Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.201 osoba, njih 3.200 je pozitivno, dok je nažalost 52 osoba preminulo.

Lepoooo.

Očekujem da u utorak bude oko 1800 zaraženih, a onda u četvrtak, KŠ  objavljuje da je broj pao ispod 1000 zaraženih, u 14 časova odlučuju da nema smetnji da se Nova godina ne proslavi kako dolikuje uz pevanje i pucanje i prase. Kafići i klubovi da rade od 00-24. Pobeda.

Ma nece

I dalje raste broj hospitalizovanih

Al ne znam kako objasnjavaju jer po brojkama trend pada zarazenih im je vec 2 nedelje

Jedino ako se najvise ljudi hospitalizuje tek 14+ dana nakon potvrde zaraze

Verovatno zbog prosečne težine kliničke slike hospitalizovanih još uvek nema dovoljno otpusta.

Od svih brojki koje malo znače broj hospitalizovanih najmanje znači jer em se menjaju kapaciteti, em se menjaju protokoli za prijem.

Ljudi umiru po kućama, ne stignu u bolnicu uopšte.

Možda smo bili dostigli plafon hospitalizacije, a da se sada puwne prošireni kapaciteti u Krusevcu i Batajnici

53 minutes ago, InvisibleLight said:

Ma nece

I dalje raste broj hospitalizovanih

Al ne znam kako objasnjavaju jer po brojkama trend pada zarazenih im je vec 2 nedelje

Jedino ako se najvise ljudi hospitalizuje tek 14+ dana nakon potvrde zaraze 

Moja mama je hospitalizovana 22. dana od zaražavanja.

Mislim da dobar deo dopadne bolnice tek posle dve nedelje ili više, kada su već zaista jako i ozbiljno bolesni. Tj, prema mojim iskustvima iz 15-tak sati provedenoj na Infektivnoj klinici, hospitalizuju se isključivo oni kojima je potrebna kiseonička potpora.

PS

15 sati na Infektivnoj = 7+8 sati čekanja u dva navrata da dođemo na red za pregled.

Edited by Dankan Ajdaho

Ne znam zašto je problem prihvatiti činjenicu da već duže vreme postoji gomila ljudi koji su zreli za bolnicu (sad verovatno već četvorocifreni broj), a ne mogu u nju da dospeju jer nema mesta.

Teško da će broj hospitalizovanih opasti pre nego što se svi oni zbrinu ili nekim čudom izleče kod kuće.

Pa jasno da ne hospitalizuju ljude koji se ne guse (ako nisu vip il s vezom), al mi delovalo da dobar deo ljudi upadne u takvo stanje nekoliko dana nakon testiranja(registrovanja kao pozitivnog) jer odugovlaci da se uopste pojavi u ambulantama

6 minutes ago, InvisibleLight said:

Pa jasno da ne hospitalizuju ljude koji se ne guse

Kad bude dovoljno mesta, svakako će hospitalizovati i takve. Ne znam zašto očekuješ opadanje broja hospitalizovanih, što bi značilo da će držati prazne krevete, a puštati osobe kojima se stanje može drastično pogoršati u roku od nekoliko sati da se leče po kućama.

1 hour ago, Arkadija said:

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.201 osoba, njih 3.200 je pozitivno, dok je nažalost 52 osoba preminulo.

Lepoooo.

Očekujem da u utorak bude oko 1800 zaraženih, a onda u četvrtak, KŠ  objavljuje da je broj pao ispod 1000 zaraženih, u 14 časova odlučuju da nema smetnji da se Nova godina ne proslavi kako dolikuje uz pevanje i pucanje i prase. Kafići i klubovi da rade od 00-24. Pobeda.

a u sledećoj epizodi......krajem januara se vraćamo na 7-8.000 obolelih dnevno i 50+ mrtvih u istom periodu. što nema veze sa koronom, jer ona i ne postoji. u pitanju je misterija stara više hiljada godina, što Vućić saznaje tajnim kanalima od ruskog generala u penziji. on tada formira specijalni tim od najsposobnijih, u čijim rukama je sudbina sveta. Vesić, DKT, Kon, Srđa i Čadež obavljaju poslednje pripreme pred polazak u prašume Amazonije, da sa susretnu sa zlom i pogledaju mu u lice. Srđi nestaje košulja, u depresiji je i nije spreman za misiju. u poslednji tren uleće Gojković. Vulin muku muči da osposobi vojne transportere za let u nepoznato. grupa Hravata, Albanaca i migranata sabotira avion. u očajničkom pokušaju da ih spreči Miša Vacić biva teško ranjen. umešan je i Vatikan. u poslednjoj sceni avion ponire ka mračnom okeanu, ispod krila gori vatra.....da li će naši junaci preživeti?

Edited by Ted

Je li neko u stvari naišao na neku statistiku koja kaže koje je prosečno vreme od oboljevanja do hospitalizacije što se tiče kovida? I ne mislim kod nas, ovde je to verovatno nemoguće izvući, već na druge zemlje?

Ne znam koga da pitam, iz granicne policije mi se ne javljaju, oprecne informacije na internetu i uzivo a mozda nije ni prava tema...

Da li neko mozda zna kakva je situacija sa ulaskom u i izlaskom iz BiH?

Umro mi je deda, treba tamo da se organizuje i obavi sahrana. Ne znam da li mora posle povratka da se ide u karantin 10/14 dana? Pitam zbog posla.

Ili mozda znate ko bi drugi, osim granicne policije mogao da mi da tu informaciju.

Zanimljivo je kako smo nekako neprimetno od apsolutnog lidera po broju testiranja, testiramo više od Nemačke, došli do toga da nas po broju testova na milion stanovnika Hrvatska i Rumunija polako pristižu, a Crna Gora je već ispred.

Aktuelno: U poslednja 24 sata 52 osobe preminule, 3.200 novozaraženih - procenat smrtnosti 0,92

Najviše novozaraženih je u Beogradu - 849, Novom Sadu - 169, Kragujevcu - 126, Šapcu - 122, Nišu - 112 i Kraljevu - 100.

U Zrenjaninu je potvrđeno 78 novih slučajeva infekcije, u Kruševcu 74, Pančevu 73, Užicu 55, Subotici 52, Čačku 46, Smederevu 45, Leskovcu 43 i Valjevu 42.

Ostali gradovi imaju manje od 40 novoinficiranih korona virusom.

http://www.rtv.rs/sr_lat/koronavirus/aktuelno-u-poslednja-24-sata-52-osobe-preminule-3.200-novozarazenih-procenat-smrtnosti-0-92_1192536.html

nIQrBfo.png

Edited by vememah