Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

tvj1bv.jpg

4091(15387)

49

312

9688

1 hour ago, Skyhighatrist said:

Ukica na 1:26:39 :D

Odličan je doku zato što je sve kondenzovano u ovih sat i po, mirno i staloženo.

Bedak je što niko neće odgovarati nizašta, kao što i u onom dokumentarcu o poplavama imaš direktnog krivca za Obrenovac, a ništa se tim povodom nije desilo.

Film je predug, pola sata krace i bio bi super efektan. Ovaj centralni deo izmedju 20. i 50. minuta je mogao komotno da traje par minuta.

Ovaj dokumentarac je preambiciozan i zato je na momente užasno dosadan i glup. 

Meru je prevršila ona hipsterka što pomera nameštaj - tu sam morao da pauziram i da iskuliram jer mi je bilo onako gadno. 

Ne mogu da editujem post,....

Elem, uspeli smo da zaravnimo™ krivu. I dalje je pritisak na zdravstveni sistem ogroman ali je ipak bolje nego što je bilo. 

Zdravstevni radnici su redom prsli, kako oni u COVID sistemu, tako i oni koji održavaju stanje u NE COVID delu (što je tek poseban problem na koji niko ne stiže u ovom trenutku da obrati pažnju) - bojim se da će nam ovo u (bliskoj) budućnosti biti veći problemi nego sam COVID. 

Efekti Svetog Nikole će tek da se pokažu za vikend a i ide NG, tako da se ne nadam ničem dobrom.

2 hours ago, harper said:

Film je predug, pola sata krace i bio bi super efektan. Ovaj centralni deo izmedju 20. i 50. minuta je mogao komotno da traje par minuta.

da, to je otprilike to - onaj deo sa jogom i anksioznoscu je zaist cist visak i izaziva nelagodu. 

btw, kakav je vas utisak o masovnosti nikoljdana? ja imam utisak da je ovde kod mene bilo relativno razumno, a i neke posredne indikatore da nije bilo ni blizu kao prethodnih godina.

pa, kod mene mi deluje da se nije masovno slavilo, ovi koji su mi bliski nisu slavili masovno, ali, kako se slabo krecem medju narod, tj, ne idem na kafe i slicno at all, ne mogu nista da garantujem..opet, mislim da se narod vecinski malo primirio..uvek ima izuzetaka,off course..videcemo kako ce se stvari dalje odvijati, ali, ne tteba ni uvek nuzno slutiti na najgore... sa ovim sranjem, za koje sve vise pocinjem da mislim da je vestacko, nema pravila i predvidjanja..

Edited by Misko

U gradu se nije slavio sv. Nikola. Kako je po selima ne znam.

Šta znam, ja sam asocijalni tutumrak koji nit je slavio, nit je bio pozivan na sv. Nidžu, a izgubio sam kontakt sa ovima koji su nekada obilazili sve redom i za veče overavali tri-četiri slave. Čini mi se da je hajp splasnuo, po soc.mrežama su svi u fazonu "krug porodice".

1 hour ago, steins said:

Ovaj dokumentarac je preambiciozan i zato je na momente užasno dosadan i glup. 

Meru je prevršila ona hipsterka što pomera nameštaj - tu sam morao da pauziram i da iskuliram jer mi je bilo onako gadno. 

i ja na taj deo naleteo, bas laksativno deluje..gledao Jankaru juce kod Natase  inace, koja je to gnjidica od coveka, gledajuci ga, prvi put u zivotu mi je doslo da isprebjam nekoga za koga sam prilicno ubedjen da je fizicki slabiji od mene,a ni ja nisam neki snagator..

Edited by Misko

film, ako se uopšte može tako nazvati ima toliko problema i površnosti da nije vredno komentarisati ga

ali ne zbog slabe realizacije

38 minutes ago, Aleksija said:

da, to je otprilike to - onaj deo sa jogom i anksioznoscu je zaist cist visak i izaziva nelagodu. 

btw, kakav je vas utisak o masovnosti nikoljdana? ja imam utisak da je ovde kod mene bilo relativno razumno, a i neke posredne indikatore da nije bilo ni blizu kao prethodnih godina.

Ljudi jesu malo povukli rucnu tokom slave, koliko sam cuo od mnogih. No, malocas bio do Knez Mihajlove, zena navalila da je danas neki poslednji dan popusta u "Jasminu" pa da se iskoristi da se dopune farmaceutske zalihe, nije ni ona znala kakvo ludilo je tamo. Sad smo se vratili maltene slogirani, ja onakvu guzvu nisam video u centru grada, a da nije dan nekog gigantskog praznika, ni u najbolja vremena. Trubaci postavili toplog zeca, hiljade ljudi bez maski, sa decom, psima, deru se, dovikuju kako bi se culi u onoj buci. Da je Brojgel ziv zaduzili bismo ga bar za jos par monumentalnih dela.

Ja stvarno ne znam sta se desava s ljudima. Nisam ni sam paragon odgovornosti, pokusavam da imam razumevanja za povremena sumanuta iskakanja iz logike, nisam ni blesav da ne znam gde zivim, pisao sam vec o tome, ali ovo je da covek ne poveruje. Kurcobolja level max. Kao da je neko digao zidove oko klinickih centara i bolnica i kao da odatle nikakva informacija ne dolazi. Ozbiljno sam poceo da se pitam ne treba li ova planeta zaista da bude dom jedno milijardu ljudi a ove ostale neka kaci Darvinova nagrada, sta da im radis.

eh šta se dešava, pa pobedili smo koronu 3 put, vreme je za opuštanje i slavlje :happy:

5fe4934d40137-132170154_386662245733486_319939006878232032_n.jpg

3 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

4091(15387)

49

312

9688

Od 4.091 osobe zaražene koronavirusom u protekla 24 sata, najviše je iz Beograd - 1.009.

Slede Novi Sad 252, Kragujevac 135, Niš 126, Šabac 119, Kraljevo 118, Kruševac 81, Pančevo 76, Čačak 68, Smederevo 64, Vranje 62, Užice 59, Valjevo 56, Subotica 52, Loznica 50, prenela je Radio-televizija Srbije.

U ostali gradovima imaju manje od 50 novozaraženih.

http://rs.n1info.com/Vesti/a687279/Najvise-zarazenih-koronavirusom-u-Beogradu-slede-Novi-Sad-i-Kragujevac.html

QNGCM1F.png

18 hours ago, Aleksija said:

sasvim dobro i koncentrovano prikazuje prvi deo horora (drugi, neoliberalni, se upravo odvija) i nesto sto ogromna vecina drugih zemalja (srecom) nije imala priliku da dozivi,

da. 

ovde nije poenta u tome da vucic laze, vec da je on razuzdani psihopata koji vise nema bas nikakve granice, a da smo mi i dalje pasivni taoci.

da. 

17 hours ago, Aleksija said:

ja mislim da ovo sto radi od pocetka korone mora ostati zabelezeno, ipak je sasvim novi nivo. a tek nas ceka najtezi deo, bojim se.

mozda pogleda i neko ko ne zna, a ne samo mi koji znamo. 

upravo to.

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

film, ako se uopšte može tako nazvati ima toliko problema i površnosti da nije vredno komentarisati ga

ali ne zbog slabe realizacije

pls explain, al tamo na medijima gde si pljunuo film, da ne digresiramo ovde. zanima me.

ja se isplakah kao kiša upravo. 

izbacila bih premeštačicu nameštaja, i bojanu lekić i šetkanje. prikazala bih samo prazno sve i ređala dokumentarne tragedije i nastupe na KZN hronološki.

kraj filma sam dočekala potpuno spremna da posvetim život tome da sravnim sns govna sa zemljom.

Edited by pt 2.0