Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

16 minutes ago, steins said:

Meni kao čoveku odgovara.  Prisitsak pacijenata se smanjio, provodim više vremena sa porodicom, dobili smo čak i neko usrano povećanje plata.

Kao lekaru mi ne odgovara jer veliki broj mojih pacijenata pate. 

...

- I oper nisi razumela šta pišem - meni je super jer mi pomaže da donesem racionalnu odluku koju nisam mogao da donesem iz sentimentalnih,patriotskih i drugih subjektivnih razloga. 

Naprotiv, upravo sam te i razumela tako kako si napisao(obrazložio) ovde u boldu.

3 minutes ago, pt 2.0 said:

Naprotiv, upravo sam te i razumela tako kako si napisao(obrazložio) ovde u boldu.

Ja onda stvarno ne kapiram onda šta ti hoćeš sa onim srceparajućim postovima i udaranjem u tanke žice empatije? 

Jesi ti to, po starim forumskim receptima, kontala da ćeš da pobediš ako me nazoveš fašistom? :D

Lepo sam te još malopre zamolio da mi objasniš šta u mojoj nedostojanstvenoj histeriji™ nije tačno? Svako drugačije mišljenje, naročito, optimističko, je stvarno dobrodošlo.

Ti si okrenula na vredjanje i moralisanje. 

Pa mi sad kažeš da si ustvari sve tačno razumela?

Nemoj na mene da se istresaš iz desetih razloga. bezveze je.

9 minutes ago, steins said:

Ja onda stvarno ne kapiram onda šta ti hoćeš sa onim srceparajućim postovima i udaranjem u tanke žice empatije? 

sve što sam htela, jasno piše u mojim postovima.

a mogu da ponovim - hoću da, kao lekar, odvojiš informaciju od plašenja ljudi koje ne nosi informaciju, i da ovde plasiraš samo istinitu informaciju. ako si u stanju.

Jesi ti to, po starim forumskim receptima, kontala da ćeš da pobediš ako me nazoveš fašistom? :D

ne nadmećem se sa tobom, to me uopšte ne interesuje kao kategorija kad pišem na forumu.

EDIT.

Pa mi sad kažeš da si ustvari sve tačno razumela?

da. poslednjim postom si otklonio sumnju da sam eventualno nešto pogrešno razumela.

EDIT2.

i da, empatija nije nešto za podsmeh. i potrebna je kako na radnom mestu, tako i van njega. čak i na forumu.

Edited by pt 2.0

23 minutes ago, steins said:

Svi vidite da se ja ovde relativno retko javljam - prosto ne znam šta više da kažem a da ne prepadnem ljude, pošto ima malo dobrih vesti kad je zdravstveni sektor u pitanju.

Samo se ti javljaj i piši kako znaš i umeš, hvala ti na vestima i utiscima sa lica mesta.

Demokratija debila ili diktatura zlikovaca.

E jebes nas izbor bas onako....

• Popular Post

Sestra moje snaje je u kovid bolnici. Radi 12 sati dnevno. Svaki dan gleda kako joj neko umire, najcesce jer ne stigne na red do intenzivne nege ili zato sto kasno stignu na bolnicko lecenje. Dovoze stare iz domova na lecenje a da im prethodno nisu ostavili info o njihovim terapijama pa prodje i par dana da ne znaju koje lekove da im daju. Posle 12-osatne smene pije bromozepame. Ako je @steins tako svaki dan, drzi se, care, i bezi odavde, ovi moroni te nisu zasluzili. 

car je go, i to je to.

može da nam se svidja ili ne, može da nas vredja ili ne, sistem jeste pukao i svi koji nismo otišli ćemo se zbog toga kajati natenane, dok budemo jurili vodoinstalatere, električare, molere itd, a kad dodjemo do zdravstva, kajaćemo se plačući.

@steins, ti samo nastavi da pišeš - kao što vidiš, ima nas koji cene tvoja razmišljanja sa terena.

Steins je clan foruma i od njega se i  ocekuje da kaze sta licno misli jer je upravo njegovo licno misljenje najvalidnija informacija koja nama ovde i necemu sluzi.

23 minutes ago, pt 2.0 said:

da. poslednjim postom si otklonio sumnju da sam eventualno nešto pogrešno razumela.

I ja sad stvarno ne razumem šta je onda problem? 

Problem sa empatijom je u tome što većina ljudi, pa izgleda i ti, ne razumeš šta to tačno znači - to nije dozvola ni poziv za maltretiranje nekoga, niti poriv da skočiš i ti u ledenu vodu ako vidiš nekog da se davi, niti je nešto čime treba da se maše okolo. Empatija je saosećanje sa nekim ko je u teškom stanju, odakle dolazi želja praćena akcijom da mu se pomogne, ukoliko i koliko je to moguće. Moja empatija je rezervisana samo i isključivo za one kojima mogu da pomognem, koji žele da im pomognem, i one koji mi, svojim ponašanjem i razmišljanjem, omoguće da im pomognem. Za sve ostale je nemam. Ne zato što sam loš čovek nego zato što užasno iscrpljuje. 

Dalje, imati empatiju, bez doze racionalnosti, u medicinskoj praksi je vrlo opasno, jer lažeš i sebe i pacijenta, kriviš put lečenja i sliku konačnog ishoda. Od toga nema opasnije stvari. 

Empatija van odnosa lekar-pacijent ne znači ništa i naročito ne služi za definisanje nekoga. Neki od najvećih lekara svih vremena apsolutno nisu imali empatiju, čak se nekadašnji velikani medicine, prema današnjim standardima mogu smatrati psihički poremećenim osobama :D

8 minutes ago, steins said:

I ja sad stvarno ne razumem šta je onda problem? 

ne umem bolje da ti objasnim nego što već jesam.

sve što sam imala da kažem, napisala sam u nekoliko prethodnih postova i najbitnije boldovala.

svakako mi ne pada na pamet da ulećem dalje o raspravu o empatiji, ili o bilo čemu desetom.

nadam se da će ti se ostvariti želja da što pre odeš što dalje od srbije, i da se nikada ne vratiš.

Samo bez teških ličnih kvalifikacija, tema je legitimna, bez padanja u vatru, molim vas.

15 minutes ago, pt 2.0 said:

nadam se da će ti se ostvariti želja da što pre odeš što dalje od srbije, i da se nikada ne vratiš.

Ako si mu ga empatuknula.

4 minutes ago, Downforce said:

Ako si mu ga empatuknula.

Molim?

edit. Sad sam pogledala malo ko si uopšte i šta si pisao, ti si onaj junak sa bejzbolkom, nivo humora minus dvadeset. Zaboravi da sam ti se obratila, neće mi se više ponoviti.

Edited by pt 2.0

Pa realno zvuci i cita se 'crko dabogda, daleko ti lepa kuca' 😀

1 minute ago, radnik said:

Pa realno zvuci i cita se 'crko dabogda, daleko ti lepa kuca' 😀

Sad će opasnica tebe da pojede za večeru :)

Nervozni smo svi, jbg, gde ćeš nego na forum.