Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Penzionerima u Srbiji država će uskoro, kako Kurir saznaje, besplatno obezbediti pakete s vitaminima C, D i cinkom, kako bi ojačali imunitet tokom zimskih meseci.

U paketima će se, kako saznajemo, nalaziti količine dovoljne za dva-tri meseca, a cilj je da se i na ovaj način, jačanjem imuniteta, dodatno zaštite najstariji sugrađani, koji su i najugroženiji od koronavirusa.

Ova odluka je doneta na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

kurir.rs/vesti/drustvo/3592165/kurir-saznaje-penzionerima-besplatni-paketi-sa-vitaminima

"Број умрлих у Републици Србији у периоду јануар-новембар 2020. године износио је 97 633 и, у односу на исти период претходне године, када је број умрлих био 92 160, бележи се раст од 5 473 или за 5,9%."

https://www.stat.gov.rs/vesti/20201225-zivorodjeni-i-umrli-januar-novembar-2020/

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Novembar je definitvno gori i od jula. Videćemo za decembar, ali teško da će biti bolje. Mislim biće loše, al da li toliko loše kao što je novembar ili malo manje loše. Inače smrtnost u poslednjih 6 meseci, znači od kako smo pobedili prvi put je povećana u odnosu na prošlu godinu za 14,4%. To je ozbiljan rast. 

1 hour ago, Zlurad said:

"Број умрлих у Републици Србији у периоду јануар-новембар 2020. године износио је 97 633 и, у односу на исти период претходне године, када је број умрлих био 92 160, бележи се раст од 5 473 или за 5,9%."

https://www.stat.gov.rs/vesti/20201225-zivorodjeni-i-umrli-januar-novembar-2020/

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Dakle skoro 11000 umrlih u novembru, dodatna smrtnost od skoro 3000 u odnosu na prosli novembar. Dodatna smrtnost od blizu 100 umrlih dnevno u proseku u novembru. A pogledajte koliko je u proseku zvanicno bilo preminulih od covida tokim novembra. Prema zvanicnim podacima u novembru je od covida preminulo oko 800 ljudi. Dakle, jos pre vrhunca talasa su cifre bile skoro 4x potcenjene.

Decembarske cifre ne da nece biti bolje - bice to prilicno sigurno najveca mesecna smrtnost u mirnodopskim okolnostima u Srbiji ikad. Prilicno sam siguran da ce biti preko 16,000 umrlih a vrlo moguce i preko 18,000. 

14 minutes ago, Forest said:

Dakle skoro 11000 umrlih u novembru, dodatna smrtnost od skoro 3000 u odnosu na prosli novembar. Dodatna smrtnost od blizu 100 umrlih dnevno u proseku u novembru. A pogledajte koliko je u proseku zvanicno bilo preminulih od covida tokim novembra. Prema zvanicnim podacima u novembru je od covida preminulo oko 800 ljudi. Dakle, jos pre vrhunca talasa su cifre bile skoro 4x potcenjene.

Decembarske cifre ne da nece biti bolje - bice to prilicno sigurno najveca mesecna smrtnost u mirnodopskim okolnostima u Srbiji ikad. Prilicno sam siguran da ce biti preko 16,000 umrlih a vrlo moguce i preko 18,000. 

.

image.png

Višak od aprila do novembra je skoro sedam hiljada, a od korone je zvanično umrlo manje od 1600

Sahrane na BG grobljima / umrli u toku meseca u Srbiji: jul 12.6%; avg 12.5%; sep 11.9%; okt 12.9%; nov 13.1%

Dakle, sahrane u decembru treba pomnoziti sa 7.5-8.5, bice ih oko 2050, što znači da bi trebalo da bude 15.5-17.5 hiljada umrlih u decembru.

Edited by az67

17 hours ago, Milošica said:

Kuvana rakija>>>Kuvano vino

yup! :heart:

2 hours ago, vememah said:

kurir.rs/vesti/drustvo/3592165/kurir-saznaje-penzionerima-besplatni-paketi-sa-vitaminima

Al će ovde neko lepo da se ugradi. :dry:

Edited by mraki

• Popular Post

Zaslužuju po sto godina robije uz prigodnu torturu samo zbog ovog kontinuiranog ponižavanja "baka i deka", bukvalno je kao neka suviše karikirana i loša politička satira, povraća mi se. 

3 hours ago, cartman said:

Nema ni Vigantola

nema ga nedeljama nigde. meni je on prepisana terapija, zato znam jer mi je ponestalo.

ali imaš ovo (nekih 350-400 dindži skuplje nego vigantol, ali je identičan sastav):

SolD3evit

Soldevit D3 kapi 10ml

pa ako ti je važno kao meni, kupi to dok se ne vrati vigantol...

danas mi je bio neki klinac od 18 godina, nije imao nikakvih tegoba, bio pozitivan pre mesec dana, nije gubio ni miris ni ukus - gomila ekstrasistola, verovatno miokarditis. Odustali smo od onoga što je trebalo da radi, dok ne uradi magnet srca. Nema pravila...

Edited by Kelt

jel sigurno kovid pozitivan

jeste, imala cela porodica i imao pozitivan PCR 

Edited by Kelt

2 hours ago, Jumanji said:

Hvatam sebe kako me ovo govno nervira vise od Vucica.

20 hours ago, Mos said:

Umro je prekjuce i jedan moj poznanik, ortakov jako dobar drug, 35-6 godina, zapaljenje oba pluca i nije mogao da nadje smestaj u bolnici do samog kraja. Ljude na internetu, koji kazu da je kao obican grip, treba jednostavno ignorisati zbog sopstvenog mentalnog zdravlja. Ljudima koji to kazu uzivo treba jebati mater. 

Moja bliska prijateljica je pre mesec dana izgubila oca od kovida, umro sam u bolnici van Beograda. I ona od 40tak godina jedva pretekla. 
Inace krajnje otresita, trezvena, obrazovana osoba, sad mi salje linkove na zaveru Bil Gejca da uz otrovne vakcine ili tako nesto proredi stanovnistvo na planeti.

Znaci hocu da svisnem......