Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Hospital8zovano +24

Ovo ce krenuti da pada u maju otprilike..

2 minutes ago, InvisibleLight said:

Hospital8zovano +24

Ovo ce krenuti da pada u maju otprilike..

zaustaviće se to, već jeste donekle

pa gde više da smeštaju bolesnike ?

1 minute ago, dùda said:

zaustaviće se to, već jeste donekle

Pa eno krusevac, 500 mesta, da primi nove nakon praznika

Just now, InvisibleLight said:

Pa eno krusevac, 500 mesta, da primi nove nakon praznika

je li to proradilo ?

kakva je situacija, bolje i takva med. sestra nego nikakva

ili neka sa mega densa

13 minutes ago, vememah said:

Pravo pitanje, Ludi Drale, je zasto ta zena 16 godina nije imala posao dok se politickih udjiguza i lepioca plakata u tih 16 godina zaposlilo na drzavnim jaslama na desetine hiljada.

U POSLEDNJA 24 sata u Srbiji je testirano 16.022 osobe, a potvrđeno još 4.080 slučajeva virusa korona.

Pogledajte broj zaraženih po gradovima:

Beograd 964
Novi Sad 277
Kragujevac 174
Šabac 125
Niš 116
Pančevo 104
Kraljevo 85
Užice 83
Čačak 79
Valjevo 69
Kruševac 68
Sremska Mitrovica 68
Vranje 57
Pirot 55
Smederevo 54
Subotica 53

Ostali gradovi imaju manje od 50 novozaraženih.

novosti.rs/vesti/drustvo/947532/presek-gradovima-pogledajte-gde-ima-najvise-zarazenih

Kad se to sortira prema populaciji, dobije se nešto ovako:

FRGHyv0.png

Edited by vememah

pratim vec nedeljama - broj koji objavljuje nas lokalni zzjz se nikad ne poklapa sa zvanicnim izvestajima (pratim na sajtu rts-a). prvo sam mislila da je neko kasnjenje za po jedan dan u pitanju, ali ni to nema logike. evo recimo podataka za uzice za prethodna 3 dana:  20. decembar - 72, 21. decembar - 66, 22. decembar  -71.

na brzinu sam procitala, sad ne mogu da trazim, kako sandra petrusic, mislim, u nin-u pise o tome da su vestacki povecavane brojke sa lokala jedno vreme, pa se sa tim prestalo.  ne znam da li ipak traje jos uvek, ne vidim drugo objasnjenje - ovaj raskorak u  brojevima se desava vec mesecima. 

zasto to rade je jos bolje pitanje.

Sad dođoh sa berlinske autobuske. Morao da pošaljem papire a kako bi dhlom to stiglo za 3 meseca, rekoh lakše ovako: 3 autobusa - lasta, srbija turs, i neki pazarci - sve krcato. Maske se nose svuda sem tamo gde treba. Highlight su mi bila dva omladinca koja su ponela u autobus, za ispod sedišta po gajbu piva, dimaju zusput. 150 ljudi i 600 torbi samo u jednom terminu. Odoše autobusi, isprazni se stanica. Pitam majstora kad stižu, kaze "zdravlje boze kad stignemo", to je klasika i "ako nas usreći na granici onda na vreme ako ne onda s par sati zakašnjenja". Eto, praznici vam stižu i juri za još veći džidipi. Nisu bez logike povećali cenu PCR-a, samo od januara to ne šljaka. Što reče jedna na stanici, luda li sam da plaćam 9000 kad mogu sad za džaba. A sve to na 30 metra od mene, koji sam još otvorio novu N95 masku specijalno za ovu priliku, jer mi se javilo.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

3 hours ago, harper said:

Pravo pitanje, Ludi Drale, je zasto ta zena 16 godina nije imala posao dok se politickih udjiguza i lepioca plakata u tih 16 godina zaposlilo na drzavnim jaslama na desetine hiljada.

pravo pitanje je ko jos veruje da je medicinska sestra 16 godina cekala posao i sada joj se Vucic pojavio i omogucio da radi u struci, jer strucnost pre svega.

7 hours ago, dùda said:

Bio u institutu za rehabilitaciju, imaju kovid odeljenje koje izgleda da je pravljeno za 20ak pacijenata, a leži 40ak.