama dok žive s obolelim, a istovremeno i izlaze u nabavku pošto služba dostavljanja hrane nije organizovana, zaraza nastavlja da se širi ogromnom brzinom i na kraju imaš ono u Italiji ili Španiji, a to je da na aparate stavljaš samo mlađe osobe, a stare puštaš da umru.

Edited by vememah

12 minutes ago, dùda said:

Najlakši slučaj postane najteži očas posla.

Na to mislim kada se pitam o smislu sajma. Sta se desi kada nekom od 1000 ljudi pozli, dotrce sa respiratorom? Ovo su goli kreveti.

Vec sam napisao kako su Kinezi stvar resili, dakle ako je laksi simptom onda kucni karantin, ako ti se slosi dolaze amblantnim po tebe i voze te u najblizu intenzivnu. Kazem, mozda mi za par dana/nedelja bude jasnije, sada mi deluje kao strasilo za neverne Tome.

Edited by Caligula

4 minutes ago, Anonymous said:

Naravno, sve to može da se uradi, u stvari već je trebalo. Ali to bi zahtevalo nivo organizacije za koju ekipa sa vlasti nije sposobna. Plus što ih boli dupe.

nemojte zaboraviti da smo bili jednako zgrozeni kad su vulim i/ili zlatibor pominjali kasarne pre nekoliko. bice tih konja i magaraca chitav niz.

Just now, Caligula said:

Na to mislim kada se pitam o smislu sajma. Sta se desi kada nekom od 1000 ljudi pozli, dotrce sa respiratorom? Ovo su goli kreveti.

Vec sam napisao kako su Kinezi stvar resili, dakle ako je laksi simptom onda kucni karantin, ako ti se slosi dolaze amblantnim po tebe i voze te u najblizu intenzivnu. Kazem, mozda mi za par dana/nedelja bude jasnije, sada mi deluje kao strasilo za neverne tome.

Čekaj, brate jel se ti zajebavaš? Ako nekome pozli na sajmu neće ostati sigurno tu već ga šalju recimo u infektivnu. A ovamo pričaš kako su to kinezi rešili, kući su i nose ih u intenzivnu, jel razumeš šta pišeš? Pa valjda su mu veće šanse da preživi ako je već pod lekarskim nadzorom na sajmu pa da ga pošalju negde nego da idu po njega u petrovac na mlavi. Jebote. 

covek ne veruje sta vidi pa ne veruje :laugh:

12 minutes ago, theanswer said:

Čekaj, brate jel se ti zajebavaš? Ako nekome pozli na sajmu neće ostati sigurno tu već ga šalju recimo u infektivnu. A ovamo pričaš kako su to kinezi rešili, kući su i nose ih u intenzivnu, jel razumeš šta pišeš? Pa valjda su mu veće šanse da preživi ako je već pod lekarskim nadzorom na sajmu pa da ga pošalju negde nego da idu po njega u petrovac na mlavi. Jebote. 

One Kineske koje su zatvarali jednu po jednu sam gledao fotografije, bile su sa boksovima, dosta boksova je bilo sa respiratorima, oni bez respiratora imali su maske sa kiseonikom. Dakle to je neka intenzivna pomoc zar ne?

Sad ako su imali i hale sportova OK, mozda ima smisla to sto kazes. Ja razmisljam o higijeni, o klonjama za 500 (ili hiljadu) ljudi etc. O kupatilima i ne razmisljam.

Ovo oko kucnog karantina nisam izmislio, citao sam kineze, pa to bre radi i kod nas za lakse slucajeve aman. Ako su ove hale takodje za lakse slucajeve onda ne znam, mora da je Bog imao neke planove cemu sluze. Neko od infektologa je rekao (srpskih) da je ono sa Vulinovim "oslobodili smo kasarne" ubedljivo za najgori scenario, dakle ako bude optsi kolaps kao pre sto godina oko spanske groznice. Ovi to pakuju sada na zvanicnih 300 zarazenih.

edit: i o kakvom lekarskom nadzoru govoris, da neko vikne "lose mi je" a da lekar zove sanitet? Sta moze da mu da, koktel vitamina? Ono sto se daje (jedino) je magnezijum i kalijum kao pripomoc organizmu.

Edited by Caligula

Kakav kucni karantin u Kini, kad su sagradili 16 ovakvih improvizovanih bolnica plus su tu slali i sve ukucane zarazenog, sto ce kod nas izostati

Just now, Glass Joe said:

Kakav kucni karantin u Kini, kad su sagradili 16 ovakvih improvizovanih bolnica plus su tu slali i sve ukucane zarazenog, sto ce kod nas izostati

+1 

ne znam sta kauboj prica

O jebote naci cu vam tekstove

Pa i kod nas je kucni karantin za blaze slucajeve

Jel' se zna kakva će biti procedura, ajde da neko pojasni, zoveš ako imaš simptome, oni te testiraju pa te šalju na sajam ako si pozitivan, ili kako?

@Caligula

E ako ti bolje znaš od šefa misije SZO u Kini, onda OK.

...75 to 80 percent of all clusters are in families. You get the odd ones in hospitals or restaurants or prisons, but the vast majority are in families. And only 5 to 15 percent of your close contacts develop disease. So they try to isolate you from your relatives as quickly as possible, and find everyone you had contact with in 48 hours before that.

...

With mild symptoms, you go to an isolation center. They were set up in gymnasiums, stadiums — up to 1,000 beds. But if you were severe or critical, you’d go straight to hospitals.

https://www.nytimes.com/2020/03/04/health/coronavirus-china-aylward.html

Edited by vememah

1 minute ago, Glass Joe said:

to sto su brzo izgradjene, ne znaci da su improvizovane. 

Background Picker
Customize Layout