Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

A evo i ovog, kvazi stagodaje. Samo jos da utvrdimo sta je to tacno masovno okupljanje i sve 5

58 minutes ago, Caligula said:

Ma zbog sebe da se bune, jebes podrsku (btw. mislim da bi ih vecina gradjana podrzala, bez obzira na ttrenutnu percepciju stvari).

Pitam se prosto zbog svog sranja u koje ih drzava uvaljuje, kako im ne pukne flm.

Nemam mnogo veliki uzorak pa da tvrdim, ali ovo sam se i ja pitala i pitam sestru (svoju rođenu). Prosto, to je jedan poseban mentalni sklop, koji na poslu ide do krajnjih fizičkih granica izdržljivosti; potpuno zapostavlja svoje potrebe, na žalost, često i potrebe porodice... U čemu je satisfakcija i odakle snaga nemam pojma (ja sam ovih meseci najiskrenije zabrinuta za njeno zdravlje, što zbog izloženosti covidu, ali više zbog jezive fizičke iscrpljenosti, rada bez odmora mesecima; poslednja 2meseca i bez slobodne subote).

Slično je i kad nema covida, samo ajde, ima godišnjeg odmora, ima vikenda i manje umirućih pacijenata.

Valjda je odgovor 1) da oni ne bi birali to zanimanje, da nisu takvi po sebi 2) faks i kasnije rad u sistemu ih izoblikuje da to tako mora i mora i mora i nema druge (kad god sam pitala što se ne bune, dobila sam začep usta).

Op sletelo 4.800 komada Fajzera. Dakle 200 manje -.-

E kada sam kod letova, pogledam danas red dolazaka na NT, kad em nesto malo aviona (u odnosu na juce) em onaj vecernji iz Londona otkazan [emoji848]

1 minute ago, Jumanji said:

E kada sam kod letova, pogledam danas red dolazaka na NT, kad em nesto malo aviona (u odnosu na juce) em onaj vecernji iz Londona otkazan emoji848.png

Kaliralo u transportu.

38 minutes ago, Tihajeza said:

Nemam mnogo veliki uzorak pa da tvrdim, ali ovo sam se i ja pitala i pitam sestru (svoju rođenu). Prosto, to je jedan poseban mentalni sklop, koji na poslu ide do krajnjih fizičkih granica izdržljivosti; potpuno zapostavlja svoje potrebe, na žalost, često i potrebe porodice... U čemu je satisfakcija i odakle snaga nemam pojma (ja sam ovih meseci najiskrenije zabrinuta za njeno zdravlje, što zbog izloženosti covidu, ali više zbog jezive fizičke iscrpljenosti, rada bez odmora mesecima; poslednja 2meseca i bez slobodne subote).

Slično je i kad nema covida, samo ajde, ima godišnjeg odmora, ima vikenda i manje umirućih pacijenata.

Valjda je odgovor 1) da oni ne bi birali to zanimanje, da nisu takvi po sebi 2) faks i kasnije rad u sistemu ih izoblikuje da to tako mora i mora i mora i nema druge (kad god sam pitala što se ne bune, dobila sam začep usta).

Pa pretpostavljam da je iracionalna stvar u pitanju.

31 minutes ago, Jumanji said:

E kada sam kod letova, pogledam danas red dolazaka na NT, kad em nesto malo aviona (u odnosu na juce) em onaj vecernji iz Londona otkazan emoji848.png

Taman za SNS govna i estradu

Koliko su oni sebi sredili život i koliko im samo mi u tome pomažemo :heart: prvo Žeks, DJV i Aca Lukas, lekare ko jebe

Edited by Caligula

39 minutes ago, Tihajeza said:

rekao bih ti: "Pozdravi sestru!", da ne zvuci prosto. :(

ali sestra ti je carica i ja sam zahvalan nebesima sto takvi ljudi postoje. 

Potpuno sam siguran da ce se elita prva naspricati i bojim se da bi posledice toga mogle da budu jos gore nego sto mislimo. Mozda ponegde i u njima tinja tracak odgovornosti, da ne zakaci mene i moje i slicno, a ovako, ako su pelcovani, mogu da otvore i trodnevno slavlje NG, savrseno ih boli briga.

Edited by Malvo

ne funkcioniše ova vakcina tako, potrebne su 2 doze u razmaku od 3 nedelje i tek nakon što prođe nedelju dana od 2 doze si 95% siguran da nećeš oboleti od korone, da li možeš da preneseš drugima to još nije definitivno utvrđeno

mene interesuje kad bi doktori uopste mogli da izadju na ulicu. u slobodno vreme koje koriste da makar malo odspavaju, odmore i dodju sebi ili da u radno vreme prodefiluju pored bolesnih ljudi koji cekaju da bi izrazili svoj bunt?

normalni ljudi ne mogu da puste narod da umire zato sto su besni na vlast. vlast to zna i maksimalno zloupotrebljava. ovde nije pitanje zasto se doktori ne pobune. ne bune se jer usred pandemije to kosta mnogo zivota. ne bune se ni vatrogasci usred pozara.

videcemo sta ce biti kad ovo prodje.

ako zaborave, jebiga... onda je sve u redu.

Potpuno sam siguran da ce se elita prva naspricati i bojim se da bi posledice toga mogle da budu jos gore nego sto mislimo. Mozda ponegde i u njima tinja tracak odgovornosti, da ne zakaci mene i moje i slicno, a ovako, ako su pelcovani, mogu da otvore i trodnevno slavlje NG, savrseno ih boli briga.
Ne citas...

2 hours ago, Tihajeza said:

Niti su svi lekari kao tvoja sestra, niti postoji nekakav poseban mentalni sklop koji vazi za ovu ili onu profesiju. Zakonitosti prakse pojedinih profesija, ukljucujuci i lekarsku, umeju da stvore poneku specificnu naviku u ponasanju i to je sve. Ponasanje tvoje sestre je sasvim uobicajeno ponasanje zrele, odgovorne i plemenite osobe na poslu gde tvoj minut koncentracije i fokusa nekom cini razliku izmedju bolesti i zdravlja, ponekad izmedju zivota i smrti. To je odgovornost koju neko ume da nosi a neko ne ume ali nikad nije lako nositi je. Ponekad to moze da izgleda kao zanemarivanje sebe i porodice a u stvari je postavljanje prioriteta koje porodica mora da pokusa da razume jer za odgovornu osobu to dolazi s uzusima profesije.

Tvojoj sestri mogu samo da skinem virtuelni sesir i da se naklonim s postovanjem, koliko god to mozda zvucalo pateticno postojanje takvih ljudi uprkos svemu sto nas okruzuje je tanka nit o kojoj visi spasenje sveta i ljudske vrste. Da nije njih ljudska vrsta bi bila manje vredna od korova.

• Popular Post

Апропос нове године, ако ће вам бити ишта лакше послушајте ово:

У Турској ћемо имати четвородневни полицијски час и строгу забрану прославе по кућама. Министарство унутрашњих послова охрабрује грађане да пријаве своје комшије ако виде да ови окупљају друштво.

У исто време, дочек по хотелима ће ићи без било каквих ограничења. Не може да се живи од кампање "платиш три, останеш четири дана" која је свуда у етру.

Пуком игром случаја наравно, министар туризма је уједно власник највећег туроператера у земљи и власник неколико десетина огромних хотела који ће сви организовати огромне дочеке.

4080

49

313

na bolničkom lečenju 9651

25% pozitivnih.